4 μέρη για τα γλυκά των Χριστουγέννων

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Το ζαχαροπλαστείο Despina είναι η σταθερή αξία που γίνεται σημείο αναφοράς και για τα γλυκά των Χριστουγέννων.
0

Despina

Σημείο αναφοράς και για τα γλυκά των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε αν το μιλφέιγ είναι ένα γλυκό συνυφασμένο με τα ζαχαροπλαστεία Despina. Απλώς όλοι ξέρουμε ότι, όταν θέλεις να απολαύσεις τη γεύση του, τα βήματά σου θα σε οδηγήσουν εδώ. Όμως, πέρα από τα αυτονόητα, στο ζαχαροπλαστείο Despina θα βρεις και τις καλύτερες τούρτες, εξωπραγματικά πανετόνε, σοκολάτες που κάνουν τους σιελογόνους αδένες σου να «διαμαρτύρονται απεγνωσμένα», εποχικά γλυκά βγαλμένα από μαμαδίστικους φούρνους, συνταγές για κάθε γούστο και ουρανίσκο καθώς και τους κορυφαίους κουραμπιέδες και μελομακάρονα που κυκλοφορούν στη ζαχαροπλαστική και την περίοδο των Χριστουγέννων εξυπακούεται πως έχουν την τιμητική τους.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Μη διστάσεις να κάνεις ακόμα και την πιο απαιτητική ερώτηση σε σχέση με τα πρώτης τάξεως υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γλυκών. Άσε που το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ειναι πάντοτε πρόθυμο να προσφέρει μερικές λιχουδιές για ένα γευστικό ταξίδι, καθώς προσπαθείς να αποφασίσεις ποιο γλυκό (εκτός από μιλφέιγ) θα σου κάνει παρέα στον δρόμο για το σπίτι ή ποια γλυκιά δημιουργία θα χαρίσεις στο γιορτινό κάλεσμα. Το ζαχαροπλαστείο Despina είναι η σταθερή αξία που γίνεται σημείο αναφοράς και για τα γλυκά των Χριστουγέννων.

Κολοκοτρώνη 15 & Γυφτοπούλου, Xαλάνδρι, 210 6859000, Facebook: Despina, Instagram: despinamillefeuilles

Βάρσος Κηφισιά

Το όνομα που συνδέεται με τα Χριστούγεννα, μετά τον  Άη-Βασίλη.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Δεν ξέρω, αλήθεια, τι παίζει με τον Άη Βασίλη. Αν όμως τελικά δεν υπάρχει, το πιο κοντινό όνομα που συνδέεται με τα Χριστούγεννα είναι ο Βάρσος. Γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα θα έχεις στο μυαλό ένα κουτί γλυκά με το όνομα αυτό, να καταφθάνει στο σπίτι, σκορπώντας αρώματα από κανέλα και γαρίφαλο ή από βούτυρο και ζάχαρη.

Με μια ιστορία που ξεκινά το 1892,ο Βάρσος είναι η παιδική ανάμνηση που συνεχίζει να μας συγκινεί με τη σταθερή ποιότητα και την παραδοσιακή γεύση των γλυκών του. Τα μελομακάρονα, στολισμένα με φρέσκο καρύδι, λιώνουν στο στόμα και λιώνεις κι εσύ μαζί τους, καθώς αφήνεσαι στη γνώριμη γεύση τους. Οι κουραμπιέδες, σαν μικρά χιονισμένα στολίδια, φτιαγμένοι από αγνό βούτυρο, αναδεικνύουν την ποιότητα των υλικών και σε παρασύρουν σε κάθε μπουκιά. Όσο για τις δίπλες, αυτές έχουν τη δική τους ιστορία. Μια ιστορία που γράφεται εδώ και 129 χρόνια, προσφέροντας τη λαχταριστή γεύση τους σε γενιές και γενιές.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες προτάσεις θα βρεις τις μοναδικές μαρέγκες του Βάρσου που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι και, φυσικά, όποιο γλυκό ή κέρασμα επιθυμείς από τα πιο παραδοσιακά –δεν μπορεί να φύγεις χωρίς ένα ταψί γαλακτομπούρεκο– μέχρι τα πιο σύγχρονα από τη διεθνή ζαχαροπλαστική. Εννοείται ότι το πρωτοχρονιάτικο γεύμα θα κλείσει και φέτος με τη βασιλόπιτα του Βάρσου, που φτιάχνεται με μαγιά και έναν συνδυασμό από υλικά που την κάνουν μοναδική εδώ και χρόνια. Μια γεύση που σε κάνει να ξεχνάς ότι ψάχνεις το φλουρί και σε αφήνει να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά μαζί με τους δικούς σου ανθρώπους. Κι αυτός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτείς τον νέο χρόνο.

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472, www.varsos.gr, Facebook: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia, Instagram: varsos_kifisia_1892

Eleesian Chocolates

Οι γιορτές έχουν γεύση premium σοκολάτας.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Μπορείς να φανταστείς Χριστούγεννα χωρίς γλυκό; Ή, για να είμαστε πιο σαφείς, μπορείς να διανοηθείς γιορτές χωρίς τη γεύση της σοκολάτας να λιώνει στο στόμα σου; Και όταν λέμε σοκολάτα, εννοούμε την πιο premium εκδοχή της, που δεν μοιάζει σε τίποτα με οποιαδήποτε άλλη έχεις δοκιμάσει. Γιατί αυτές τις ημέρες χρειαζόμαστε όλοι μια μικρή πολυτέλεια να κάνει τη διαφορά, να μας θυμίσει ότι είναι μια ξεχωριστή περίοδος και να μας χαρίσει τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση.

Οι σοκολάτες Eleesian είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Με κακάο από επιλεγμένες χώρες προέλευσης, κάθε πρόταση Eleesian είναι μια γευστική έκπληξη γεμάτη αυθεντικότητα και ουσία. Εδώ θα βρεις την branded σειρά από origin σοκολάτες με διαφορετικό ποσοστό κακάο η καθεμία αλλά και λαχταριστές μπάρες σοκολάτας, σοκολατάκια και πραλίνες που γίνονται μοναδικές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις, επιχειρηματικά δώρα και κεράσματα.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Στις πιο εντυπωσιακές προτάσεις της εποχής φιγουράρουν τα σοκολατένια χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα σοκολατένια γλειφιτζούρια που σου δημιουργούν τη λαχτάρα του μικρού παιδιού. Οι σοκολατένιες χειροποίητες δημιουργίες προσφέρονται σε συνδυασμούς που θα σε εκπλήξουν, με σοκολάτα Μαδαγασκάρης, Περού και Αγίου Δομίνικου, αλλά και σε μια σειρά από άλλες επιλογές με μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος, ενώ ξεχωριστοί είναι οι συνδυασμοί σοκολάτας Γκάνα με ελληνικό παλαιωμένο κρασί, η σοκολάτα Μπελίζ με ουίσκι Ιαπωνίας, αλλά και η σοκολάτα Ουγκάντα με παλαιωμένο ρούμι Νικαράγουας.

Μην παραλείψεις το «εθιστικό» cookie με μαύρη σοκολάτα και αλάτι που γίνεται λατρεία. Οι σοκολάτες Eleesian είναι η ίδια η γεύση των γιορτών, μια γλυκιά απόλαυση που θα σε κάνει να νιώσεις την ευτυχία των ημερών με όλες σου τις αισθήσεις.

Λεωφ. Κηφισίας 140, 210 0102334, www.eleesian.gr, Facebook: Eleesian, Instagram: eleesian_athens

La Ruche Patisserie Naturelle

Τα γλυκά των γιορτών στην πιο φυσική εκδοχή τους.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Αν κάτι μπορεί να κάνει ένα γλυκό να ξεχωρίζει, αυτό είναι η ποιότητα των υλικών του. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή ή, μάλλον, από την πρώτη μπουκιά, σε κάθε δημιουργία του La Ruche Patisserie Naturelle. Το στοιχείο της φυσικότητας είναι όχι απλώς μέρος του ονόματός του αλλά και αδιαπραγμάτευτη αξία σε κάθε γλυκιά συνταγή.

Το organic βούτυρο Νορμανδίας –ό,τι πιο premium μπορείς να βρεις στην κατηγορία αυτή– χαρίζει την ξεχωριστή του γεύση, οι βιολογικές πρώτες ύλες την εξαιρετική τους ποιότητα, η φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης το ανεπιτήδευτο άρωμά της. Αυτά είναι κάποια από τα συστατικά που θα συναντήσεις σε κάθε πρόταση του La Ruche. Και, φυσικά, ανάμεσά τους θα βρεις γιορτινά γλυκά στην πιο ποιοτική και άκρως αγνή εκδοχή τους. Εκτός από τα παραδοσιακά μελομακάρονα, μπορείς να ενδώσεις ανεπιφύλακτα και στην εκδοχή χωρίς ζάχαρη.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Σε κάθε περίπτωση, το άρωμα από τα μπαχαρικά και το μέλωμα με βιολογικό μέλι θα σε συγκινήσουν. Οι κουραμπιέδες μοσχομυρίζουν από το εξαιρετικό βούτυρο, ενώ στα must της εποχής είναι οι χριστουγεννιάτικοι κορμοί σοκολάτας σε τρεις παραλλαγές, με κάστανο, μπισκότο ή passion fruit για να διαλέξεις ή για να τους δοκιμάσεις όλους, που είναι και το πιο πιθανό. Εκείνο που θα σε καταπλήξει είναι το φανταστικό πανετόνε με προζύμι που «ταΐζεται» εδώ και έναν μήνα για να προσφέρει μια γεύση που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Θα το βρεις στην παραδοσιακή ιταλική version με πορτοκάλι γλασέ –χειροποίητο φυσικά – αλλά και στη λαχταριστή εκδοχή με σοκολάτα και πορτοκάλι.

Καταπληκτικό δώρο για τις εορταστικές επισκέψεις οι χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες μπάλες που μπορούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά για λίγο, αφού δεν θα μπορέσεις να τους αντισταθείς. Το La Ruche είναι η patisserie που εκφράζει τη γλύκα των γιορτών, και μάλιστα στην πιο φυσική και γευστική μορφή της.

Γεωργίου Παπανδρέου & Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Μεταμόρφωση, 216 0709607, Facebook: LΑ RUCHE patisserie naturelle, Instagram: laruche_patisserie_naturelle

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ