Η Ρωσία δημιουργεί βάση παρακολούθησης ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών, υποστηρίζουν οργανώσεις

Υποψίες πως η Ρωσία δημιουργεί βάση δεδομένων παρακολούθησης των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών Facebook Twitter
Φωτ. Getty Images
0

Η κυβέρνηση της Ρωσίας, φέρεται να δημιουργεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ανεξάρτητου ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από ανώνυμες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, το ανεξάρτητο ρωσόφωνο ειδησεογραφικό πρακτορείο Meduza με έδρα τη Λετονία, δήλωσε ότι τα σχέδια για τη βάση δεδομένων βρίσκονται στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με τις πηγές, πρόκειται για ένα σύστημα «μεγάλης κλίμακας» για την καταγραφή και παρακολούθηση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που ορίζονται ως μέλη του «διεθνούς κινήματος ΛΟΑΤ», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «εξτρεμιστικό» από τη ρωσική κυβέρνηση το 2023.

Τους τελευταίους μήνες, η καταστολή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη Ρωσία στο πλαίσιο του νόμου κατά της προπαγάνδας οδήγησε στη φυλάκιση του προσωπικού των μπαρ και ιδιοκτητών χώρων, στην κράτηση περισσότερων από 50 θαμώνων, στην επισήμανση του παιδικού καρτούν My Little Pony ως 18+ και στην αποβολή ενός ομοφυλόφιλου φοιτητή από το πανεπιστήμιο επειδή δημοσίευσε βίντεο με μακιγιάζ.

Τον Ιανουάριο, ένας άνδρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή αστειεύτηκε λέγοντας ότι «ξεκίνησε» το διεθνές κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, ενώ ένα μήνα νωρίτερα, τον Δεκέμβριο, ένας άλλος άνδρας που κατηγορούνταν ότι διατηρούσε ένα ταξιδιωτικό γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Οι πληροφορίες από τις πηγές επιβεβαιώθηκαν από το μέλος της Ενωμένης Ρωσίας, που δήλωσε πως «η αστυνομία έχει αρχεία από τότε που τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου».

Σύμφωνα με την έκθεση της Meduza, αξιωματούχοι στη Ρωσία περιγράφουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ως ένα δίκτυο «παραστρατιωτικών ομάδων», οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, καλούν σε «ανοιχτό πόλεμο των φύλων» και επιδίδονται σε «απανθρωπισμό» και «λατρεία του διαβόλου».

Ένας χώρος που φιλοξενεί queer εκδηλώσεις, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας αντέγραψαν ολόκληρη τη βάση δεδομένων από τον υπολογιστή όπου παρακολουθούμε τις κρατήσεις», ενώ άλλοι χώροι μίλησαν για την αστυνομία που πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και απαίτησε από τους θαμώνες να δηλώσουν την καταγεγραμμένη διεύθυνσή τους στην κάμερα.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM