Ο Jay-Z μηνύει τη γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό

Ο Jay-Z μηνύει τη γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό Facebook Twitter
Jay-Z/ Φωτ.: EPA
0

Ο Σον Κάρτερ, γνωστός ως Jay-Z, κατέθεσε μήνυση για δυσφήμιση εναντίον μιας γυναίκας από την Αλαμπάμα, η οποία ισχυρίστηκε ότι τη βίασε όταν ήταν 13 ετών σε μια αγωγή που έχει πλέον αποσυρθεί.

Στην αγωγή που κατατέθηκε χθες, Δευτέρα (3/3), αναφέρεται ότι η γυναίκα προσδιόρισε την απαίτησή της «για να προκαλέσει τον μέγιστο πόνο και ταλαιπωρία στον κ. Κάρτερ» προκειμένου να του αποσπάσει πληρωμές. Η αγωγή κατονομάζει επίσης τους δικηγόρους της γυναίκας, Tony Buzbee και David Fortney, τους οποίους ο Jay-Z ισχυρίζεται ότι «υποκινούνταν αψυχολόγητα από απληστία, αγνοώντας κατάφωρα την αλήθεια και τις πιο θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η γυναίκα ισχυρίστηκε αρχικά ότι ο Jay-Z και ο Sean «Diddy» Combs την κακοποίησαν σεξουαλικά όταν ήταν 13 ετών σε ένα πάρτι μετά τα MTV Video Music Awards του 2000. Και οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Η ίδια απέσυρε τη μήνυσή της τον περασμένο μήνα, αφού ο Jay-Z έθεσε ερωτήματα σχετικά με την ειλικρίνεια των ισχυρισμών της και ο δικηγόρος του ζήτησε κυρώσεις σε βάρος του συνηγόρου της, Tony Buzbee.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η γυναίκα «παραδέχτηκε οικειοθελώς απευθείας στους εκπροσώπους του κ. Κάρτερ ότι η ιστορία που παρουσιάστηκε στον κόσμο, στο δικαστήριο και στην παγκόσμια τηλεόραση ήταν ακριβώς αυτό: μια ψευδής, κακόβουλη ιστορία». «Έχει παραδεχτεί ότι ο κ. Κάρτερ δεν της επιτέθηκε- και ότι πράγματι ήταν ο ίδιος ο Buzbee ... που την ώθησε να προχωρήσει στην ψευδή αφήγηση περί σεξουαλικής επίθεσης από τον κ. Κάρτερ, προκειμένου να αξιοποιήσει μια μέγιστη αμοιβή. Αλλά ο εκβιασμός και η κακοποίηση του κ. Κάρτερ από την γυναίκα και τους δικηγόρους της πρέπει να σταματήσει», προστίθεται στην αγωγή δυσφήμισης που κατέθεσε ο Jay-Z.

Σε απάντηση, ο Tony Buzbee εξέδωσε μια δήλωση στην οποία αναφέρει: «Οι ερευνητές του Σον Κάρτερ έχουν επανειλημμένα παρενοχλήσει, απειλήσει και παρενοχλήσει αυτή την καημένη τη γυναίκα επί εβδομάδες προσπαθώντας να την εκφοβίσουν και να την κάνουν να ανακαλέσει την ιστορία της. Εκείνη δεν το έκανε και δεν θα το κάνει. Αντίθετα, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι υπερασπίζεται στους ισχυρισμούς της. Αυτή η ίδια ομάδα ερευνητών έχουν προσφέρει αμοιβή σε ανθρώπους για να μηνύσουν εμένα και την εταιρεία μου. Αφού μίλησα με την καταγγέλλουσα, φαίνεται ότι τα αποσπάσματα που της αποδίδονται στην αγωγή είναι εντελώς κατασκευασμένα, ή μίλησαν με κάποιον που δεν είναι εκείνη. Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια εκφοβισμού και εκφοβισμού αυτής της φτωχής γυναίκας».

«Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια εκφοβισμού αυτής της φτωχής γυναίκας, την οποία θα αντιμετωπίσουμε εν ευθέτω χρόνω. Δεν θα δεχτούμε εκφοβισμό» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Με πληροφορίες από ABC News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Ο ηθοποιός ανακοινώθηκε πως θα μιλήσει για την κουλτούρα του «cancel», για την ελευθερία του λόγου και τη λογοκρισία, μόλις οκτώ ημέρες μετά τις κατηγορίες εναντίον του
LIFO NEWSROOM
Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Διεθνή / Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Η Σάρα Γουίν-Γουίλιαμς κατηγορεί στελέχη της Meta ότι συνεργάστηκαν με το Πεκίνο, απέκρυψαν πληροφορίες από το Κογκρέσο και κατασκεύασαν «λογισμικό λογοκρισίας» για την Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM