Ινδία:14 νεκροί και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μιτσάουνγκ

Ινδία:14 νεκροί και εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι μετά το πέρασμα του κυκλώνα Facebook Twitter
Φωτ. : X
0

Εγκλωβισμένοι παραμένουν εκατοντάδες πολίτες στην Ινδία, τέσσερις ημέρες μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα Μιτσάουνγκ.

Από τον κυκλώνα Μιτσάουνγκ, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι στην πόλη Τσενάι, της νοτιοανατολικής Ινδίας, ενώ κάποιες περιοχές χαμηλού υψομέτρου εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες.

Τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι όσο και εθελοντές, προσπαθούν να βοηθήσουν, μεταφέροντας τρόφιμα και άλλες προμήθειες στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τα νερά, στα σπίτια τους σε φτωχές συνοικίες.

Η ευρύτερη περιοχή της Τσενάι φιλοξενεί εγκαταστάσεις των ινδικών μονάδων διαφόρων παγκόσμιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai Motor, Daimler και των παρόχων Foxconn και Pegatron της Apple.

Πάροχοι υπηρεσιών πληροφορικής στην Τσενάι, ανακοίνωσαν τηλεργασία στους εργαζομένους, τους για αυτήν την εβδομάδα, ενώ σχολεία και κολλέγια έκλεισαν.

Κάποια σχολεία και κολλέγια μάλιστα μετατράπηκαν σε προσωρινά καταφύγια.

Οι πλημμύρες αυτήν την εβδομάδα στην Τσενάι ξύπνησαν μνήμες των εκτεταμένων ζημιών, που προκάλεσαν αυτές που είχαν σαρώσει την πόλη πριν από 8 χρόνια, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 290 ανθρώπους.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, όπου ξέσπασε αρχικά ο κυκλώνας, η ζημιά που προκλήθηκε είναι σχετικά περιορισμένη. Δρόμοι υπέστησαν ζημιές και δέντρα ξεριζώθηκαν από τα μέγαλα κύματα στις ακτές.

Ο υπουργός Άμυνας Ράτζνατ Σινγκ επισκέφθηκε την Τσενάι χθες, Πέμπτη, και ανακοίνωσε ότι το Νέο Δελχί θα αποδεσμεύσει δεύτερη δόση 4,5 δισεκατομμυρίων ρουπιών, για να βοηθήσει το Ταμίλ Ναντού να διαχειριστεί τη ζημιά που υπέστη.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε επίσης σχέδιο, ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων ρουπιών, για την διαχείριση των ζημιών από τις πλημμύρες στην Τσενάι, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δύο άτομα φυλακίστηκαν στο Λονδίνο για ξέπλυμα £6,6 εκατ. μέσω ψεύτικης εξαγωγικής εταιρείας και κρυπτονομισμάτων. Εμπλέκονται Ουκρανία και Ρώσος ενορχηστρωτής.
LIFO NEWSROOM
Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Διεθνή / Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί από τους απελαθέντες είναι «στην πραγματικότητα τρομοκράτες, εγκληματίες πολέμου και μέλη συμμοριών», ακόμη και αν δεν έχουν ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM