Η χρήση smartphones και tablets προσθέτει καθημερινά δύο ώρες εργασίας

Η χρήση smartphones και tablets προσθέτει καθημερινά δύο ώρες εργασίας Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στο e-mail τους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων τσεκάρουν 20 φορές την ημέρα το ηλεκτρονικό τους γραμματοκιβώτιο, σπαταλώντας δύο ώρες κάθε μέρα ξεχωριστά.

Όπως αναφέρει η Telegraph, σε μία ανεξάρτητη έρευνα για λογαριασμό του TripAdvisor, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων τσεκάρει τα e-mail, ακόμα και στις διακοπές, ενώ μερικοί τηλεφωνούν ακόμα και στη δουλειά τους. 

Συγκεκριμένα η έρευνα της εταιρείας Pixmania έδειξε ότι η μέση διάρκεια εργασίας την ημέρα υπολογίζεται στις 12 ώρες, καθώς οι χρήστες περνούν 9 ή 10 ώρες στη δουλειά και στη συνέχεια ξοδεύουν ακόμα δύο ώρες για να πραγματοποιήσουν επαγγελματικά τηλεφωνήματα ή να στείλουν κάποιο επαγγελματικό e-mail. Ένας στους δέκα ερωτηθέντες παραδέχτηκε ότι ξοδεύει πάνω από τρεις ώρες της ημέρας για να ελέγξει το επαγγελματικό e-mail του, μέσω του υπολογιστή ή του smartphone.

Εννιά στους δέκα υπαλλήλους γραφείου μπορούν να έχουν πρόσβαση στα e-mails τους μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και δύο στους τρεις ελέγχουν το κουτί εισερχομένων όταν ξυπνάνε ή  πριν πέσουν για ύπνο.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι η τυπική ώρα πρώτου ελέγχου των e-mails είναι μεταξύ 6 και 7 π.μ. , καθώς το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι το κάνει στη διάρκεια αυτών των ωρών κι άλλο ένα τέταρτο απάντησε ότι πραγματοποιεί τον έλεγχο μεταξύ 23.00 και 24.00.

Ο Ghadi Hobeika, διευθυντής marketing της Pixmania, δήλωσε ότι «πολλές εταιρείες απαιτούν από τους εργαζομένους να είναι σε εγρήγορση 24 ώρες την ημέρα, εφτά ημέρες την εβδομάδα, κι η κατοχή smartphones σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη δουλειά. Όσο περισσότερο διαθέσιμοι γινόμαστε, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι προσδοκίες για τις επαγγελματικές μας ικανότητες.».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ