4 μέρη για φαγητό και ποτό, που μόλις άνοιξαν

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter
Tο roof garden του εμβληματικού ξενοδοχείου του Mεσοπολέμου ανοίγει τις πόρτες του στην καινούργια περίοδο, προσφέροντας μια εντυπωσιακή ταράτσα με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στο αττικό τοπίο.
0

Ολυμπιάς

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα ξαναζωντανεύει στο κέντρο της πόλης.

Η ιστορία δεν γράφεται μόνο σε σελίδες συγγραμμάτων, γράφεται και στα κτίρια, στην αρχιτεκτονική τους, στους τοίχους και στις λεπτομέρειες που θυμίζουν άλλες εποχές, ανθρώπους και γεγονότα. Το πενταώροφο κτίριο είναι μια αποτύπωση της ιστορίας, καθώς χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Φίλιππο Οικονόμου το 1921, ακριβώς πριν από έναν ολόκληρο αιώνα, και λειτούργησε ως ξενοδοχείο από το 1927 έως το 1964.

Δείγμα μεταβατικού μοντερνισμού σε αφαιρετικό μορφολογικό ύφος, διανθισμένο με νεοβυζαντινά στοιχεία, καμάρες και παραστάδες ανοιγμάτων, το αρχιτεκτονικό κόσμημα που βρίσκεται στο νούμερο 57 της οδού Αθηνάς παρέμεινε επί δεκαετίες έρημο να αναδίδει την αίγλη μιας άλλης εποχής, όταν η φιλοξενία υπηρετούσε ένα σύνολο νοημάτων.

Σήμερα, το ιστορικό ξενοδοχείο Ολυμπιάς αποκτά και πάλι ζωή. Διασχίζοντας το ανακαινισμένο αίθριο, οδηγείσαι στον έκτο όροφο. Εκεί, το roof garden του εμβληματικού ξενοδοχείου του Mεσοπολέμου ανοίγει τις πόρτες του στην καινούργια περίοδο, προσφέροντας μια εντυπωσιακή ταράτσα με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στο αττικό τοπίο. Η μεγαλύτερη μπάρα cocktail bar που λειτουργεί σε ταράτσα στην Αθήνα γίνεται ιδανικός προορισμός για να απολαύσεις το ποτό σου, επιλέγοντας από την τεράστια κάβα του μπαρ. Το Roof Garden Ολυμπιάς ανοίγει τις πόρτες του από τις 18:00 έως τις 02:00 για fine drinking εμπειρίες, ενώ σύντομα η κουζίνα του θα προσφέρει από το μεσημέρι μοναδικές γεύσεις που θα απαντούν στην καθημερινή γαστρονομική σου αναζήτηση.  

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Στην οδό Αθηνάς 57, το ιστορικό κτίριο Ολυμπιάς, που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο νεότερο µνηµείο, εκτός από τον υπέροχο αίθριο χώρο και το roof garden, πρoσφέρει τον έβδομο όροφο ως μια μοναδική επιλογή για privé εκδηλώσεις που φιλοξενούνται είτε στον εσωτερικό είτε στον εξωτερικό χώρο.

Αποτυπώνοντας στο κέντρο της πόλης την ιστορία της παλιάς Αθήνας, το Ολυμπιάς είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που σε μεταφέρει από την πρώτη ματιά σε μια εποχή ουσίας και αυθεντικής αρχοντιάς.  

Αθηνάς 57, 210 3248507 

SiR TEN bar & eatery

Fusion κουζίνα & cocktails που θέλεις να μοιράζεσαι.

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Όταν ένα New York bar φιλοξενεί στην κουζίνα του τη sharing φιλοσοφία, οφείλουμε να καλωσορίσουμε το ολοκαίνουριο και πολυμορφικό «SiR TEN bar & eatery».
Παγκράτι, λίγα μέτρα πίσω από το Καλλιμάρμαρο, με σταθερό φόντο τους industrial τοίχους του και τα έργα που εκτίθενται σε αυτούς και τις ενδιαφέρουσες μουσικές που επιμελούνται διαφορετικοί DJs, o χώρος αποτελεί πολύ περισσότερα από ένα new entry.

H 10μετρη μπάρα από ξύλο καρυδιάς σε προκαλεί να θέλεις να αράξεις για να πεις τα νέα σου ακριβώς εκεί, με τη συνοδεία ενός από τα signature cocktails σε in house συνταγές του expert bartender Χρήστου Βρεττού. «Υπάρχει μια συνταγή για κάθε drinker, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς», όπως λένε οι άνθρωποι του SiR TEN.

O εξωτερικός χώρος αποτελεί προέκταση του εσωτερικού, ενώ στον πρώτο όροφο φιλοξενεί την boutique του ελληνικού brand ρούχων ESAI. Μια αυθεντική shop in shop experience.

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Όσο για την κουζίνα, η προσέγγιση θα έλεγες ότι είναι αμερικανική με αρκετά ασιατικά στοιχεία και το menu comfort ανανεώνεται περίπου κάθε τέσσερις μήνες για να μη βαρεθείς ποτέ.

Καθημερινά παίζει από νωρίς μια λίστα με δημιουργικό brunch, τα Σαββατοκύριακα θα βρεις cake ημέρας και σάντουιτς για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, ενώ όλη την ημέρα τρέχουν οι επιλογές του main menu, που αξίζει να δοκιμάσεις. 

Όλα χειροποίητα από την ομάδα της κουζίνας του SiR TEN, με υλικά από τη γειτονιά!

Tip: Μην αμελήσεις να ακολουθήσεις τον λογαριασμό τους στο Instagram και να ενημερώνεσαι για τα shopping events που πρόκειται να συμβούν.

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι, 210 752 0462, Facebook: SiR TEN Athens, Instagram: sir_ten_athens

Πάμε Παράγκα

Γεύσεις που έχεις ξεχάσει και μυρίζουν φροντίδα.  

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Αν έχεις μεγαλώσει με γιαγιά, θυμάσαι σίγουρα τη γεύση των κοκκινιστών κεφτέδων με τη φρέσκια ντοματούλα και τα μυρωδικά να μοσχοβολάνε σε όλο το σπίτι. Αλλά δεν είναι μόνο η ανάμνηση της γεύσης που σε γυρίζει πίσω, σ’ εκείνη την αθώα εποχή, είναι και η αίσθηση της φροντίδας, της προσφοράς, της έγνοιας να φας καλά και να ευχαριστηθείς. Αυτή είναι η εμπειρία που θα σου προσφέρει το Πάμε Παράγκα.

Το new entry στην περιοχή των Πετραλώνων, που εμπνεύστηκε η σεφ Παναγιώτα Σκιαδοπούλου, για να προσφέρει στο πιάτο σου όλα εκείνα τα παραδοσιακά φαγητά που έχουν ξεχαστεί και τα οποία αναπολείς με τη λαχτάρα του μικρού παιδιού.

Στην κουζίνα του Πάμε Παράγκα η σεφ μαγειρεύει καθημερινά δεκάδες μεζέδες αλλά και πιάτα ημέρας, όπως μοσχαράκι με χάντρες ή χυλοπίτες, λαγός στιφάδο, μουσακάς, σαλιγκάρια μπουμπουριστά, κερκυραϊκό σοφρίτο και, φυσικά, διαφορετικές πίτες. Όλα χειροποίητα, από το αφράτο ψωμί μέχρι το μπελαλίδικο γλυκό, θυμίζουν την κουζίνα της παλιάς νοικοκυράς, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν τις σύγχρονες γευστικές τάσεις.

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Ο χώρος, με στοιχεία vintage, από μόνος του σε κάνει να νιώθεις την αγάπη και το μεράκι της Παναγιώτας, που θέλει να μαγειρεύει όπως θα έκανε για τους καλούς της φίλους. Τα πιάτα συνοδεύονται ιδανικά από το εξαιρετικό βιολογικό κρασί Μανωλάκη ή τη ρακή που έρχεται από την Κρήτη όπως άλλωστε και όλα τα τυριά, ενώ για το τελείωμα μπορείς να απολαύσεις το γλυκό ημέρας, από κιουνεφέ και παραδοσιακό μπακλαβά μέχρι pastel σοκολάτας με παγωτό ρακόμελο! Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι θα απολαύσεις live ρεμπέτικα και λαϊκά σε έναν χώρο που τιμά στο μενού του διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, αλλά κυρίως τιμά την ελληνική κουζίνα και τα βασικά συστατικά της: φρέσκα υλικά και πολλή αγάπη! 
 

Καλλισθένους 42, Αθήνα, 6908 445926, Facebook: Παμε παραγκα,  Instagram: pameparagka

Oma Sushi Bar

Φέρνει τη γιαπωνέζικη εμπειρία γεύσης στην Ηλιούπολη.

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Όταν στην επαγγελματική σου ζωή δεν τηρείς «σιγή ιχθύος», μπορείς να πραγματοποιήσεις μεγάλα όνειρα. Ο Πέτρος και η Ιωάννα, ξεκινώντας από το ιχθυοπωλείο Ψητό Ιχθύος, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα, που κλείνει το μάτι στην ιαπωνική κουζίνα και βασίζεται στο φρέσκο ψάρι της ελληνικής θάλασσας.

Το Oma Sushi Bar θα σε κερδίσει αμέσως, αν είσαι λάτρης του είδους. Αν, πάλι, μέχρι τώρα δεν είχες σχέση με αυτήν τη γευστική παράδοση, ήρθε η στιγμή να την ανακαλύψεις και να παραδοθείς στην ιδιαίτερη γοητεία της. Όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν χώρο που διακοσμητικά υπογράφουν οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι μετέτρεψαν τις επιρροές από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό σε έναν συνδυασμό από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ελληνικό μοντερνισμό αλλά και ασιατική κουλτούρα.

Το όνομα που βρίσκεται πίσω από το μενού του Oma είναι ο executive chef Βαγγέλης Λεούσης. Μαζί με την ομάδα του δημιουργούν πιάτα που αναδεικνύουν εντυπωσιακά τις φρέσκες πρώτες ύλες. Τα rolls με καψαλισμένο λαβράκι με αγγούρι, αβοκάντο και jalapeno mayo, καθώς και το Oma California με βασιλικό καβούρι, αγγούρι και αβοκάντο θα σε ενθουσιάσουν. Το FireCooked nigiri τσιπούρας με πικάντικη μαγιονέζα και chives είναι οπωσδήποτε στα must-try, ενώ τα χειροποίητα bao buns του Oma έχουν ήδη γίνει classic επιλογή. Οι οπαδοί της υγιεινής διατροφής βρίσκουν τη δική τους θέση στο Oma, με τα Poke bowls σε διάφορους συνδυασμούς που προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα με υψηλή διατροφική αξία. Σε κάθε περίπτωση, το φρέσκο ψάρι ημέρας πρωταγωνιστεί και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφεθείς στα έμπειρα χέρια του σεφ που προκαλεί συνεχώς τη γευστική σου συνήθεια με κάτι καινούργιο. 

4 μέρη για φαγητό & ποτό, που μόλις άνοιξαν Facebook Twitter

Το μενού συνοδεύεται από μια ενημερωμένη λίστα κρασιών που ταιριάζουν ιδανικά με τα πιάτα, αλλά και μπίρες –δοκίμασε τις γιαπωνέζικες ετικέτες– και, φυσικά, κοκτέιλ. Ανάμεσα στις signature μείξεις ξεχωρίζει το «Cool and Fresh» με βάση το τζιν, το «Last Samurai» με βάση το ουίσκι αλλά και εκλεκτές προτάσεις που γίνονται αφορμή για να απολαύσεις στο Oma είτε το καθημερινό σου lunch break ή τη βραδινή σου βόλτα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Το sushi bar της Ηλιούπολης φέρνει και στον χώρο σου τις ολόφρεσκες δημιουργίες του, είτε με τα δικά του μέσα είτε μέσα από τις πλατφόρμες efood και Wolt. Όπως κι αν απολαύσεις τις γεύσεις του, είναι σίγουρο πως θα νιώσεις μια αυθεντική γιαπωνέζικη εμπειρία που θα λατρέψεις.
 

Ανδρέα Παπανδρέου 22, Ηλιούπολη, 210 9957906, www.omasushibar.gr, Facebook: OMA SUSHI BAR, Instagram: oma.sushibar

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ