Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Είναι σίγουρο πως σε αυτή τη ζωή σου έχει τύχει τουλάχιστον μια φορά να προσπαθείς να σκεφτείς μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα ενώ παραγγέλνεις την τρίτη (μπορεί και παραπάνω) γύρα ποτά.

Από εκεί, όμως, μέχρι την υλοποίηση της ιδέας μεσολαβεί μια σειρά από συγκυρίες που πρέπει να είναι τόσο ευνοϊκές ώστε ο όρος right timing να αποκτήσει ουσιαστική υπόσταση. Στην περίπτωση του Keenkies η ιδέα προέκυψε σαν εκείνο τον φωτεινό γλόμπο που βλέπαμε στα κλασικά εικονογραφημένα και πραγματοποιήθηκε με έναν τρόπο που θυμίζει ιστορίες παιδικής φαντασίας -ξέρεις, από αυτές όπου οι ήρωες συνεργάζονται σωστά και τελικά τα καταφέρνουν.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ο Γιάννης Χρονόπουλος, που μετρά χρόνια στον χώρο της εστίασης, έψαχνε με τη γυναίκα του Μαρίνα - επίσης χρόνια στην εστίαση - χώρο για μεζεδοπωλείο όταν ξαφνικά τον «χτύπησε»η έμπνευση των λουκουμάδων μπροστά από το ιδανικό σημείο που έτυχε να ενοικιάζεται. Τα υπόλοιπα είναι πραγματικά ιστορία. Μία ιστορία όπου οι κατάλληλοι άνθρωποι βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή - Κάρολος Ευσταθίου στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, Σόφια Μπαράκου στο graphic design και Κατερίνα Χαραλαμπίδου στα γραφιστικά και το στήσιμο καταλόγου – για να δημιουργηθεί ένα must spot που ορίζει τις γεύσεις αλλιώς.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Στην αρχική ιδέα των λουκουμάδων, αλμυρών και γλυκών ήρθε να προστεθεί το πεϊνιρλί - ως εναλλακτική ψητή βάση - και δίπλα στον έτσι κι αλλιώς εμπνευσμένο κατάλογο, στήθηκε ένα vegan μενού που κολάζει ακόμα και τον πιο πορωμένο κρεατοφάγο. Με βασική αρχή την ποιότητα των πρώτων υλών, που επιλέγονται προσεκτικά, οι προτάσεις του Keenkies έχουν να σου προσφέρουν κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει και μάλιστα σε με μια φιλοσοφία απολύτως environmental friendly (όλες οι συσκευασίες ανακυκλώνονται).

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Για να πάρεις μια πρώτη γεύση θα πρέπει να ξεκινήσεις να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς - άλλωστε αυτό είναι που ορίζει έναν πραγματικό Keenkie - και να τολμήσεις να δοκιμάσεις αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί. Στα must try είναι το Pastitsio με μοσχαρίσιο κιμά και μπεσαμέλ μοσχοκάρυδο ή πλευρώτους και μπεσαμέλ βρώμης στη vegan εκδοχή του, αλλά και Carbonara #Not με καπνιστό μπέικον και αρωματισμένη κρέμα γάλακτος ή τοφού και φυτική κρέμα σε μια εξαιρετική vegan συνταγή.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Στις γλυκές επιλογές θα βρεις την Keenkies με πραλίνα, φυστικοβούτυρο, Bueno, Kit Kat, Lila Pause, Smarties και Maltesers, αλλά και τη Foudoukara με φυτική πραλίνα φουντουκιού, πουράκια, βάφλα φουντουκιού και πιπέρι που τυχαίνει να είναι vegan αλλά τιμάται δεόντως απ' όλους. Εξάλλου, εδώ δεν υπάρχουν ταμπέλες αφού οι συνταγές απευθύνονται σε όσους απλώς αναζητούν μια άλλη διάσταση στο street food – και η ομάδα του Keenkies την προσφέρει απλόχερα.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ό,τι κι αν επιλέξεις, μπορείς να το απολαύσεις σε λουκουμάδες που τηγανίζονται την ώρα της παραγγελίας ή πεϊνιρλί που ψήνεται επί τόπου, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου συνταγή επιλέγοντας ανάμεσα σε μια σειρά από toppings, fillings ή λοιπά τζιτζιμπλίκια (όπως λέει το μενού). Ανάμεσα στις ξεχωριστές γεύσεις θα βρεις το Pitsini με καπνιστό cheddar και τραγανό μπέικον που θα σου θυμίσει κάτι από 90's όπως άλλωστε και όλη η ατμόσφαιρα του Keenkies με μουσικές old school και hip hop. Και μια συμβουλή: άσχετα με τη φιλοσοφία γεύσης που ακολουθείς, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις vegan προτάσεις, γιατί πολύ πιθανόν να γίνεις φανατικός τους.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ένας χώρος minimal που σου προκαλεί ένα αυθόρμητο χαμόγελο από την πρώτη στιγμή, το Keenkies ήρθε στα Εξάρχεια για να αφηγηθεί την ιστορία μιας έξυπνης ιδέας που άλλαξε τη γεύση του street food αντιστρέφοντας τα δεδομένα.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Info:

Θεμιστοκλέους 56, Fb: Keenkies, Instagram: @keenkies
Tηλ. take away: 210 381 5278 και delivery μέσα από το Wolt και το e-food

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT