«Πόλεμος» δηλώσεων Ερντογάν-Δένδια: «Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου»

«Πόλεμος» δηλώσεων Ερντογάν-Δένδια για τις τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προκάλεσε η επιμονή της Άγκυρας στο να θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Ντουμπάι είπε μεταξύ των άλλων ότι «δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που γίνονται κατά παράβαση των συμφωνιών για τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς». 

Όπως προειδοποίησε, η Άγκυρα σκοπεύει να διατηρήσει το θέμα στην ατζέντα το επόμενο διάστημα και επικαλέστηκε τις πρόσφατες παρόμοιες δηλώσεις Τσαβούσογλου πριν από λίγες ημέρες σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να κάνει τα ίδια, φυσικά, θα προβούμε σε προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας απάντησε στους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου από το Όσλο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία επιλέγει εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας για τη Δυτική Συμμαχία, με όλα όσα εξελίσσονται στην Ουκρανία, και ενώ το ΝΑΤΟ πρέπει να δείξει συνοχή και ενότητα, να υποσκάψει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι η τουρκική προκλητικότητα αναμένεται να τεθεί στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Με πληροφορίες από Ertnews

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM