Reuters: Πιθανά μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία τον χειμώνα

Reuters: Πιθανά μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία τον χειμώνα Facebook Twitter
0

Τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να βγουν εκτός λειτουργίας εάν οι πιθανές διακοπές ρεύματος το χειμώνα στην Ευρώπη επηρεάσουν τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε μια περιοχή. 

Η απόφαση της Ρωσίας να περιορίσει σημαντικά τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία, έχει πολλαπλασιάσει τις πιθανότητας ελλείψεων σε ενέργεια τον χειμώνα. Αυτό καθώς στη Γαλλία, για παράδειγμα, η κατάσταση επιδεινώνεται και από τη διακοπή λειτουργίας αρκετών πυρηνικών εργοστασίων για συντήρηση.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών δηλώνουν ότι φοβούνται πως ένας βαρύς χειμώνας θα θέσει σε δοκιμασία τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Ευρώπης.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ώστε να αντιμετωπιστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, δήλωσαν τέσσερα στελέχη τηλεπικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, αυξάνονται και οι πιθανότητες μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες σε χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Η Ευρώπη διαθέτει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM