— «Έλα Πόπη, στον Μασούτη είμαι, δεν έχει την πικάντικη φέτα που σ' αρέσει, να πάρω τελεμέ που είναι και στο καλάθι του Άδωνη;»
— «Αμάν ρε Κωστή, κοτζάμ υπουργός είσαι, δεν μπορείς να μου βρεις την φέτα που θέλω;»
— «Καλά αγάπη μου, θα καταθέσω αύριο κατεπείγον νομοσχέδιο για την υποχρεωτική διάθεση φέτας Τυρνάβου στον Δήμο Βριλησσίων»
Σαν βόμβα έπεσε η παραπάνω συνομιλία στα γραφεία της ΕΥΠ. Ο Παναγιώτης Κοντολέων σηκώθηκε αμέσως από την καρέκλα του και πήρε τηλέφωνο τον Δημητριάδη αφήνοντας την παρτίδα της δηλωτής στη μέση κάτι που έκανε μόνο σε εξαιρετικά σημαντικές στιγμές για την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Οι Έλληνες ενδιαφέρονται να αγοράζουν φτηνά τα μακαρόνια και να παίρνουν κάνα επιδοματάκι και ας τους παρακολουθούμε και λιγάκι, δεν τρέχει και τίποτα.
— «Έλα Γρηγόρη, πάρε αμέσως τον θείο σου, ο Χατζηδάκης άφησε υπονοούμενα για τον Άδωνη. Τι έχει πεθάνει ρε βλαμμένο, όχι ο συνθέτης, ο Υπουργός. Ναι, αυτός που παρακολουθούμε, μεγάλη σουπιά!»
— «Ρε συ Παναγιώτη, ο θείος μου δεν ξέρει για τις παρακολουθήσεις, το ξέχασες;»
— «Αγόρι μου ντιπ ζαβό είσαι; Και μας ποιος μας έβαλε να τον παρακολουθούμε και έχουμε χάσει πέντε από τους καλύτερους πράκτορες μας από καλπάζουσα πλήξη;»
* * *
«Υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από την ΑΔΑΕ αλλά δεν αναφερόταν σε αυτούς που δικάζουν τον πρώην υπουργό του Δικαιοσύνης για το μαγαζάκι που είχε στήσει στην Δικαιοσύνη, ούτε και για αυτούς που δικάζουν τον άλλο υπουργό του και κολλητό του φίλο που είχε στήσει αυτόν τον ωραίο διαγωνισμό με κάτι βοσκοτόπια για να κάνει τα ΜΜΕ όπως γούσταρε. Αυτοί οι δικαστές είναι μάλλον στο Λιανοκλάδι και δεν αρέσουν στον Αλέξη. Αναφερόταν στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ο οποίος μόλις του είχε παραδώσει τον φάκελο με τα ονόματα αυτών που παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Έπρεπε να τον παραδώσει; Ήταν υποχρεωμένος σύμφωνα με τον νόμο. Έπρεπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να βγάλει τα ονόματα στα μανταλάκια; Σοβαρά ρωτάς τώρα;
* * *
Με τρομερή ψυχραιμία η φιλελεύθερη κυβέρνηση μας την έπεσε στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής και με αριστοτεχνικούς χειρισμούς κατάφερε να κάνει τον Πρωθυπουργό του Ρασπούτιν, τιμητή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Διότι πρέπει να είσαι εγκεφαλικά νεκρός για να πιστέψεις ότι ο Πρωθυπουργός που είχε φροντίσει να πάρει την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του και είχε βάλει υπεύθυνο τον ανιψιό του, δεν είχε ιδέα για το τι γινόταν εκεί. Και αν πραγματικά δεν ήξερε τότε είναι πραγματικά ανεπαρκής, συγγνώμη κιόλας. Δεν μπορείς να παίρνεις το μαγαζάκι στην ευθύνη σου με δική σου πρωτοβουλία και μετά να καμώνεσαι ότι δεν έχεις ιδέα τι γίνεται εκεί ακόμα και αν πρόκειται για περίπτερο σε παράδρομο της Εθνικής οδού.
Δεν ζήτησε να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό φώναζε ο Γεραπετρίτης για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, γιατί στις επανειλημένες συναντήσεις του φαίνεται ότι έπαιζαν κολτσίνα και ο υπουργός δεν προλάβαινε να συζητήσει το θέμα με τον Ράμμο. Πρόλαβε βέβαια να αποστηθίσει τον Λόγο περί Αδυνάτου του Λυσία για να ξεκινήσει το λόγο του στη Βουλή στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ως γνωστόν όταν δεν ξέρεις τι να πεις, κάνεις μια επίδειξη αρχαίων και καθαρίζεις.
Πάντως η ευκολία με την οποία η Κυβέρνηση διαλαλεί ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις υποκλοπές και τα θέματα Δημοκρατίας είναι ανατριχιαστική και ενδεικτική για την εκτίμηση της στο εκλογικό σώμα. Οι Έλληνες ενδιαφέρονται να αγοράζουν φτηνά τα μακαρόνια και να παίρνουν κάνα επιδοματάκι και ας τους παρακολουθούμε και λιγάκι, δεν τρέχει και τίποτα.
* * *
Πρέπει να γίνονται υποκλοπές ή «επισυνδέσεις» όπως λέγονται κομψά; Φυσικά και πρέπει να γίνονται και γίνονται σε όλα τα κράτη του κόσμου. Αλλά πρέπει να γίνονται από σοβαρές μυστικές υπηρεσίες και όχι από υπηρεσίες που κάνουν χοροσπερίδες κατασκόπων. Πρέπει να υπάρχουν Ανεξάρτητες Αρχές; Φυσικά και πρέπει και είναι απαραίτητες για τα checks and balances μιας Δημοκρατίας αλλά να μην στελεχώνονται από πρώην γενικούς γραμματείς υπουργών, ούτε να διαρρέουν ονόματα και διευθύνσεις παρακολουθούμενων στα ΜΜΕ που συμπαθούν.
Αλλά σε ένα κράτος που η απερχόμενη κυβέρνηση σαν τελευταίο νομοσχέδιο ψηφίζει αυτό που μετατρέπει την δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα ώστε να υπάρχει παραγραφή με το τέλος της θητείας της, αυτά είναι ψιλά γράμματα.
* * *
Μπλέξαν οι γραμμές μας, μπλέξαν οι γραμμές
Όλη η Αθήνα, ακούει και δε μιλά
Τα μυστικά μας λέει
Με τους καυγάδες μας γελά
Τις γλύκες μας ζηλεύει
Και πάλι μόνη μένει
Μπλέξαν οι ανάσες μας, στο ακουστικό
Μπλέξαν κι οι καρδούλες μας, και φτιάξανε ρυθμό
Φάρσες και βλάβες και υποκλοπές
Μπλέξαν οι γραμμές μας, μπλέξαν οι γραμμές
(Φατμέ)