Ως παιδί, ο Valerio περνούσε ώρες κοιτάζοντας παλιά οικογενειακά άλμπουμ, θέλοντας να ανακαλύψει την ιστορία πίσω από κάθε φωτογραφία. Ωθούμενος από αυτή τη λαχτάρα, πήρε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή στο δημοτικό σχολείο –μια μικρή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που ανήκε στον πατέρα του– και άρχισε να απαθανατίζει στιγμές της νιότης του που ένιωθε ότι άξιζαν μια άλλη ματιά.
Ενώ το Μιλάνο είναι γνωστό ως το λαμπερό επίκεντρο της μόδας, όπως όλες οι πόλεις, κρύβει στη σκιά του πολλές υποκουλτούρες. Ο ίδιος ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει όλες τις περιπέτειες που έζησε σε μια πόλη γεμάτη μυστικά όπως αυτή.
Στα 21 του χρόνια, η σχέση του Valerio με τη φωτογραφία είναι πιο προσωπική από ποτέ – δεν είναι πλέον ένα πειραματικό χόμπι, αλλά μια τεκμηρίωση ιστοριών, με μορφή φωτορεπορτάζ.
Αυτήν τη στιγμή η ελευθερία των νεαρών Ιταλών δέχεται επίθεση από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και το νομοσχέδιο γνωστό ως «decreto rave». Με την εφαρμογή αυτού του νόμου, οι διοργανωτές παράνομων rave κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και έξι ετών, με ελάχιστη ποινή τα τρία χρόνια, η οποία ισοδυναμεί με έξι φορές την ελάχιστη ποινή για απαγωγή.
Αυτή τη στιγμή η ελευθερία των νεαρών Ιταλών δέχεται επίθεση από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και το νομοσχέδιο γνωστό ως «decreto rave».
Το φωτογραφικό project Frammento, που στα ιταλικά σημαίνει «θραύσμα», καταγράφει την επαναστατικότητα και την υπερηφάνεια της ομάδας αυτής να διεκδικήσει το δικαίωμά της στην ελεύθερη διασκέδαση. Το Frammento εστιάζει σε μια ωμή αποτύπωση της πραγματικότητας έναντι του ρομαντισμού. Οι εικόνες του Valerio είναι αυστηρά ασπρόμαυρες, όμως παρά την έλλειψη χρωμάτων, ξεχειλίζουν από ενέργεια και ζωντάνια, αναδεικνύοντας την ανησυχία των νέων Ιταλών.
Το Frammento αφηγείται μια ιστορία της νεανικής κουλτούρας σε όλη την Ιταλία, αλλά η καρδιά του παραμένει το Μιλάνο, όπου ο Valerio ανακάλυψε τον πλούτο της κουλτούρας του rave. Στους λιγότερο λαμπερούς δρόμους του Μιλάνου, ο Valerio και οι φίλοι του βρίσκουν καταφύγιο στην underground σκηνή.