Tα μπαρ της Αθήνας που κλείνουν τους δρόμους

Tα μπαρ που κλείνουν τους δρόμους Facebook Twitter
Στη γωνία Ιπποκράτους και Βαλτετσίου, στο Lulu γίνεται διαδήλωση ακόμα και με τη ζέστη που περνάμε. Φωτ.: Ορέστης Σεφέρογλου/ LIFO
0

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ που συναντάμε κυρίως στο κέντρο, ιδιαίτερα στα Εξάρχεια. Στον πεζόδρομο της Κωλέττη γίνεται το αδιαχώρητο, τα μαγαζιά βγάζουν τόσο κοντά τα τραπέζια τους που με μια γρήγορη ματιά δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ποια είναι ποιανού, και είναι όλα γεμάτα.

Δρόμος που από μια ώρα και μετά γίνεται ορθάδικο στο πεζοδρόμιό του είναι η Ασκληπιού: ο κόσμος ξεκινάει από το μπαρ Φάλαινα και φτάνει μέχρι το Nabokov, όπου τα πράγματα μπλέκονται. Χαμός επικρατεί σταθερά στο Luxus και λίγο πιο πέρα, εκεί όπου η Βαλτετσίου συναντά τη Μαυρομιχάλη, στο Warehouse και στη Σουσουράδα, αν και εκεί ο κόσμος είναι καθιστός και απολαμβάνει τα κρασιά του.

Συνεχίζοντας πιο πάνω, στη γωνία Ιπποκράτους και Βαλτετσίου, στο Lulu γίνεται διαδήλωση ακόμα και με τη ζέστη που περνάμε.

Τώρα που είπα κρασιά, wine bar όπου κάποιοι από τους πελάτες του περνάνε για ένα (και δύο) ποτήρια στο όρθιο είναι το Wine is Fine στη Βύσσης – βολεύει πολύ αυτός ο πεζόδρομος για τέτοιες καταστάσεις.

Tα μπαρ που κλείνουν τους δρόμους Facebook Twitter
Kάποιοι προτιμούν να κλείνονται μέσα ακόμα και το κατακαλόκαιρο και να ψάχνουν μια θέση στη δεκαεξάμετρη μπάρα του Santaroza. Φωτ.: Ορέστης Σεφέρογλου/ LIFO

Επιστρέφω όμως στα Εξάρχεια, Βαλτετσίου και Μαυρομιχάλη. Συνεχίζοντας πιο πάνω, στη γωνία Ιπποκράτους και Βαλτετσίου, στο Lulu γίνεται διαδήλωση ακόμα και με τη ζέστη που περνάμε. Πίσω στην Ασκληπιού, κάποιοι προτιμούν να κλείνονται μέσα ακόμα και το κατακαλόκαιρο, να ψάχνουν μια θέση στη δεκαεξάμετρη μπάρα του Santaroza με τους cosmic jazz, new wave και αβανγκάρντ ήχους και το crispy τζιν τόνικ. Είναι το ποτάδικο μιας γενιάς του τώρα – δεν αφήνεις εύκολα το στέκι σου επειδή άνοιξε ο καιρός, δείτε τι γίνεται τόσο χρόνια και στο Galaxy της Σταδίου που κλείνονται όλοι στα λίγα του τετραγωνικά και τον Ιούνιο.

Στο Παγκράτι λαϊκό προσκύνημα γίνεται σταθερά στο Chelsea Hotel, ενώ πιο διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση στο Abstract της Αρκτίνου, που είναι επίσης σε πεζόδρομο και φτιάχνει και άπαιχτα κοκτέιλ, πάρτε σίγουρα μια Splatter Margarita και hot dog ή kimchi toast. Στο Κουκάκι πίνουν spritz και μοιράζονται αλλαντικά και τυριά καθισμένοι πάνω σε μπουκάλες νερού στο Drupes στον μικρό δρόμο της Ζήτρου που δεν περνάει αμάξι. Downtown, στο Σύνταγμα, χαμός γίνεται τα βράδια στον πεζόδρομο της Πετράκη, έξω από ένα άλλο φοβερό κοκτειλάδικο, το The Bar In Front Of The Bar. Αν θέλετε να βγείτε και να δείτε κόσμο, αυτά τα μέρη δεν θα σας απογοητεύσουν.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Urban Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΨΚΜ: Επαναπροσδιορίζοντας το «ψιλικατζίδικο» στο Μετς

Radio Lifo / ΨΚΜ: Επαναπροσδιορίζοντας το «ψιλικατζίδικο» στο Μετς

Δεν είναι ΚΨΜ. Είναι το ΨΚΜ και είναι ένα μικρό μαγαζάκι στη Μάρκου Μουσούρου, ακριβώς δίπλα από το Odeon. Ένα μέτα-ψιλικατζίδικο που άνοιξαν πριν από τρία περίπου χρόνια με πολλή αγάπη και μεράκι ένα ζευγάρι που μεγάλωσε στο Μετς. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την Μαρία Πολυξά και τον Δημήτρη Φάντη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Αυστραλή breakdancer απασχολεί ακόμη το διαδίκτυο με το «μηδέν» και τη χορογραφία της

Διεθνή / Η Αυστραλή breakdancer απασχολεί ακόμη το διαδίκτυο με το «μηδέν» και τη χορογραφία της

Κανένας αθλητής που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας
LIFO NEWSROOM
Η αθέατη πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Ρεπορτάζ / Η αθέατη πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Πώς μοιάζει η καθημερινότητα στον πύργο ελέγχου; Τι συμβαίνει όταν υπάρχει ένα σκουπίδι στον διάδρομο; Ποιοι κουβαλάνε στα ταξίδια τους τις περισσότερες και μεγαλύτερες αποσκευές ανά άτομο; H LiFO εξασφάλισε πρόσβαση σε μέρη όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Urban Culture / Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Ο Hacky (Φώτης Γιορδαμνής), ο Gianuba (Γιάννης Θεοτοκάς), o GemiFrap (Κωνσταντίνος Γκεμιτζής), o Dorii (Γιάννης Μαγκνταλάσωβ) και ο Gunzar (Κρις Ελέζι) ζουν και δημιουργούν περιεχόμενο σε ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα στα νότια.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Οι κάθετοι κήποι της Αθήνας

ADM 2024: The New Vision / Οι εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι της Αθήνας

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός Άρης Γιαννόπουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου WOA εξηγεί γιατί οι πράσινοι κήποι, πέρα από την καλαισθησία που προσφέρουν, είναι σημαντικοί για τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
M. HULOT
Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Urban Culture / Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Ένα μικρό οδοιπορικό σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά τοπόσημα και γειτονιές του Πειραιά που παρουσιάζουν ιστορικό, αρχιτεκτονικό, κοινωνιολογικό αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον με «ξεναγό» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου, Νίκο Διαμαντή.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η νύχτα είναι μεγάλη στο λιμάνι του Πειραιά

Urban Culture / Η νύχτα είναι μεγάλη στο λιμάνι του Πειραιά

Μια βόλτα τον χειμώνα στο βραδινό λιμάνι μοιάζει με μεταμεσονύκτια προβολή στο σινεμά. Μόνο που εδώ η εικόνα και ο ήχος δεν έρχονται από την οθόνη αλλά από την «αστική ευθύνη» που έχει η πρωτεύουσα να υποδέχεται και να αποχαιρετά εμπορεύματα, ταξιδευτές και νησιώτες σε μια αδιάκοπη ανθρωπολογική ταλάντωση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ