4 μέρη για φαγητό και ποτό, που μόλις άνοιξαν

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter
Tο roof garden του εμβληματικού ξενοδοχείου του Mεσοπολέμου ανοίγει τις πόρτες του στην καινούργια περίοδο, προσφέροντας μια εντυπωσιακή ταράτσα με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στο αττικό τοπίο.
0

Ολυμπιάς

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα ξαναζωντανεύει στο κέντρο της πόλης.

Η ιστορία δεν γράφεται μόνο σε σελίδες συγγραμμάτων, γράφεται και στα κτίρια, στην αρχιτεκτονική τους, στους τοίχους και στις λεπτομέρειες που θυμίζουν άλλες εποχές, ανθρώπους και γεγονότα. Το πενταώροφο κτίριο είναι μια αποτύπωση της ιστορίας, καθώς χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Φίλιππο Οικονόμου το 1921, ακριβώς πριν από έναν ολόκληρο αιώνα, και λειτούργησε ως ξενοδοχείο από το 1927 έως το 1964.

Δείγμα μεταβατικού μοντερνισμού σε αφαιρετικό μορφολογικό ύφος, διανθισμένο με νεοβυζαντινά στοιχεία, καμάρες και παραστάδες ανοιγμάτων, το αρχιτεκτονικό κόσμημα που βρίσκεται στο νούμερο 57 της οδού Αθηνάς παρέμεινε επί δεκαετίες έρημο να αναδίδει την αίγλη μιας άλλης εποχής, όταν η φιλοξενία υπηρετούσε ένα σύνολο νοημάτων.

Σήμερα, το ιστορικό ξενοδοχείο Ολυμπιάς αποκτά και πάλι ζωή. Διασχίζοντας το ανακαινισμένο αίθριο, οδηγείσαι στον έκτο όροφο. Εκεί, το roof garden του εμβληματικού ξενοδοχείου του Mεσοπολέμου ανοίγει τις πόρτες του στην καινούργια περίοδο, προσφέροντας μια εντυπωσιακή ταράτσα με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στο αττικό τοπίο. Η μεγαλύτερη μπάρα cocktail bar που λειτουργεί σε ταράτσα στην Αθήνα γίνεται ιδανικός προορισμός για να απολαύσεις το ποτό σου, επιλέγοντας από την τεράστια κάβα του μπαρ. Το Roof Garden Ολυμπιάς ανοίγει τις πόρτες του από τις 18:00 έως τις 02:00 για fine drinking εμπειρίες, ενώ σύντομα η κουζίνα του θα προσφέρει από το μεσημέρι μοναδικές γεύσεις που θα απαντούν στην καθημερινή γαστρονομική σου αναζήτηση.  

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Στην οδό Αθηνάς 57, το ιστορικό κτίριο Ολυμπιάς, που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο νεότερο µνηµείο, εκτός από τον υπέροχο αίθριο χώρο και το roof garden, πρoσφέρει τον έβδομο όροφο ως μια μοναδική επιλογή για privé εκδηλώσεις που φιλοξενούνται είτε στον εσωτερικό είτε στον εξωτερικό χώρο.

Αποτυπώνοντας στο κέντρο της πόλης την ιστορία της παλιάς Αθήνας, το Ολυμπιάς είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που σε μεταφέρει από την πρώτη ματιά σε μια εποχή ουσίας και αυθεντικής αρχοντιάς.  

Αθηνάς 57, 210 3248507 

SiR TEN bar & eatery

Fusion κουζίνα & cocktails που θέλεις να μοιράζεσαι.

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Όταν ένα New York bar φιλοξενεί στην κουζίνα του τη sharing φιλοσοφία, οφείλουμε να καλωσορίσουμε το ολοκαίνουριο και πολυμορφικό «SiR TEN bar & eatery».
Παγκράτι, λίγα μέτρα πίσω από το Καλλιμάρμαρο, με σταθερό φόντο τους industrial τοίχους του και τα έργα που εκτίθενται σε αυτούς και τις ενδιαφέρουσες μουσικές που επιμελούνται διαφορετικοί DJs, o χώρος αποτελεί πολύ περισσότερα από ένα new entry.

H 10μετρη μπάρα από ξύλο καρυδιάς σε προκαλεί να θέλεις να αράξεις για να πεις τα νέα σου ακριβώς εκεί, με τη συνοδεία ενός από τα signature cocktails σε in house συνταγές του expert bartender Χρήστου Βρεττού. «Υπάρχει μια συνταγή για κάθε drinker, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς», όπως λένε οι άνθρωποι του SiR TEN.

O εξωτερικός χώρος αποτελεί προέκταση του εσωτερικού, ενώ στον πρώτο όροφο φιλοξενεί την boutique του ελληνικού brand ρούχων ESAI. Μια αυθεντική shop in shop experience.

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Όσο για την κουζίνα, η προσέγγιση θα έλεγες ότι είναι αμερικανική με αρκετά ασιατικά στοιχεία και το menu comfort ανανεώνεται περίπου κάθε τέσσερις μήνες για να μη βαρεθείς ποτέ.

Καθημερινά παίζει από νωρίς μια λίστα με δημιουργικό brunch, τα Σαββατοκύριακα θα βρεις cake ημέρας και σάντουιτς για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, ενώ όλη την ημέρα τρέχουν οι επιλογές του main menu, που αξίζει να δοκιμάσεις. 

Όλα χειροποίητα από την ομάδα της κουζίνας του SiR TEN, με υλικά από τη γειτονιά!

Tip: Μην αμελήσεις να ακολουθήσεις τον λογαριασμό τους στο Instagram και να ενημερώνεσαι για τα shopping events που πρόκειται να συμβούν.

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι, 210 752 0462, Facebook: SiR TEN Athens, Instagram: sir_ten_athens

Πάμε Παράγκα

Γεύσεις που έχεις ξεχάσει και μυρίζουν φροντίδα.  

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Αν έχεις μεγαλώσει με γιαγιά, θυμάσαι σίγουρα τη γεύση των κοκκινιστών κεφτέδων με τη φρέσκια ντοματούλα και τα μυρωδικά να μοσχοβολάνε σε όλο το σπίτι. Αλλά δεν είναι μόνο η ανάμνηση της γεύσης που σε γυρίζει πίσω, σ’ εκείνη την αθώα εποχή, είναι και η αίσθηση της φροντίδας, της προσφοράς, της έγνοιας να φας καλά και να ευχαριστηθείς. Αυτή είναι η εμπειρία που θα σου προσφέρει το Πάμε Παράγκα.

Το new entry στην περιοχή των Πετραλώνων, που εμπνεύστηκε η σεφ Παναγιώτα Σκιαδοπούλου, για να προσφέρει στο πιάτο σου όλα εκείνα τα παραδοσιακά φαγητά που έχουν ξεχαστεί και τα οποία αναπολείς με τη λαχτάρα του μικρού παιδιού.

Στην κουζίνα του Πάμε Παράγκα η σεφ μαγειρεύει καθημερινά δεκάδες μεζέδες αλλά και πιάτα ημέρας, όπως μοσχαράκι με χάντρες ή χυλοπίτες, λαγός στιφάδο, μουσακάς, σαλιγκάρια μπουμπουριστά, κερκυραϊκό σοφρίτο και, φυσικά, διαφορετικές πίτες. Όλα χειροποίητα, από το αφράτο ψωμί μέχρι το μπελαλίδικο γλυκό, θυμίζουν την κουζίνα της παλιάς νοικοκυράς, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν τις σύγχρονες γευστικές τάσεις.

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Ο χώρος, με στοιχεία vintage, από μόνος του σε κάνει να νιώθεις την αγάπη και το μεράκι της Παναγιώτας, που θέλει να μαγειρεύει όπως θα έκανε για τους καλούς της φίλους. Τα πιάτα συνοδεύονται ιδανικά από το εξαιρετικό βιολογικό κρασί Μανωλάκη ή τη ρακή που έρχεται από την Κρήτη όπως άλλωστε και όλα τα τυριά, ενώ για το τελείωμα μπορείς να απολαύσεις το γλυκό ημέρας, από κιουνεφέ και παραδοσιακό μπακλαβά μέχρι pastel σοκολάτας με παγωτό ρακόμελο! Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι θα απολαύσεις live ρεμπέτικα και λαϊκά σε έναν χώρο που τιμά στο μενού του διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, αλλά κυρίως τιμά την ελληνική κουζίνα και τα βασικά συστατικά της: φρέσκα υλικά και πολλή αγάπη! 
 

Καλλισθένους 42, Αθήνα, 6908 445926, Facebook: Παμε παραγκα,  Instagram: pameparagka

Oma Sushi Bar

Φέρνει τη γιαπωνέζικη εμπειρία γεύσης στην Ηλιούπολη.

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Όταν στην επαγγελματική σου ζωή δεν τηρείς «σιγή ιχθύος», μπορείς να πραγματοποιήσεις μεγάλα όνειρα. Ο Πέτρος και η Ιωάννα, ξεκινώντας από το ιχθυοπωλείο Ψητό Ιχθύος, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα, που κλείνει το μάτι στην ιαπωνική κουζίνα και βασίζεται στο φρέσκο ψάρι της ελληνικής θάλασσας.

Το Oma Sushi Bar θα σε κερδίσει αμέσως, αν είσαι λάτρης του είδους. Αν, πάλι, μέχρι τώρα δεν είχες σχέση με αυτήν τη γευστική παράδοση, ήρθε η στιγμή να την ανακαλύψεις και να παραδοθείς στην ιδιαίτερη γοητεία της. Όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν χώρο που διακοσμητικά υπογράφουν οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι μετέτρεψαν τις επιρροές από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό σε έναν συνδυασμό από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ελληνικό μοντερνισμό αλλά και ασιατική κουλτούρα.

Το όνομα που βρίσκεται πίσω από το μενού του Oma είναι ο executive chef Βαγγέλης Λεούσης. Μαζί με την ομάδα του δημιουργούν πιάτα που αναδεικνύουν εντυπωσιακά τις φρέσκες πρώτες ύλες. Τα rolls με καψαλισμένο λαβράκι με αγγούρι, αβοκάντο και jalapeno mayo, καθώς και το Oma California με βασιλικό καβούρι, αγγούρι και αβοκάντο θα σε ενθουσιάσουν. Το FireCooked nigiri τσιπούρας με πικάντικη μαγιονέζα και chives είναι οπωσδήποτε στα must-try, ενώ τα χειροποίητα bao buns του Oma έχουν ήδη γίνει classic επιλογή. Οι οπαδοί της υγιεινής διατροφής βρίσκουν τη δική τους θέση στο Oma, με τα Poke bowls σε διάφορους συνδυασμούς που προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα με υψηλή διατροφική αξία. Σε κάθε περίπτωση, το φρέσκο ψάρι ημέρας πρωταγωνιστεί και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφεθείς στα έμπειρα χέρια του σεφ που προκαλεί συνεχώς τη γευστική σου συνήθεια με κάτι καινούργιο. 

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Το μενού συνοδεύεται από μια ενημερωμένη λίστα κρασιών που ταιριάζουν ιδανικά με τα πιάτα, αλλά και μπίρες –δοκίμασε τις γιαπωνέζικες ετικέτες– και, φυσικά, κοκτέιλ. Ανάμεσα στις signature μείξεις ξεχωρίζει το «Cool and Fresh» με βάση το τζιν, το «Last Samurai» με βάση το ουίσκι αλλά και εκλεκτές προτάσεις που γίνονται αφορμή για να απολαύσεις στο Oma είτε το καθημερινό σου lunch break ή τη βραδινή σου βόλτα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Το sushi bar της Ηλιούπολης φέρνει και στον χώρο σου τις ολόφρεσκες δημιουργίες του, είτε με τα δικά του μέσα είτε μέσα από τις πλατφόρμες efood και Wolt. Όπως κι αν απολαύσεις τις γεύσεις του, είναι σίγουρο πως θα νιώσεις μια αυθεντική γιαπωνέζικη εμπειρία που θα λατρέψεις.
 

Ανδρέα Παπανδρέου 22, Ηλιούπολη, 210 9957906, www.omasushibar.gr, Facebook: OMA SUSHI BAR, Instagram: oma.sushibar

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ