Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Mike Mandel έπεσε πάνω σε ένα ζευγάρι φωτογραφιών, σε ένα σχολικό εγχειρίδιο οικιακής οικονομίας με τίτλο Food Fundamentals.
Οι φωτογραφίες ισχυρίζονται ότι αποδεικνύουν το πόσο πιο αποτελεσματικό είναι να ετοιμάζεις ένα δείπνο από κατεψυγμένα προμαγειρεμένα τρόφιμα, σε αντίθεση με το να φτιάχνεις ένα γεύμα από το μηδέν.
Ένας φωτογράφος πραγματοποίησε μια μελέτη χρόνου/κίνησης για κάθε μία από αυτές, με φώτα συνδεδεμένα στον καρπό του μάγειρα. Η σύγκριση των φωτεινών διαδρομών αποδεικνύει την υπόθεση.
Αντλώντας έμπνευση από αυτή την έρευνα ο Mandel πειραματίστηκε με τις δικές του φωτεινές μελέτες, δημιουργώντας τη φωτογραφική συλλογή Making Good Time 1989.
Αντλώντας έμπνευση από αυτή την έρευνα ο Mandel πειραματίστηκε με τις δικές του φωτεινές μελέτες, δημιουργώντας τη φωτογραφική συλλογή Making Good Time 1989.
Σε αυτή τα σώματα εξαφανίζονται μέσα σε αναλαμπές ηλεκτρισμού, τα πρόσωπα θολώνουν σαν φαντάσματα, τα ρολόγια και τα πλέγματα καθορίζουν τον χρόνο και τη θέση των φωτογραφικών υποκειμένων στο κάδρο.
Η φωτογραφική έκθεση Making Good Time 1989 θα παρουσιαστεί στην γκαλερί Abakus Projects της Βοστόνης από τις 3 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2023.