Απόψε τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν; - Εκκενώνονται εγκαταστάσεις φιλοϊρανών παραστρατιωτικών

Απόψε τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν; - Εκκενώνονται εγκαταστάσεις φιλοϊρανών παραστρατιωτικών Facebook Twitter
Μαχητής της Καταΐμπ Χεζμπολάχ στο Ιράκ / φωτ. αρχείου
0

Το επικείμενο χτύπημα που φέρεται να ετοιμάζει το Ισραήλ προς το Ιράν, σε απάντηση στην τεράστια πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη πριν από μερικές μέρες έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας και τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έχει δοθεί εντολή να είναι σε επιφυλακή οι Χούτι στην Υεμένη εν όψει χτυπήματος του Ισραήλ. Όμως η μεγαλύτερη κινητικότητα διακρίνεται το απόγευμα της Τετάρτης στην πρωτεύουσα του Ιράκ Βαγδάτη.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, παραστρατιωτικές οργανώσεις, που συντηρούνται από το Ιράν και τη φιλο-ιρανική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η Καταΐμπ Χεζμπολάχ φέρονται νε εκκενώνουν εγκαταστάσεις στη Βαγδάτη και το ευρύτερο ανατολικό Ιράκ, εξαιτίας φόβων ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει σήμερα το βράδυ.

Όπως μετέδωσε το Axios νωρίτερα, σε συνεδρίαση που είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χτες το βράδυ, με το πολεμικό του συμβούλιο, ελήφθησαν «αποφάσεις κλειδιά» αναφορικά με το χτύπημα - ανταπόδοση προς το Ιράν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Διεθνή / Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Η απουσία του Μπιά από δημόσιες εμφανίσεις, και ιδιαίτερα η ακύρωση της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στη σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας στο Παρίσι, είχε τροφοδοτήσει φήμες για σοβαρή ασθένεια ή ακόμα και θάνατο
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

«Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως πορεία και δεν εργαστεί για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για να φέρει τους ομήρους στο σπίτι, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε», λένε οι Ισραηλινοί στρατιώτες
LIFO NEWSROOM