Σωματοφύλακας της Γουίτνεϊ Χιούστον: Μπήκα στον πειρασμό να τα παρατήσω όλα για εκείνη

Ο σωματοφύλακάς της Γουίτνεϊ Χιούστον: Μπήκα στον πειρασμό να τα παρατήσω όλα για εκείνη Facebook Twitter
Κέβιν Κόστνερ και Γουίτνεϊ Χιούστον στην ταινία «Ο Σωματοφύλακας» του 1992
0

Ο πρώην σωματοφύλακας της Γουίτνεϊ Χιούστον αποκάλυψε ότι υπήρξε μια στιγμή που τα συναισθήματά του για την τραγουδίστρια δεν ήταν αυστηρά επαγγελματικά και μπήκε στον πειρασμό να τα παρατήσει όλα για εκείνη.

Ο πρώην αστυνομικός Ντέιβιντ Ρόμπερτς - στον οποίο βασίστηκε σε γενικές γραμμές η ταινία του 1992 «The Bodyguard» (Ο Σωματοφύλακας) - μίλησε για τον χρόνο που έζησε προστατεύοντας την εμβληματική τραγουδίστρια που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2012, σε ηλικία 48 ετών.

Ο γεννημένος στην Ουαλία Ρόμπερτς, ο οποίος υπηρέτησε ως σωματοφύλακας της Γουίτνεϊ Χιούστον από το 1988 έως το 1995, μίλησε στην εφημερίδα Daily Mail λίγο πριν από τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του «Προστατεύοντας τη Γουίτνεϊ», τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο του 2025.

Ενώ ο Ρόμπερτς, 73 ετών σήμερα, επέμενε ότι η ασφάλεια της Χιούστον ήταν πάντα η ύψιστη προτεραιότητά του, είπε ότι υπήρξε ένα βράδυ που η σταρ ακούμπησε το κεφάλι της στον ώμο του και εκείνος μπήκε στον πειρασμό να «παρατήσει τα πάντα» για να αλλάξει τη φύση της σχέσης τους. «Αν ξεπεράσεις αυτό το όριο, χάνεις την αντικειμενικότητά σου και αυτό γίνεται επικίνδυνο για το άτομο που προστατεύεις», είπε στη συνέντευξη.

«Αυτός είναι ο λόγος που ο Φρανκ Φάρμερ [ο χαρακτήρας του Κέβιν Κόστνερ στον Σωματοφύλακα] και η Ρέιτσελ Μάρον [ο χαρακτήρας της Χιούστον] δεν μπορούσαν να είναι μαζί – ο Φάρμερ πέρασε τα όρια και αυτό ήταν το τέλος του ως σωματοφύλακας».

«Πολλά από αυτά που περιείχε η ταινία, εκείνη και εγώ τα ζήσαμε πραγματικά», συνέχισε ο Ρόμπερτς. «Μικρές λεπτομέρειες, όπως όταν η Ρέιτσελ κρατάει το πίσω μέρος της μπλούζας του Κόστνερ για να ξεφύγει από τα πλήθη των θαυμαστών. Έτσι το κάναμε στην πραγματικότητα».

Ο Ρόμπερτς, ο οποίος τώρα ζει στη Φλόριντα, αποκάλυψε επίσης ότι έχει ακόμα ένα σημείωμα που του έγραψε η Γουίτνεϊ Χιούστον πριν από περισσότερα από 35 χρόνια. «Ήταν ένα Post-it και το έσπρωξε κάτω από την πόρτα του δωματίου μου στο ξενοδοχείο Regency στο Χονγκ Κονγκ το 1988. Το έχω ακόμα – είναι μάλλον ξεθωριασμένο με τον καιρό, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύτιμο για μένα», είπε.

Ο πρώην αστυνομικός είπε επίσης ότι η έξι φορές νικήτρια βραβείων Grammy, που ήταν μόλις 23 ετών όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά, αντιμετώπισε μια σειρά από σοβαρές απειλές για την ασφάλειά της. «Ήταν ως επί το πλείστον [απειλές από] άνδρες που ένιωθαν απογοητευμένοι, πικραμένοι και εξαπατημένοι», θυμάται. «Ήταν ένα συνεχές πρόγραμμα διαρκούς ελέγχου, πού μπορεί να βρίσκονται αυτοί οι τρελοί με τις αυταπάτες και τα δηλητηριασμένα μυαλά. Έπρεπε να το κάνω σωστά 100% — κάποιος ηλίθιος αποφασισμένος να την πιάσει μόνο μια φορά μπορούσε να το πετύχει».

«Έβαζα τον εαυτό μου ανάμεσα σε εκείνη και σε αυτές τις απειλές. "Θέλεις να φτάσεις στη Γουίτνεϊ Χιούστον; Προχώρα και δοκίμασε, δες τι θα συμβεί"», συνέχισε.

Ο Ρόμπερτς δήλωσε επίσης ότι υπήρχε μια «λεπτή γραμμή» μεταξύ ενός φαινομενικά ακίνδυνου θαυμαστή και ενός επικίνδυνου ατόμου με μια «τρελή» εμμονή. «Αν αφήσεις κάποιον θαυμαστή, όσο φαινομενικά αθώος κι αν είναι, να περάσει από τη φρουρά σου, θα μπορούσε να αποδειχθεί δολοφόνος. Ο χρυσός κανόνας είναι να μην χάνεις ποτέ από τα μάτια σου τον στόχο σου και να μην αφήνεις κανέναν να τον πλησιάσει», είπε.

Σε μια συνέντευξη του 2017 στον Guardian, ο Ρόμπερτς είχε πει ότι αρχικά δεν ήθελε να αναλάβει τη δουλειά της προστασίας της Χιούστον επειδή υπέθεσε ότι θα ήταν σνομπ άτομο. Ωστόσο, οι προκαταλήψεις του για την σταρ διαλύθηκαν όταν τη συνάντησε πρόσωπο με πρόσωπο. «Μου έκανε μοναδική εντύπωση. Οι στερεοτυπικές απόψεις που είχα για εκείνη τη βιομηχανία διαλύθηκαν εντελώς από αυτή την εκλεπτυσμένη νεαρή κοπέλα», είπε στο ρεπορτάζ, υπενθυμίζοντας ότι η Χιούστον ήταν επίσης αστεία και ζεστή. Ο Ρόμπερτς είπε επίσης στον Guardian εκείνη την εποχή ότι ο θάνατος της Χιούστον το 2012 τον έκανε ακόμα να θυμώνει. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν κάνει τόσα πολλά για να το αποφύγουν αυτό. Δεν το έκαναν. Αποποιήθηκαν την ευθύνη υπέρ της απληστίας», είπε.

Η Χιούστον πάλευε με τα ναρκωτικά για μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής της και παρακολούθησε προγράμματα απεξάρτησης πολλές φορές. Το 2016, ένας στενός οικογενειακός φίλος είπε στο PEOPLE ότι η τραγουδίστρια - που συχνά αποκαλείται "The Voice" (Η Φωνή) λόγω του τεράστιου ταλέντου της - άρχισε αρχικά να παίρνει ναρκωτικά ως τρόπο να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της φήμης της.

«Πιστεύω ότι το να μην μπορεί να είναι ο εαυτός της 100% ήταν ένα τεράστιο βάρος που έπρεπε να κουβαλήσει. Κάποιος μπορεί να φαίνεται καλά εξωτερικά, στιβαρός και δυνατός… [αλλά] εσωτερικά, έχεις κάποιον που είχε ανασφάλειες και οικογενειακά θέματα και συναισθηματικά προσωπικά ζητήματα και αγωνίες», είπε ο οικογενειακός φίλος.

Με πληροφορίες από People

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM
Houston, we have a problem

Οθόνες / «I Wanna Dance with Somebody»: Η δραματική βιογραφία της Γουίτνεϊ Χιούστον

H ταινία της Κέισι Λέμονς εστιάζει περισσότερο στα καλλιτεχνικά επιτεύγματα παρά στο πιπεράτο αλλά και τραγικό παρασκήνιο της ζωής της κορυφαίας Αμερικανίδας τραγουδίστριας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ