Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση στην Καμπούλ που κόστισε τη ζωή 10 αμάχων

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση στην Καμπούλ που κόστισε τη ζωή 10 αμάχων Facebook Twitter
0

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση που έκαναν οι ΗΠΑ στην Καμπούλ, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 10 άμαχοι, λίγο πριν το τέλος της χαοτικής απόσυρσης από το Αφγανιστάν. 

Ο αποχαρακτηρισμός του βίντεο και η δημοσιοποίηση αυτού του υλικού έγινε έπειτα από προσφυγή των New York Times στη δικαιοσύνη. Είναι το πρώτο βίντεο της επίθεσης που έγινε στην 29η Αυγούστου, η οποία αποδείχθηκε τελικά ένα τραγικό «λάθος», το οποίο κόστισε τη ζωή δέκα αμάχων, από τους οποίους οι επτά ήταν παιδιά. 

Στα βίντεο από drone φαίνεται ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούσαν το σημείο της επίθεσης προτού καταλήξουν- λανθασμένα- ότι αποτελούσε απειλή ο οδηγός του οχήματος που έπληξε ο πύραυλος Hellfire, μπροστά από σπίτι. 

Αρχικά, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχε υποστηρίξει μετά την επίθεση ότι υπήρξαν αποδείξεις ότι στο αυτοκίνητο βρίσκονταν «σημαντική ποσότητα εκρηκτικών». Επίσης, πίστευαν ότι ο οδηγός ήταν εξτρεμιστής οργάνωσης του Αφγανιστάν που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος σχεδίαζε επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων, ενώ συνεχιζόταν η εσπευσμένη αποχώρηση. Τρεις ημέρες νωρίτερα επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 160 Αφγανών και 13 Αμερικανών στρατιωτών. 

Όμως, αργότερα οι αμερικανικές δυνάμεις παραδέχθηκαν ότι η επίθεση της 29ης Αυγούστου ήταν ένα τραγικό «λάθος» και ότι ο οδηγός δεν είχε καμία σχέση με τον ISIS. Επρόκειτο για τον Ζεμάρι Αχμάντι, ο οποίος εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση. Ο Αφγανός είχε κάνει αίτηση για ειδική βίζα και ήθελε να φύγει με την οικογένειά του για τις ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM