Στο Περπερικόν, πόλη της αρχαίας Θράκης λαξευμένη στο βράχο στην οροσειρά της Ανατολικής Ροδόπης, αποκαλύφθηκαν δύο βωμοί, ο ένας από τους οποίους χρησιμοποιήθηκε για παραγωγή κρασιού και ο άλλος για θυσίες ζώων.
Ο καθηγητής Νικολάι Οβτσάροφ, επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στο Περπερικόν, ανακοίνωσε την ανακάλυψη δύο βωμών, ο ένας προορισμένος για θυσίες αίματος, που σηματοδοτούν τα όρια μιας ιερής περιοχής στο νότιο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου.
Ο καθηγητής, ο οποίος ηγείται των ανασκαφών στην τοποθεσία για σχεδόν 25 χρόνια, είπε στο BTA ότι αυτοί οι βωμοί αποδεικνύουν πλήρως το γεγονός ότι ο μεγάλος ναός του Διονύσου βρισκόταν στο συγκρότημα.
Οι ιέρειες του περίφημου Μαντείου του Διονύσου της Θράκης προέβλεψαν το ένδοξο μέλλον του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμφωνα με τους αρχαίους ιστορικούς. Ωστόσο, καμία από αυτές τις αρχαίες πηγές δεν παρείχε ακριβή περιγραφή της θέσης του ιερού, εκτός από το ότι βρισκόταν στο ψηλότερο βουνό της Θράκης, στα εδάφη της φυλής Σάτρι. Μέχρι στιγμής, οι ιστορικοί έχουν υποστηρίξει ότι ο μάντης ζούσε κυρίως στα βουνά της Ροδόπης και της Στάρα Πλανίνα, όπου ανταγωνίστηκε με το Μαντείο του Απόλλωνα με έδρα τους Δελφούς σε κύρος και ακρίβεια προφητείας.
Η παλαιά θρακική πόλη Περπερικόν βρίσκεται στην ανατολική Ροδόπη, σε απόσταση 15 χμ βορειοανατολικά της σημερινής πόλης της Καρτζαλί στη Βουλγαρία, πάνω σε έναν βραχώδη λόφο ύψους 470 μέτρων, ο οποίος θεωρείται ότι είχε χαρακτήρα ιερού. Το χωριό Γκόρνα Κρεπόστ («Άνω Φρούριο») βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου, ενώ ο χρυσοφόρος ποταμός Περπέρεσκα κυλά πλησίον αυτού. Το Περπερικόν είναι το μεγαλύτερο μεγαλιθικό σύμπλεγμα των Βαλκανίων.