Η πιο ζεστή πόλη της Ιαπωνίας μοιράζει ομπρέλες για τον ήλιο στα παιδιά

Η πιο ζεστή πόλη της Ιαπωνία μοιράζει ειδικές ομπρέλες στα παιδιά για να προστατευτούν από τον ήλιο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ειδικά σχεδιασμένες ομπρέλες για να προστατεύουν τα παιδιά από τη ζέστη θα δώσει η πιο καυτή πόλη της Ιαπωνίας καθώς καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι τοπικές αρχές στην Kumagaya στην επαρχία Saitama έχουν επινοήσει μια ομπρέλα που προστατεύει και από την βροχή και από τη ζέστη, ανέφερε η Mainichi Shimbun.

Οι ομπρέλες, που φέρουν το λογότυπο της πόλης και ζυγίζουν μόλις 336 γραμμάρια, θα διανεμηθούν σε 9.000 μαθητές δημοτικού την επόμενη εβδομάδα.

Η Kumagaya, μια πόλη περίπου 195.000 κατοίκων που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, καταγράφει τακτικά τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ιαπωνία, εν μέρει ως αποτέλεσμα των θερμών ανέμων που δημιουργούνται από το φαινόμενο Foehn.

Η κυβέρνηση της πόλης τα τελευταία δύο χρόνια συμβουλεύει τα μικρότερα παιδιά να προστατεύονται από τον ήλιο με κανονικές ομπρέλες στο δρόμο προς και από το σχολείο για να αποτρέψουν τη θερμοπληξία, αλλά ορισμένοι αμφισβητούν το γεγονός ότι οι ομπρέλες μπορούν να εμποδίζουν το φως του ήλιου.

Ανησυχώντας από την αύξηση του αριθμού των ημερών όπου ο υδράργυρος ανεβαίνει τουλάχιστον στους 35 βαθμούς Κελσίου, η πόλη αποφάσισε να μοιράσει τις κίτρινες ομπρέλες από υαλοβάμβακα.

Οι ομπρέλες που προστατεύουν από τη ζέστη θα αναγκάσουν επίσης τα παιδιά να διατηρούν μια λογική απόσταση μεταξύ τους, εξαλείφοντας την ανάγκη να φορούν μάσκες για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το μέτρο αν και πρωτότυπο έρχεται αργά καθώς η Ιαπωνία ήδη αντιμετώπισε το χειρότερο κύμα καύσωνα, από το 1875, οπότε και ξεκίνησε να κρατά μετεωρολογικά αρχεία.

Η πόλη Isesaki, βόρεια του Τόκιο, κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία της χώρας, η οποία έφτασε στους 40,2 βαθμούς Κελσίου ενώ και το Τόκιο κατέγραψε συνεχόμενα κύματα καύσωνα με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Η Kumagaya και πέντε άλλες περιοχές σημείωσαν υψηλές θερμοκρασίες με πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου την 1η Ιουλίου.

Η φήμη του Kumagaya, ως η περιοχή με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες επισφραγίστηκε τον Ιούλιο του 2018, όταν κατέγραψε 41,1 βαθμούς Κελσίου, ένα ρεκόρ που μοιράζεται με την πόλη Hamamatsu στην κεντρική Ιαπωνία.

Την Παρασκευή, η μέγιστη θερμοκρασία στην Kumagaya ήταν 26 βαθμοί Κελσίου, αν και η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι θα αυξηθεί στους 30 την επόμενη εβδομάδα.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να μοιράσουν τις ομπρέλες πριν ξεκινήσουν οι σχολικές καλοκαιρινές διακοπές που καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η παγκόσμια υπερθέρμανση ώθησε την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να λάβει πρόσθετα μέτρα και να εκδώσει μια σειρά από συμβουλές σχετικά με τον τρόπο πρόληψης της θερμοπληξίας.

Σχεδόν όλες οι τάξεις στα δημόσια δημοτικά και γυμνάσια έχουν πλέον κλιματιστικά, σύμφωνα με την Asahi Shimbun, ενώ το υπουργείο Παιδείας πέρυσι προέτρεψε τους δασκάλους να δίνουν οδηγίες στα παιδιά για να φορούν δροσερά ρούχα και καπέλα και να παραμένουν ενυδατωμένα όταν μετακινούνται από και προς το σχολείο.

Ωστόσο, η πανδημία έχει θορυβήσει τόσο πολύ με τους δασκάλους να αναφέρουν, ότι πολλά διστάζουν να βγάλουν τις μάσκες τους, ακόμη και με την ενθάρρυνση του προσωπικού.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γροιλανδία: Γιατί ερίζουν για το «παγωμένο» νησί ΗΠΑ και Δανία

Διεθνή / Γροιλανδία: Γόρδιος δεσμός για Δανία και Τραμπ το μεγαλύτερο νησί του κόσμου

Γιατί ο Τραμπ θέλει να προσαρτήσει στις ΗΠΑ το παγωμένο νησί στον Αρκτικό Κύκλο - Η κλιματική αλλαγή, το λιώσιμο των πάγων και γιατί οι Γροιλανδοί ζητούν ανεξαρτησία - Ο βασιλιάς Φρειδερίκος της Δανίας άλλαξε το οικόσημό του για να δείξει την στρατηγική σημασία της Γροιλανδίας
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Τουρίστρια σκοτώθηκε από ελέφαντα ενώ τον έκανε μπάνιο σε καταφύγιο ζώων

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Τουρίστρια σκοτώθηκε από ελέφαντα ενώ τον έκανε μπάνιο σε καταφύγιο ζώων

Οι ελέφαντες, το εθνικό σύμβολο της Ταϊλάνδης, αντιμετωπίζουν αυξανόμενους κινδύνους από την τουριστική βιομηχανία, την παράνομη υλοτομία, τη λαθροθηρία και την ανθρώπινη επέκταση σε φυσικούς βιότοπους
LIFO NEWSROOM