Το άγαλμα του διάσημου εξερευνητή το οποίο έχει 21 μέτρα ύψος και βρίσκεται στο Columbus Circle, της Νέας Υόρκης αποτελεί μέρος μίας έκθεσης τέχνης η οποία δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα Tatzu Nishi.
Ο καλλιτέχνης έφτιαξε ένα δωμάτιο γύρω από άγαλμα, το οποίο είναι εξοπλισμένο με φωτογραφικά άλμπουμ και παράθυρα από πατάρι.
Tatzu Nishi δηλώνει « Όταν με ρώτησαν να έρθω στη Νέα Υόρκη, περπάταγα στους δρόμους για τέσσερις ή πέντε μέρες για να δω όλα τα μνημεία και τα γλυπτά, και τότε ήξερα ότι ήθελα να κάνω το πρότζεκτ στο Columbus Circle.».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το δωμάτιο δίνει μια καινούργια προοπτική στο άγαλμα.
Συνήθως οι άνθρωποι κοιτάνε ψηλά για να δουν το άγαλμα του Κολόμβου. Με τη δημιουργία αυτού του δωματίου, μπορούν να δουν το γλυπτό στο επίπεδο του ματιού. Αυτό αλλάζει ολοκληρωτικά την προοπτική», συμπλήρωσε ο ίδιος.
σχόλια