«705742»: Ο αινιγματικός αριθμός που πόσταρε ο ιδρυτής του Twitter - Η εξήγηση του «μυστηρίου»

«705742»: Φρενίτιδα με τον αινιγματικό αριθμό που πόσταρε ο ιδρυτής του Twitter - Η εξήγηση του «μυστηρίου» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

O Τζακ Ντόρσεϊ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter τουίταρε έναν μυστηριώδη αριθμό στο λογαριασμό του, προκαλώντας διαδικτυακή φρενίτιδα και έναν αγώνα δρόμου εικασιών για το τι ακριβώς σήμαινε το ‘705742’. 

Πολλοί είκασαν πως το εξαψήφιο αυτό νούμερο συνδεόταν πιθανότατα με τα ψηφιακά νομίσματα.

«Στόχος τιμών #BTC;» αναρωτήθηκε ένας από τους ακολούθους τού Ντόρσεϊ, αναφερόμενος στο μέλλον του Bitcoin. 

Μετά από σχεδόν μία ημέρα αγωνίας και λογής πιθανών εξηγήσεων για τον εξαψήφιο αριθμό, το αίνιγμα μάλλον βρήκε τη λύση του.  Σύμφωνα με το Blockchain.com, επρόκειτο για αριθμό ενός Bitcoin μπλοκ που εξορύχθηκε λίγο μετά από το τουίτ. Παρότι δεν υπήρξε ξεκάθαρη απάντηση άμεσα, πολλοί σχολιαστές υποστήριξαν πως ίσως επρόκειτο για την πρόβλεψη του Ντόρσεϊ σχετικά με το χρόνο που το Bitcoin θα χρειαστεί να ξεπεράσει το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του. 
 

Πράγματι, σύντομα αποδείχτηκε πως ήταν η πρόβλεψη του Ντόρσεϊ για το Bitcoin και τη στιγμή υπέρβασης της τιμής του. Όπως παραδέχτηκε ο 44χρονος, έπεσε «έξω για 117» καθώς το ρεκόρ μετά την εξόρυξη του μπλοκ ήταν 705.859. 

O Ντόρσεϊ παρακολουθεί στενά την αγορά κρυπτονομισμάτων, έχοντας κάνει και στο παρελθόν αντίστοιχα τουίτ. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε πως η εταιρεία πληρωμών Square Inc. όπου επίσης είναι διευθύνων σύμβουλος, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι «σε συνεργασία με το κοινό».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγγεία ηλικίας 4.500 ετών στη Συρία είναι προϊόν παιδικής εργασίας λένε αρχαιολόγοι

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγγεία ηλικίας 4.500 ετών στη Συρία φτιάχτηκαν από 8χρονα παιδιά, λένε αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι ανέλυσαν 450 αγγεία που κατασκευάστηκαν στην Τελ Χάμα και διαπίστωσαν ότι τα δύο τρίτα των αγγείων κατασκευάζονταν από παιδιά ηλικίας επτά και οκτώ ετών
THE LIFO TEAM