Κένυα: Απομακρυσμένες περιοχές θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο χάρη σε μπαλόνια της Google

Κένυα: Απομακρυσμένες περιοχές θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο χάρη σε μπαλόνια της Google Facebook Twitter
0

Ένα τεράστιο διαφανές μπαλόνι άρχισε να παρέχει υπηρεσίες internet σε απομακρυσμένες περιοχές της Κένυας, όπως ανακοίνωσε η Project Loon της Google και η Telkom Kenya.

Είναι το πρώτο μπαλόνι αυτού του είδους στην Αφρική. Για το πρότζεκτ θα χρησιμοποιηθούν 35 ή και περισσότερα μπαλόνια που θα βρίσκονται 20 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος, σε συνεχή κίνηση για να παρέχουν υπηρεσίες 4G σε όλη την κεντρική και δυτική Κένυα.

Τα ειδικά αυτά μπαλόνια «ξεκινούν» από διάφορα σημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και μεταφέρονται στην Κένυα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολλούς Κενυάτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Telkom Kenya, Mugo Kibati.

Τα μπαλόνια του Project Loon είχαν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως ο τυφώνας Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο, όταν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κατέρρευσαν.


Το έργο, το οποίο ήταν σε λειτουργία εδώ και χρόνια, επιταχύνθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και την διεθνή ανάγκη για εργασία στο διαδίκτυο.


Τα μπαλόνια είναι κατασκευασμένα από φύλλα πολυαιθυλενίου και έχουν μέγεθος περίπου όσο ένα γήπεδο τένις.
Σε τηλεοπτική ομιλία τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος της Κένυας Uhuru Kenyatta είπε ότι τα μπαλόνια θα επιτρέψουν στη χώρα να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών και στην καινοτομία.


Μόνο το 28% των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της Αφρικής έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με μια έκθεση του Alliance for Affordable Internet του 2019. Οι Loon και Telkom Kenya ελπίζουν να καλύψουν αυτό το κενό.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM