Ρεν: «Πολύ σοβαρά τα πράγματα στην κυπριακή οικονομία»

Ρεν: «Πολύ σοβαρά τα πράγματα στην κυπριακή οικονομία» Facebook Twitter
0

«Η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρές μακροοικονομικές ανισορροπίες», δηλώνει ο Όλι Ρεν, και προσθέτει-απαντώντας σε ερώτηση κύπριας βουλευτού- ότι χρειάζεται επειγόντως απόφαση για «λήψη μέτρων στον χρηματοπιστωτικό, δημοσιονομικό και διαρθρωτικό τομέα».

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο επίτροπος στην γραπτή απάντηση του «η σε βάθος εξέταση της οικονομίας της Κύπρου από την Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές μακροοικονομικές ανισορροπίες».

Δίνοντας μια ιδέα για το τι θα ακολουθήσει μετά την υπαγωγή της Κύπρου στο Μηχανισμό, ο Ρεν σημειώνει ακόμη: «Συγκεκριμένα, οι μακροοικονομικές εξελίξεις στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, στα δημόσια οικονομικά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα απαιτούν στενή παρακολούθηση και επείγουσα επικέντρωση της προσοχής στην οικονομική πολιτική, ενώ οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στις υπηρεσίες και στον τομέα της υγείας καθώς και η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των αμοιβών πρέπει να είναι επίσης στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Κίνα

Διεθνή / Συρρίκνωση του πληθυσμού στην Κίνα: Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν

Η μείωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα των νέων, ως προς τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας αποδίδεται εδώ και χρόνια στο υψηλό κόστος της φροντίδας των παιδιών και της εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Διεθνή / Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Κατά την πρώτη του θητεία, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επίσης προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο για την προστασία της αμερικανικής βιομηχανίας, που θεωρούσε πως αντιμετώπιζε αθέμιτο ανταγωνισμό από ασιατικά και ευρωπαϊκά κράτη
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Διεθνή / Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Με την αρπακτική του προσέγγιση στην τεχνολογία, έχει αποκτήσει μεγάλη επιρροή στην ψηφιακή ζωή. Αλλά η πιο διάσημη σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια παραμένει εκτός του ελέγχου του, και γι' αυτό έχει ξεκινήσει σταυροφορία εναντίον της.
LIFO NEWSROOM