Μορφέας και Νέα Δρυς από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Δύο εμβληματικές ετικέτες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις

Μορφέας και Νέα Δρυς από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Δύο εμβληματικές ετικέτες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις Facebook Twitter
0

Λένε ότι η όσφρηση είναι η μοναδική αίσθηση που δεν επεξεργάζεται ο εγκέφαλος και αποθηκεύεται κατευθείαν στη μνήμη. Ίσως γι’ αυτό η γνωριμία με ένα κρασί ξεκινά από την απελευθέρωση των αρωμάτων του, που προδίδουν όλα όσα θα χαρίσει η γεύση του στον ουρανίσκο σου.

Ανοίγοντας έναν Μορφέα από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου σε περιμένουν πολλά περισσότερα από το γευστικό και αρωματικό του προφίλ. Είναι ένα ολόκληρο κομμάτι της ελληνικής μυθολογίας που ξεπηδά για να μαγέψει με την ιστορία του. Ο θεός του Ύπνου ενσαρκώνεται μέσα από την οινοποίηση και αφηγείται την ιστορία του. Επιφορτισμένος με το καθήκον να επισκέπτεται τα όνειρα των ανθρώπων και να παίρνει διαφορετικές μορφές, είναι εκείνος που πετά στα όνειρα βασιλιάδων και ηρώων για να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό όνειρο στον καθένα.

Μορφέας και Νέα Δρυς από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Δύο εμβληματικές ετικέτες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις Facebook Twitter

Με τον ίδιο τρόπο το ιστορικό αυτό κρασί των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου επισκέπτεται τον κάθε οινόφιλο για να τον μαγέψει με το πορφυρό ερυθρό χρώμα του και τα αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου μαύρου μούρου και μύρτιλου. Μια ονειρική σύνθεση η οποία στο στόμα χαρακτηρίζεται από δροσιστική οξύτητα και δομημένες τανίνες καθώς και από πλούσιο σώμα με επίγευση που διαρκεί.

Ένα κρασί που δεν έχει πάρει τυχαία το όνομά του καθώς με ιδανικές συνθήκες συντήρησης μπορεί να φτάσει τα 10 χρόνια παλαίωσης και μέσα σε αυτά θα πάρει διαφορετικές μορφές αποκαλύπτοντας όλες τις ιδιαίτερες πτυχές αλλά και τη δυναμική της ποικιλίας της Μαυροδάφνης. Ο Μορφέας των Αμπελώνων Αντωνόπουλου είναι μια οινική εμπειρία που δημιουργεί ένα διαφορετικό όνειρο για τον καθένα διεγείροντας τις αισθήσεις.

Στην ίδια κατηγορία των εμβληματικών οίνων θα συναντήσουμε και το Cabernet Νέα Δρυς. Η ιστορία του ξεκινά πριν από αρκετές δεκαετίες, όταν ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος – ιδρυτής του οινοποιείου – αγόρασε το 1989 δύο βαρέλια από νέα δρυ, 500 λίτρων το καθένα, τα οποία γέμισε με Cabernet Sauvignon νέας σοδειάς του 1988. Γνώστης της αγοράς με πολύ καλό ένστικτο, διέκρινε τη νέα τάση στον χώρο του κρασιού που ευνοούσε τις οινοποιήσεις από μικρούς παραγωγούς σε περιορισμένη ποσότητα των 300 – 400 κιβωτίων. Τότε ήταν που οραματίστηκε να κυκλοφορήσει μέσα στον ίδιο χρόνο ένα εντελώς εκλεκτό κρασί που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Cabernet Sauvignon, αλλά επιπρόσθετα «τον ευεργετικό μανδύα από το καινούργιο βαρέλι» όπως γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του «Ημερολόγια Αμπελώνων».

Μορφέας και Νέα Δρυς από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Δύο εμβληματικές ετικέτες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις Facebook Twitter

Τον Δεκέμβριο του 1989 εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά η Νέα Δρυς και από τότε αποτελεί μια σημαντική κληρονομιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η προσεγμένη συσκευασία και η premium εικόνα του κρασιού αυτού αποδεικνύουν την επιτυχία του οράματος του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου που γράφει μέχρι σήμερα τη δική του ιστορία στην ελληνική αγορά.

Τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια που έβαλε από την πρώτη κυκλοφορία του η Νέα Δρυς παραμένουν σταθερή αξία για τους ανθρώπους του ιστορικού οινοποιείου μέχρι σήμερα. Αν η πρώτη ύλη δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, τότε δεν εμφιαλώνεται σαν σοδειά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φιάλη περικλείει μόνο τις χρονιές που είναι αντάξιες του ονόματος αυτού του εμβληματικού οίνου.

Με πίστη στο όραμα του ιδρυτή, οι Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου συνεχίζουν μια ιστορία οινοποίησης που αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir της ορεινής Αχαΐας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες οινογνωσίας που μένουν χαραγμένες στη μνήμη για να τις απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ