Technohull Χ Aime Leon Dore: Ελληνικό καλοκαίρι, ένα custom σκάφος και μια capsule συλλογή στην πιο ανατρεπτική συνεργασία

Technohull Χ Aime Leon Dore: Η νέα, ανατρεπτική συνεργασία του Teddy Santis Facebook Twitter
0

Η Aimé Leon Dore, το διάσημο fashion και lifestyle brand του Teddy Santis, δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει με τις συνεργασίες της και αποδεικνύει πως μπορεί να προσεγγίσει με δημιουργικότητα φαινομενικά αντιφατικά concepts, διατηρώντας αναλλοίωτο το luxurious cult ύφος της. Η νέα ανατρεπτική συνεργασία με την Technohull, την κορυφαία ελληνική εταιρία κατασκευής πολυτελών σκαφών αναψυχής, έρχεται να προσθέσει ένα κατά παραγγελία σκάφος 38 Grand Sport στη συλλογή της, μια ιδέα που μπορεί να «γεννήθηκε στο Κουίνς», αλλά έγινε πραγματικότητα εδώ, στη χώρα μας, αντικατοπτρίζοντας πλήρως την σύνδεση των δυο brands με την Ελλάδα.

Όλα ξεκινούν ήδη από το όνομα, Aimé Leon Dore, ένας συγκερασμός δηλαδή της γαλλικής λέξης για την αγάπη, του ονόματος του πατέρα του Teddy Santis, Leon, και του δικού του πλήρους ονόματος, Theodore. Κάτι σαν την καλοκαιρινή capsule συλλογή του, που ελίσσεται μεταξύ νοσταλγίας και ανεπιτήδευτου creativity, με τον Teddy Santis να ακολουθεί ξανά την πιο αντισυμβατική διαδρομή -ένα custom Technohull σκάφος 38 Grand Sport με το branding της ALD, που κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα από το Ελληνικό ναυπηγείο γίνεται ο δίαυλος για την πιο ελληνική summer collection.

bjm Facebook Twitter

Η καμπάνια που γνωρίζει ήδη τεράστια απήχηση στα social media γεννήθηκε με την ολοκλήρωση ενός πρότζεκτ που δουλευόταν δημιουργικά πάνω από δυο χρόνια μέχρι να φτάσει στο στάδιο της υλοποίησης, σε στενή συνεργασία με την Technohull και του ιδρυτή της ALD, Teddy Santis, ο οποίος πήρε την Ελλάδα και την έκανε fashion statement με έναν σχεδόν επαναστατικό τρόπο. 

Η Ελλάδα είναι άλλωστε συχνά σημείο αναφοράς στην φιλοσοφία του, η οποία μοιάζει να προσεγγίζει τη χώρα μας με έναν σχεδόν νοσταλγικό, ρετρό τρόπο. Στις συλλογές του έχει προσθέσει στοιχεία που θυμίζουν παραδοσιακά κεντήματα ή patterns με ελληνικά στοιχεία, αφού όντας γεννημένος από Έλληνες και πριν ξεκινήσει την ALD, είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δουλεύοντας στο ελληνικό εστιατόριο της οικογένειας στην Upper East Side. Και τις ρίζες του δεν τις ξέχασε ποτέ. 

Technohull Χ Aime Leon Dore: Ελληνικό καλοκαίρι, ένα custom σκάφος και μια capsule συλλογή στην πιο ανατρεπτική συνεργασία Facebook Twitter
Το υπερσύγχρονο ναυπηγείο της ελληνικής εταιρείας Technohull στο Λαύριο.

Η καμπάνια ακολουθεί έναν σύγχρονο, κομψό και διακριτικό τρόπο σύνδεσης με την Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι. Τα απαιτητικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο ναυπηγείο της Technohull στο Λαύριο και στον κόλπο της Παλαιάς Φώκαιας, στις αρχές Ιουνίου, ενώ για τις ανάγκες κινηματογράφησης των πολύ υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσει το σκάφος χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο. Μέσα από τα δυο εντυπωσιακά βίντεο που γυρίστηκαν (και μπορεί ο αναγνώστης να τα δει σε ένα ενιαίο στο κάτω μέρος του κειμένου) ξετυλίγεται, step by step, ολόκληρο το πρότζεκτ: από τα στάδια κατασκευής του 38 Grand Sport και την σχεδόν εμμονική έμφαση στις λεπτομέρειές του μέχρι την επίδειξη των ιδιαίτερα υψηλών επιδόσεων του, βασικό χαρακτηριστικό της Τechnohull, με το σκάφος να κινείται στο φυσικό του περιβάλλον, «πετώντας» ουσιαστικά πάνω στη θάλασσα και κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

bjm Facebook Twitter
bjm Facebook Twitter
bjm Facebook Twitter

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Aimé Leon Dore/ Technohull 38 Grand Sport είναι βέβαιο πως προκαλεί ενθουσιασμό στους λάτρεις του yachting, αρχάριους και «βετεράνους».

Το Technohull 38 Grand Sport άλλωστε, είναι ένα καθαρόαιμο σπορ σκάφος υψηλών επιδόσεων, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ταχύτερα σκάφη στην κατηγορία του, ενώ χάρη στην κορυφαία σχεδίαση του προσφέρει μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία αλλά και άνετο και ακριβή χειρισμό, ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες, που φτάνουν τα 90 mph, μέσα από δύο κινητήρες 450 ίππων.

Με μαύρο χρώμα, πράσινα army green μπαλόνια και διακοσμημένο με ειδικά σχεδιασμένο Aimé Leon Dore branding, έχει συνολικό μήκος 11,1 μέτρα και πλάτος 3,2 μέτρα, μπορεί να φιλοξενήσει έως και δέκα επιβάτες, ενώ η προσεγμένη σχεδίασή του περιλαμβάνει διπλή σειρά καθισμάτων στην κονσόλα και δυο ξεχωριστούς άνετους χώρους lounging στην πλώρη και στην πρύμνη.

Ταυτόχρονα, όλα τα καθίσματα είναι ντυμένα με ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας και διακοσμημένα με custom κεντήματα, ενώ το Aimé Leon Dore branding εκτείνεται και στο εσωτερικό, ενισχύοντας τον μοναδικό χαρακτήρα του σκάφους.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο από την custom κατασκευή του Aimé Leon Dore/ Technohull 38 Grand Sport:

Η καμπάνια με το σκάφος αποτέλεσε τον προπομπό της πρεμιέρας μιας καλοκαιρινής σειράς ρούχων. Η ALD 38-GS Offshore Capsule, ένας φόρος τιμής στην αμερικανική αθλητική αισθητική της δεκαετίας του '90 ταιριάζει απόλυτα με το στιλ και το ύφος διακόσμησης του σκάφους, αναδεικνύοντας μέσα από μικρές λεπτομέρειες ξανά την ελληνική διάθεση που τόσο αγαπά να δίνει ο Teddy Santis στις συλλογές του. 

bjm Facebook Twitter
bjm Facebook Twitter
bjm Facebook Twitter

Τα κομμάτια που περιλαμβάνει -βαμβακερά πουλόβερ, αντιανεμικά μπουφάν, t-shirts και πόλο shirts, πετσέτες, σορτς και καπέλα- υιοθετούν τη nautical αισθητική της δεκαετίας του '90, αλλά αυτή τη φορά έχουν ακόμη περισσότερες αναφορές στην Ελλάδα, από την ελληνική σημαία δίπλα στην αμερικανική μέχρι την embroidered λεπτομέρεια στο πλάι του σκάφους που αναγράφει «Άγιος Ραφαήλ».

bjm Facebook Twitter
bjm Facebook Twitter
bjm Facebook Twitter
bjm Facebook Twitter

Η capsule συλλογή Aimé Leon Dore 38 GS Offshore κυκλοφορεί αποκλειστικά στο www.aimeleondore.com

Περισσότερες πληροφορίες για την Technohull μπορείτε να βρείτε στο www.technohull.com.

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM
H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θέλει να ζήσει στην Αθήνα

Design / H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θα ήθελε να ζήσει στην Αθήνα

 H προσωπικότητα της αρχιτεκτόνισας και designer Paola Navone είναι πληθωρική, όσο και η ιστορία της ζωής της. Λίγο πριν εμφανιστεί ως ομιλήτρια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο συνέδριο Hotel Experience στο Ωδείο Αθηνών μας μιλάει με πάθος για ένα πρόσφατο πρότζεκτ που υπέγραψε.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Design / Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Συνδυάζοντας τον τρόπο που διακοσμούσαν τα αρχαία ελληνικά αγγεία με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις κινεζικές πορσελάνες και φέρνοντάς τα όλα αυτά στο σήμερα, η βραβευμένη Κύπρια εικονογράφος δημιουργεί κεραμικά έργα που δεν μοιάζουν με άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ