Παραίτηση Μπάιντεν: Να φύγει «αμέσως» από την προεδρία, λέει ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής

Παραίτηση Μπάιντεν: Να παραιτηθεί «αμέσως» από την προεδρία, λέει ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Facebook Twitter
Μάικ Τζόνσον/Φωτ.: ΕΡΑ
0

Άμεση παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε ο Μάικ Τζόνσον, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Μετά την ανακοίνωση του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για μια νέα προεδρική θητεία, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να παραιτηθεί «αμέσως» δήλωσε σήμερα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.  

Μάικ Τζόνσον, «Αν ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ικανός να διεκδικήσει την προεδρία, δεν είναι ικανός να υπηρετήσει ως πρόεδρος. Πρέπει να παραιτηθεί αμέσως», τόνισε ο Τζόνσον με ανάρτηση στο X. 

Στην ανακοίνωση τερματισμού της εκστρατείας του για επανεκλογή στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2025. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν

«Στις τελευταίες τριάμισι χρόνια, έχουμε σημειώσει σπουδαία πρόοδο ως Έθνος.

Σήμερα, η Αμερική διαθέτει την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο. Έχουμε πραγματοποιήσει ιστορικές επενδύσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, για τη μείωση του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους ηλικιωμένους και για την επέκταση της προσιτής υγειονομικής περίθαλψης σε αριθμό ρεκόρ Αμερικανών. Έχουμε προσφέρει κρίσιμη φροντίδα σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους που εκτέθηκαν σε τοξικές ουσίες. Ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια των όπλων σε 30 χρόνια. Διορίσαμε την πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και ψηφίσαμε τη σημαντικότερη νομοθεσία για το κλίμα στην ιστορία του κόσμου. Η Αμερική δεν έχει ποτέ βρεθεί σε καλύτερη θέση από ό,τι σήμερα.

Ξέρω ότι τίποτα από αυτά δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς εσάς, τον αμερικανικό λαό. Μαζί, ξεπεράσαμε μια πανδημία που συνέβη μια φορά τον αιώνα και την χειρότερη οικονομική κρίση από την Μεγάλη Ύφεση. Προστατεύσαμε και διατηρήσαμε τη Δημοκρατία μας. Και αναζωογονήσαμε και ενισχύσαμε τις συμμαχίες μας σε όλο τον κόσμο.

Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η πρόθεσή μου να ζητήσω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματος μου και της χώρας να αποσυρθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου.

Θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή μου. Για τώρα, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθύτερη ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να με επανεκλέξουν. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για την εξαιρετική συνεργασία σε όλη αυτή την εργασία. Και να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση στον αμερικανικό λαό για την πίστη και την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει σε εμένα.

Πιστεύω σήμερα αυτό που πάντα πίστευα: ότι δεν υπάρχει τίποτα που η Αμερική δεν μπορεί να επιτύχει - όταν το κάνουμε μαζί. Πρέπει μόνο να θυμόμαστε ότι είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM