Ο Αλ Φαγέντ «ενδιαφερόταν» για νεαρές ξανθές γυναίκες και το γνωρίζαμε, λένε στη Φούλαμ

Ο Αλ Φαγέντ «ενδιαφερόταν» για νεαρές ξανθές γυναίκες και το γνωρίζαμε, λένε στη Φούλαμ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Γνωρίζαμε για το «ενδιαφέρον» του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ για νεαρές ξανθές γυναίκες, λένε στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Φούλαμ, αλλά οι παίκτριες προστατεύτηκαν από τις ορέξεις του, λέει πρώην μάνατζερ της ομάδας, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον μεγιστάνα.

Ο πρώην μάνατζερ της γυναικείας ομάδας της Φούλαμ είπε ότι οι γυναίκες παίκτριες «προστατεύονταν» από τον εκλιπόντα ιδιοκτήτη του συλλόγου, αφού το προσωπικό «συνειδητοποίησε» ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε «ενδιαφέρον» για «νεαρά, ξανθά κορίτσια».

Πέντε γυναίκες ισχυρίστηκαν τις τελευταίες ημέρες ότι βιάσθηκαν από τον Φαγέντ και αρκετές άλλες ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση ενώ εργάζονταν στο Harrods, το πολυτελές πολυκατάστημα που ανήκε στο παρελθόν στον Φαγέντ.

Ο Gaute Haugenes, ο οποίος διηύθυνε τη γυναικεία ομάδα της Φούλαμ μεταξύ 2001 και 2003, είπε στο BBC ότι οι ισχυρισμοί που αποκαλύφθηκαν δεν του προκάλεσαν «τη μεγαλύτερη έκπληξη». Αναφερόμενος στα μέλη του προσωπικού της Φούλαμ, είπε: «Ξέραμε ότι του άρεσαν τα νεαρά, ξανθά κορίτσια. Έτσι απλά βεβαιωθήκαμε ότι δεν θα μπορούσαν να συμβούν καταστάσεις. Προστατέψαμε τις παίκτριες».

Μετά την αποκάλυψη για τη δράση του Φαγέντ, η Φούλαμ προσπαθεί να διαπιστώσει εάν «κάποιος στον σύλλογο επηρεάζεται ή έχει επηρεαστεί». Ο σύλλογος προτρέπει τα άτομα που είχαν εμπειρίες ή πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά στη Φούλαμ να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο ή την αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος της Φούλαμ δήλωσε: «Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι και ανήσυχοι που μαθαίνουμε για τις ανησυχητικές αναφορές μετά το ντοκιμαντέρ. Έχουμε ειλικρινή ενσυναίσθηση για τις γυναίκες που έχουν μοιραστεί τις εμπειρίες τους. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να διαπιστώσουμε εάν κάποιος στον σύλλογο επηρεάζεται ή έχει επηρεαστεί. Εάν οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να μοιραστεί πληροφορίες ή εμπειρίες σχετικά με αυτές τις ιστορίες, το ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσει με το κλαμπ ή την αστυνομία».

Γυναίκες από όλο τον κόσμο καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από τον Αλ Φαγέντ

Στο ντοκιμαντέρ του BBC, με τίτλο «Al Fayed: Predator at Harrods» (Αλ Φαγέντ: Αρπακτικό στο Harrods), που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βρετανία, περισσότερες από 20 γυναίκες που είχαν εργαστεί στο Harrods εμφανίστηκαν με ισχυρισμούς για επίθεση και σωματική βία από τον Φαγέντ σε ιδιοκτησίες του στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Αφού πούλησε τα Harrods το 2010, ο Φαγέντ πέθανε πέρυσι, σε ηλικία 94 ετών. Αγόρασε τη Φούλαμ το 1997 και το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι το 1979.

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις κατηγόρους του Φαγέντ είπαν ότι υποψιάζονται ότι υπήρχαν περισσότερα θύματα από άλλα μέρη όπου εργαζόταν ο μεγιστάνας. «Όπου κι αν πήγε, θα υπάρχουν θύματα», είπε η δικηγόρος Μαρία Μούλα.

Το Σάββατο, ο Μπρους Ντράμοντ, μέλος της νομικής ομάδας που εκπροσωπεί 37 φερόμενα θύματα, είπε ότι περισσότερες γυναίκες εμφανίστηκαν από τότε που προβλήθηκε η έρευνα του BBC. Είπε στο BBC Radio 4 ότι είχαν γίνει 150 «νέες έρευνες» και το περιέγραψε ως πιθανώς «τη χειρότερη περίπτωση εταιρικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών που… έχει δει ποτέ ο κόσμος».

Είπε ότι πλέον καταγγελίες δεν γίνονται μόνο από Βρετανίδες, αλλά και από γυναίκες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μαλαισία, το Ντουμπάι και τη Γαλλία.

«Ακόμα διερευνούμε και εξετάζουμε όλες τις νέες έρευνες που προκύπτουν και αποφασίζουμε ποια είναι η καλύτερη μορφή για να προχωρήσουμε με αυτές», είπε.

Με πληροφορίες από The Guardian
 

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Διεθνή / «Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Τον απώθησα, γελούσε και μου έλεγε: «Δεν πρέπει να πεις ούτε μια λέξη σε κανέναν» και ότι «δεν θα δούλευα ποτέ ξανά στο Λονδίνο», καταγγέλλει γυναίκα για τον μεγιστάνα του Harrods
LIFO NEWSROOM
Νέα καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Διεθνή / Βαριά καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Στο γραφείο του εργάζονταν μόνο πανέμορφες γυναίκες, σαν μοντέλα - Ξεδιάντροπα προσέγγιζε τα θύματά του που ήταν εργαζόμενες στα Harrods, τις μετέθετε στον όροφό του και τις κακοποιούσε σεξουαλικά
LIFO NEWSROOM
Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ βίαζε νεαρές υπαλλήλους του: «Καημένη, είναι η σειρά σου σήμερα»

Διεθνή / Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ βίαζε νεαρές υπαλλήλους του: «Καημένη, είναι η σειρά σου σήμερα»

Επέλεγε γυναίκες που του άρεσαν κάνοντας βόλτα στο πολυκατάστημα και τις «μετέθετε» στον όροφό του για να τις παρενοχλεί - «Ήταν κοινό μυστικό», λένε πρώην εργαζόμενοι του μεγιστάνα των Harrods
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ