Ο Μπάιντεν αποθαρρύνει το Ισραήλ από το να επιτεθεί στις πετρελαιοπηγές του Ιράν

Ο Μπάιντεν αποθαρρύνει το Ισραήλ από το να επιτεθεί στις πετρελαιοπηγές του Ιράν Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να αποθαρρύνει το Ισραήλ από το να επιτεθεί στις πετρελαιοπηγές του Ιράν, παρόλο που δήλωσε ότι η χώρα έχει το δικαίωμα να απαντήσει μετά το μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης την 1η Οκτωβρίου. 

«Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές λύσεις από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι διαβουλεύεται με την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, για την απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, κατά την οποία η Τεχεράνη εκτόξευσε περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους σε στόχους σε ολόκληρη τη χώρα. Ενώ ορισμένοι από τους πυραύλους πέρασαν μέσα από τις άμυνες του Ισραήλ, υπήρξαν ελάχιστες ζημιές. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να προβεί σε αντίποινα και ότι μια επίθεση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της G7 εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Ιράν, το οποίο ήδη υπόκειται σε ασφυκτικούς οικονομικούς περιορισμούς. Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ εξετάζουν νέες κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «αυτό εξετάζεται αυτή τη στιγμή, το όλο θέμα». 

*Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM