ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Από αριστερά: Σταύρος Χρυσαφίδης, Rafael Wallon-Brownstone και Τhomas Brengou. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Ο Rafael Wallon-Brownstone έχει εργαστεί στον χώρο της μουσικής και της μόδας, ως παραγωγός και DJ έχει συνεργαστεί με fashion brands όπως τα Marios Schwab, Christian Cota, Yigal Azrouel και έχει επιμεληθεί τα σάουντρακ στις επιδείξεις τους, ενώ έχει αναλάβει τα decks σε κλαμπ της Νέας Υόρκης, του Σάο Πάολο, του Τόκιο, της Ζυρίχης, του Βερολίνου. Μέχρι που αποφάσισε να εγκαταλείψει αυτήν τη δουλειά για να ανοίξει ένα izakaya εστιατόριο στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, μετά ένα δεύτερο και ακόμη ένα στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Τελειώνοντας τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της La Cambre στις Βρυξέλλες, ο Τhomas Brengou γνώρισε τον Rafael, άρχισαν να κάνουν παρέα και δούλεψαν μαζί για το περιοδικό που λεγόταν «SNATCH». Όταν δημιούργησε το event agency του ο Τhomas, ο Rafael ήταν ακόμα στον χώρο ως DJ, τα βρήκαν αμέσως λοιπόν και ήρθαν κοντά, μοιράστηκαν πολλά πάρτι, πολύ φαγητό και άλλο τόσο κρασί.

Και οι δύο είναι μεγαλωμένοι στο Παρίσι, η φιλία τους μετράει πλέον περισσότερα από δέκα χρόνια. Ανάμεσα στις καραντίνες, όταν ο Τhomas αποφάσισε να φύγει από την πόλη τους και να πουλήσει το πρακτορείο που είχε δημιουργήσει, η αγάπη του για την Αθήνα και η σκέψη να κατοικήσει σε αυτήν μετατράπηκαν σε κάτι παραπάνω από μια φαντασίωση.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, κάθε φορά που ερχόμουν στην Αθήνα για διακοπές έβρισκα τον φίλο μου τον Γιώργο (σ.σ. Σουμπάσης). Περνάγαμε ωραία πίνοντας καφέ και μιλώντας για τα αγαπημένα μας μέρη στο εξωτερικό, ενώ γεννιόταν σιγά σιγά η ιδέα να κάνουμε κάτι μαζί». Ξεκίνησε, λοιπόν, να προσγειώνεται πιο συχνά εδώ και έτσι άρχισαν να δουλεύουν μαζί πάνω στο side project του, για το brand ME THEN δηλαδή.

Όσο για το τι συνέβαινε στην Αθήνα όλη αυτή την περίοδο, το κρασί ανέβαινε, τα wine bars της αυξάνονταν και εξελίσσονταν σε μερικά από τα πιο ωραία μπιστρό της πόλης και τα νέα εστιατόρια πρόσεχαν ιδιαίτερα τις λίστες τους, τα φυσικά κρασιά έγιναν η απόλυτη τάση, τόσο που μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε και από τα πιο καλά καφέ της πόλης.

Θέλουν η εικόνα όσων προσφέρουν να είναι εναλλασσόμενη και δυναμική κι εμείς να μην ξέρουμε τι ακριβώς θα φάμε φτάνοντας εκεί, αλλά να έχουμε τη βεβαιότητα πως θα είναι κάτι καλό.

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Το μαγαζί μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια σύγχρονη cave à manger. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στο μεταξύ, τον Ιούνιο του 2022 ο Rafael παντρεύτηκε, πούλησε τα εστιατόριά του και ανυπομονούσε να εγκατασταθεί στο εξωτερικό. Ήθελε να πάει στο Μεξικό, αλλά ο Thomas τον έπεισε πως πέφτει πολύ μακριά, πως η Αθήνα είναι καλύτερη. «Ένιωσα ότι ο καλύτερός μου φίλος έβλεπε ζεστά ένα τρελό σχέδιο. Ήρθε χωρίς εμένα εδώ, για να υλοποιήσει μια ιδέα μόνος του, και γρήγορα ερωτεύτηκε κι αυτός την πόλη. Όταν ξανασυναντηθήκαμε δεν χρειάστηκε καν να τον πείσω, ούτε καν με χαιρέτησε, απλώς μίλησε για το μαγαζί και τον Σεπτέμβριο μετακόμισε κανονικά».

Με τον Σταύρο Χρυσαφίδη γνωρίστηκαν την Καθαρά Δευτέρα της ίδιας χρονιάς, σε ένα τραπέζι που είχε στηθεί σε ένα σπίτι στην Κερατέα. «Αφού τρώγαμε όλη μέρα καταπληκτικό φαγητό στα κάρβουνα, ο Σταύρος αποφάσισε να φτιάξει βόνγκολε στις έξι το απόγευμα ‒ ερωτευτήκαμε». Και επειδή το φαγητό ενώνει, πόσο μάλλον όταν είναι νόστιμο, οι τρεις τους έδεσαν και αποφάσισαν να συνεργαστούν στο Wine is Fine, τη νέα άφιξη που η hip Αθήνα περιμένει πώς και πώς.

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Αφού σπούδασε οικονομικά και χρηματοοικονομικά, ο τρίτος του εγχειρήματος βρέθηκε να εργάζεται σε ένα θέατρο του Λονδίνου. Τότε ήταν που ένας φίλος του τον έβγαλε στο Palomar του Σόχο σαν ευχαριστώ για τα εισιτήρια μιας παράστασης που του είχε εξασφαλίσει. Μόλις κάθισε στην μπάρα μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, βλέποντας τη φωτιά στον Josper φούρνο του και τον τρόπο που δούλευε η μπριγάδα γύρω της, κάτι συνέβη μέσα του: «Σκέφτηκα “μέχρι να αποφασίσω και να δω τι θα κάνω γιατί να μην εργάζομαι σε ένα μέρος όπου θα μπορώ να τρώω τέτοιο φαγητό κάθε μέρα;”».

Έστειλε την επόμενη κιόλας μέρα βιογραφικό, στην αρχή τον πήγαιναν για λογιστή, μια και έψαχναν εκείνη την περίοδο, αλλά τελικά βρήκαν μάγειρα και ας μην είχε κάνει ούτε σέρβις πριν. Ο Σταύρος βρήκε τον εαυτό του στις κουζίνες. Φεύγοντας από το Palomar συνεργάστηκε με την ομάδα του The Clove Club για το άνοιγμα του Luca στο Λονδίνο, βρέθηκε στο ξενοδοχείο Les Trois Rois της Βασιλείας, στο Palais Royal του Παρισιού, σε ένα ραμενάδικο της Γιοκοχάμα, στη Σπονδή και το Ρακόρ της Αθήνας.

Μέλος των Nomade et Sauvage πλέον, της ομάδας μαγείρων που γυρίζουν τη χώρα και μαγειρεύουν στη φύση με ξύλα και ταβάδες, είναι έτοιμος να παρουσιάσει στην πόλη ένα εναλλασσόμενο μενού που θα επηρεάζεται απ’ όλες τις κουζίνες με τις οποίες έχει καταπιαστεί, από την εβραϊκή, τη γαλλική, την ιταλική, τη γιαπωνέζικη, την ελληνική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα πιάτα του θα είναι fusion.

Πριν ακόμα ανακοινώσουν τη δημιουργία του μαγαζιού της, η τριάδα αυτή είχε αρχίσει να συζητιέται μεταξύ όσων φροντίζουν να ενημερώνονται για το τι παίζει στην Αθήνα, μια και έστησαν ένα event γύρω από το κρασί σε ένα απρόσμενο μέρος. Μετακομίζοντας στην Ελλάδα, οι δυο Παριζιάνοι φίλοι ανακάλυψαν την έννοια του καφενείου, που τους ενθουσίασε.

«Μετά από μήνες έρευνας για το μέρος όπου θα στήναμε το πρότζεκτ και το concept δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο, έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε κρασί που ξέραμε από το Παρίσι και να κάνουμε κάτι. Ζώντας στο Κουκάκι, αγαπάμε το καφενείο “Το Αρχοντικό” στη Ζαν Μωρεάς, την ατμόσφαιρα, το μπιλιάρδο, τον ιδιοκτήτη του.

Πήραμε τηλέφωνο τον Σταύρο, δημιουργήσαμε τρία διαφορετικά σάντουιτς (σ.σ. ανάμεσά τους ένα με σαρδέλα μαρινάτη, χαρίσα, αγιολί, φινόκιο και πατάτα, το οποίο θα σερβίρουν και στο μαγαζί), απολαύσαμε φυσικό κρασί και καλό φαγητό με φίλους, μέχρι που η αστυνομία σταμάτησε το πάρτι».

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Χειροποίητο πατέ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Έψαξαν πολύ μέχρι να βρουν το ιδανικό για εκείνους μέρος για να υλοποιήσουν την ιδέα τους και δεν το είχαν βάλει σκοπό να εγκατασταθούν τόσο κέντρικά, μέχρι που έμαθαν πως η γιαγιά ενός φίλου τους έψαχνε να δώσει έναν χώρο στον δρόμο των πομολάδικων και των ειδών κιγκαλερίας του εμπορικού τριγώνου, στην οδό Βύσσης, «είχαμε περιέργεια να τον επισκεφτούμε, αλλά όχι και ενθουσιασμό».

Τελικά, ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά το μαγαζί-γωνία στον πεζόδρομο, με την τριγωνική, τύπου flatiron κάτοψη και τα μεγάλα παράθυρα, με τις παλιές διευθύνσεις δίπλα του, που παραμένουν μέχρι σήμερα ζωντανές. Το έφεραν στα μέτρα τους, δίνοντάς του μια βιομηχανική αισθητική, αφήνοντας τις καλωδιώσεις και τους αεραγωγούς να φαίνονται, εκμεταλλεύτηκαν όλο του το ύψος, που φτάνει τα τέσσερα μέτρα, ενώ το υλικό του ξύλου, με το οποίο έφτιαξαν την μπάρα τους, και το inox της ανοιχτής τους κουζίνας κυριαρχούν στον χώρο. Και κάπως έτσι έστησαν μια σύγχρονη cave à manger.

Η επαφή τους με το κρασί όμως πώς ξεκίνησε; «Μεγαλώσαμε με αυτό και νομίζω ότι τόσο εγώ όσο και ο Raf είχαμε τις μαμάδες μας να μας βάζουν να δοκιμάζουμε κρασί πριν από την ηλικία των δέκα ετών. Ένα εξαιρετικό μπουκάλι κρασί έπρεπε να το μοιραστούν με όλους, ακόμα και με τα παιδιά».

Ποια βλέπουν να είναι η δική μας σχέση μαζί του; «Οι Αθηναίοι είναι παθιασμένοι με το κρασί, υπάρχει πραγματική κουλτούρα, γνώση και ενδιαφέρον γι’ αυτό». Τι διαφορετικό θέλουν να προσφέρουν με το δικό τους wine bar σε αυτή την πόλη; «Αυτό που μας λείπει είναι η ελαφρότητα της στιγμής που μοιραζόμαστε και που παράγει το κρασί».

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Μοσχαρίσιο ταρτάρ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Παρομοιάζουν το Wine is Fine με παιδική χαρά, αφού μπορεί να μας συστηθούν με μικρά πιάτα και ένα γαλλικού στυλ μενού, με χειροποίητο πατέ, δυο-τρεις σαλάτες, μοσχαρίσιο ταρτάρ, γαρίδες βραστές με μαγιονέζα, μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας και ένα πιάτο με άγρια μανιτάρια σοτέ για κυρίως, αλλά θα αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο να εμπνευστεί από τα κρασιά και από τους παραγωγούς που έχουν αρχίσει να γνωρίζουν· θα κινούνται με ελευθερία, χρησιμοποιώντας ντόπιες ύλες και υλικά από τα διάφορα deli μεταναστών της πόλης, «γιατί αυτό είναι η Αθήνα του τώρα», όπως θα μου πει ο Σταύρος, και έχει δίκιο.

Για αρχή, θα προμηθεύονται τα τυριά και τα αλλαντικά τους από το Provence, το ψωμί τους από το Τρομερό Παιδί, σχεδιάζουν διάφορα pop-up με φίλους τους που θα ταξιδέψουν μέχρι εδώ, θέλουν η εικόνα όσων προσφέρουν να είναι εναλλασσόμενη και δυναμική κι εμείς να μην ξέρουμε τι ακριβώς θα φάμε φτάνοντας εκεί, αλλά να έχουμε τη βεβαιότητα πως θα είναι κάτι καλό. Δηλαδή ο Σταύρος και ο Rafael είναι φανατικοί της ramen, γι’ αυτό και αν ποτέ θελήσουν να φτιάξουν, δεν θα διστάσουν να τη σερβίρουν.

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Οι συντηρητές μας θα γεμίσουν αποκλειστικά με κρασιά που είναι καλοφτιαγμένα, από ανθρώπους που αγαπούν τη γη τους, τα αμπέλια τους και το κρασί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Με εβδομήντα-ογδόντα ετικέτες προς το παρόν, η λίστα τους θα αποτελείται από φυσικά κρασιά απ’ όλο τον κόσμο, προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα και πολλές από τον γαλλικό προφανώς, «είμαστε δύο εναντίον ενός». Πίσω στο Παρίσι, ο Thomas θυμάται να γνωρίζει το ελληνικό κρασί μέσω της δουλειάς του Ιάσονα Λίγα του Τετράμυθου. Γιατί πιστεύουν στα φυσικά κρασιά; «Δεν χρειάζεται να τα πιστέψουμε, είναι εδώ, είμαστε τα παιδιά του κινήματος των φυσικών κρασιών που είναι πολύ παλιότερο και εξαπλώθηκε με τη δική μας γενιά.

Πέρα από το hype που υπάρχει γύρω τους, το κίνημα των φυσικών κρασιών έχει μια κοινωνική πλευρά, έχει να κάνει με το να καλλιεργούμε τη γη καλύτερα, να παράγουμε και να καταναλώνουμε ποιοτικότερα προϊόντα, να περνάμε καλά με αυτά. Οι συντηρητές μας, λοιπόν, θα γεμίσουν αποκλειστικά με κρασιά που είναι καλοφτιαγμένα, από ανθρώπους που αγαπούν τη γη τους, τα αμπέλια τους και το κρασί».

Θα προσφέρουν πολλές επιλογές σε ποτήρι, οι οποίες θα αλλάζουν τακτικά. Γιατί μας προτείνουν να επιλέξουμε ένα wine bar για μια έξοδό μας και όχι οποιοδήποτε άλλο μπαρ; «Γιατί το να μοιράζεσαι το ίδιο ποτό από το ίδιο μπουκάλι, που όμως δεν είναι ποτέ ακριβώς το ίδιο, έχει κάτι το μαγικό».

Θα δώσουμε σημασία στη μουσική αυτού του νέου wine bar; Στο Wine is Fine είναι πολύ περήφανοι για το ηχοσύστημά τους, για τα ξύλινα custom ηχεία και το subwoofer-έργο τέχνης που έχει σχεδιάσει για εκείνους ο Matéo Garcia, ενώ το στυλ και η διάθεση θα αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας: θα ακούμε από ιαπωνική funk και μεξικάνικη τζαζ, από Aaliyah μέχρι τους ZZ top και από Tom Waits μέχρι Drake. Με είχαν ήδη από την Aaliyah.

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Έψαξαν πολύ μέχρι να βρουν το ιδανικό για εκείνους μέρος για να υλοποιήσουν την ιδέα τους και δεν το είχαν βάλει σκοπό να εγκατασταθούν τόσο κέντρικά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Βύσσης 6, Aθήνα

Το Wine is Fine ανοίγει την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Γεύση
0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Γεύση / Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Η όψη ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890 στον πεζόδρομο της Ηρώνδα δεν μαρτυρά με τίποτα όσα θα συναντήσετε στο εσωτερικό: fusion επιλογές, προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα και κλασικά κοκτέιλ με απρόβλεπτες ανατροπές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βενιαμίν: Ένα αλλιώτικο καφέ - μπαρ μόλις εμφανίστηκε σε μια πλατεία του Παγκρατίου

Γεύση / Βενιαμίν: Ένα αλλιώτικο καφέ-μπαρ μόλις εμφανίστηκε στο Παγκράτι

Σε έναν χώρο με αναφορές στα φινιστρίνια των αεροπλάνων και στην Μπαουχάους χρωματική παλέτα τρώμε old school brunch με ποιοτικό καφέ το πρωί, fun dining πιάτα το βράδυ και πίνουμε κλασικά κοκτέιλ. Αν δεν έχετε βρεθεί ποτέ στην πλατεία Μεσολογγίου, μάλλον ήρθε η ώρα να την αναζητήσετε στον χάρτη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
 Pharaoh: Τρώγοντας στο wine-bar restaurant που δικαίως συζητάει όλη η Αθήνα 

Γεύση / Pharaoh: Τρώγοντας στο wine-bar restaurant που δικαίως συζητάει όλη η Αθήνα 

Τώρα που δοκιμάσαμε ένα φαγητό χωριάτικο στην πιο ατόφια εκδοχή του, πίνοντας φυσικά κρασιά και ακούγοντας eclectic μουσική από βινύλια, καταλάβαμε πως το Pharaoh ήρθε για να επηρεάσει την έξοδο της πόλης. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
oinoscent

Γεύση / Τα wine bars της Αθήνας εξελίσσονται στα πιο ωραία μπιστρό της

Πλέον κάθε hip γειτονιά της πόλης διαθέτει το δικό της μέρος που είναι αφιερωμένο στα κρασιά και προσφέρει και φαγητό. Το επίπεδό τους ανεβαίνει, οι σεφ τους έχουν βιογραφικό και ωραίες ιδέες, έτσι στο εξής δεν θα τα ξαναπιούμε ξεροσφύρι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT