Η τυφλή γυναίκα και το αόρατo χειρόγραφό της

Facebook Twitter
0

Η 59χρονη Trish Vickers έχασε την όρασή της από διαβήτη πριν από εφτά χρόνια.

Με «καλπάζουσα φαντασία», όπως είπε στο BBC, ξεκίνησε να γράφει ένα βιβλίο. Ο γιος της πήγαινε μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι της για να της διαβάσει όσα είχε γράψει. Αλλά σε μία επίσκεψη του περασμένου χρόνου ο γιος της ανακάλυψε ότι 26 σελίδες που η μητέρα του νόμιζε ότι είχε γράψει ήταν εντελώς άδειες. Είχε τελειώσει το μελάνι.

Οι δυο τους κατέφυγαν στην αστυνομία. «Τηλεφωνήσαμε και ζητήσαμε να μιλήσουμε με το τμήμα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Απάντησαν ότι αν μπορούσα να βοηθήσουν θα το έκαναν μετά χαράς» είπε η Vickers.  Πέντε μήνες αργότερα τους επέστρεψαν το χειρόγραφο. Οι υπάλληλοι του αστυνομικού τμήματος δούλεψαν κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών τους διαλειμμάτων και χρησιμοποιώντας ένα σύστημα με έντονα φώτα κατάφεραν να αποκαλύψουν τα αυλάκια που είχε αφήσει το στυλό. Τελικά κατάφεραν να αποκαταστήσουν τα πάντα εκτός από μια γραμμή.

Το βιβλίο λέγεται «Grannifer’s Legacy» και η ιστορία μιλάει για ένα κορίτσι του οποίου η ζωή διαλύεται όταν χάνει τη δουλειά, τον φίλο και την προγιαγιά του. Όταν η Vickers ολοκληρώσει την ιστορία θα προσπαθήσει να βρει κι έναν πρόθυμο εκδότη.

Βιβλίο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχάλης Γκανάς: Ο ποιητής της συλλογικής μας μνήμης

Απώλειες / Μιχάλης Γκανάς (1944-2024): Ο ποιητής της συλλογικής μας μνήμης

«Ό,τι με βασανίζει κατά βάθος είναι η οριστική απώλεια ανθρώπων, τόπων και τρόπων και το ανέφικτο της επιστροφής». Ο σημαντικός Έλληνας ποιητής έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
«Queer»: Το μυθιστόρημα της στέρησης που πόνεσε τον Μπάροουζ

Βιβλίο / «Queer»: Το μυθιστόρημα της στέρησης που πόνεσε τον Μπάροουζ

Μια αναδρομή στην έξοχη, προκλητική όσο και «προφητική» νουβέλα του Ουίλιαμ Μπάροουζ στην οποία βασίστηκε η πολυαναμενόμενη ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο που βγαίνει σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βιογραφίες: Aπό τον Γκαρσία Μάρκες στην Άγκελα Μέρκελ

Βιβλίο / Πώς οι βιογραφίες, ένα όχι και τόσο δημοφιλές είδος στη χώρα μας, κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος

Η απόλυτη επικράτηση των βιογραφιών στη φετινή εκδοτική σοδειά φαίνεται από την πληθώρα των τίτλων και το εύρος των αφηγήσεων που κινούνται μεταξύ του autofiction και των βιωματικών «ιστορημάτων».
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΕΠΕΞ Λευτέρης Αναγνώστου, ένας μεταφραστής

Λοξή Ματιά / Λευτέρης Αναγνώστου (1941-2024): Ένας ορατός και συγχρόνως αόρατος πνευματικός μεσολαβητής

Ο Λευτέρης Αναγνώστου, που έτυχε να πεθάνει την ίδια μέρα με τον Θανάση Βαλτινό, ήταν μεταφραστής δύσκολων και σημαντικών κειμένων από τη γερμανική και αυστριακή παράδοση.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Κυκλοφόρησε η πιο διεξοδική μελέτη της δεκαετίας 1910-1920, μια τρίτομη επανεκτίμηση της «μεγαλοϊδεατικής» πολιτικής του Βενιζέλου

Βιβλίο / Κυκλοφόρησε η πιο διεξοδική μελέτη της δεκαετίας 1910-1920, μια τρίτομη επανεκτίμηση της «μεγαλοϊδεατικής» πολιτικής του Βενιζέλου

Ο Ιωάννης Στεφανίδης, καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας στη Νομική του ΑΠΘ και επιμελητής του τρίτομου έργου του ιστορικού Νίκου Πετσάλη-Διομήδη, εξηγεί γιατί πρόκειται για ένα κορυφαίο σύγγραμμα για την εποχή που καθόρισε την πορεία του έθνους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μανώλης Ανδριωτάκης: «Δεν φοβάμαι τις μηχανές, τους ανθρώπους φοβάμαι»

Βιβλίο / Μανώλης Ανδριωτάκης: «Δεν φοβάμαι τις μηχανές, τους ανθρώπους φοβάμαι»

Με αφορμή το τελευταίο του μυθιστόρημα «Ο θάνατος του συγγραφέα» ο δημοσιογράφος μιλά για την τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα και την υπαρξιακή διάσταση της τεχνολογίας.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ