Βγές έξω επιτελους!

Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
0
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
  • Πολύ καλό φαγητό στη Σκουφά. Στο νούμερο 29 βρίσκουμε πλέον το φρέσκο και ανανεωμένο Νew It Ρlace που έχει ήδη γίνει αγαπημένο μεσημεριανό στέκι στην περιοχή. Τα καλά νέα είναι ότι ο nomad chef Ανδρέας Λαγός επιμελήθηκε την κουζίνα που εκφράζει τη φιλοσοφία του. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Πρώτον, ο χώρος, που μοιράζεται σε επίπεδα, είναι ευχάριστος, χαλαρός και αποπνέει οικειότητα. Ξύλινα ράφια με ελληνικά προϊόντα, καναπεδάκια άνετα και τραπεζάκια έξω. Δεύτερον, το μενού είναι ελληνικό και πολύ ενδιαφέρον. Χαίρεσαι με την πρώτη μπουκιά τους λουκουμάδες με χαλούμι που συνοδεύονται με ζουμερούς κύβους καρπουζιού (€6). Από τα πιο επιτυχημένα πιάτα είναι το φρέσκο καλαμπόκι καρφωμένο σε ένα μπαμπού καλαμάκι, που σερβίρεται με αρωματικό βούτυρο (€3,5). Μου άρεσε η σαλάτα με γλιστρίδα, που συνδυάζεται με ρόκα, καρπούζι και καραμελωμένη φέτα (€7,5). Οι αέρινες χειροποίητες ραβιόλες γεμιστές με ανθότυρο (€7) είναι γευστικό ποίημα. Εξαιρετικό και ζουμερό το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε γιαούρτι (€8) που ψήνεται όμορφα, χωρίς να χάνει τους χυμούς του. Θα φύγεις με τη γλύκα στο στόμα από τη σπιτική μπουγάτσα (€5) και τα αρώματα από σιρόπι τριαντάφυλλο. Ωραία ιδέα!
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    ☛ It, Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3631827.

=====

  • Γέμισε η πόλη φούρνους και είναι τέλεια!
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    Μετά τα μοντέρνα σουβλατζίδικα και τα frozen yogurts τη σκυτάλη παίρνουν οι φούρνοι-καφέ. Είναι η καινούργια μόδα που εξαπλώνεται στις γειτονιές της πόλης. Η ιδέα, όμως, ενός φούρνου που, εκτός από ψωμί, θα προσφέρει φαγητό, γλυκά, σάντουιτς και καφέ στριφογύριζε εδώ και χρόνια στο μυαλό της Ιωάννας Τσολομίτη, της σεφ που γνωρίζουμε από το εστιατόριο Μεσπιλέα στο Γκάζι. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αυτή η ιδέα ωρίμασε, παίρνοντας «σάρκα και οστά» στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το Ioanna's by Tsolomiti είναι ένας ευχάριστος, άνετος χώρος που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. «Ήταν το όνειρό μου» εξομολογείται η Ιωάννα και συμπληρώνει «θέλω να προσφέρω νόστιμο φαγητό, χειροποίητο και, κυρίως, σε καλή τιμή». Το νόστιμο, γενναίο κομμάτι της χειροποίητης τυρόπιτας κοστίζει €1,5 και το σάντουιτς από αυγοφέτες με γέμιση γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά (€3) έχει τρελό σουξέ. Η άνετη μπάρα για καφέ προσφέρει και εξαιρετική θέα στον Υμηττό. Δυο νεαρές φιλενάδες με το βιβλίο στο χέρι στέκονται μπροστά στη βιτρίνα, μαγνητισμένες από τη θέα του αμερικανικού κέικ με γεύση φράουλας (€2,5). Παίρνουν το τεράστιο κομμάτι στα χέρια τους, το δαγκώνουν και η ωραία γεύση του αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπά τους. Το καπνιστό χοιρινό και ο σολομός που μπαίνουν στα σάντουιτς καπνίζονται στο μαγαζί. Από τα μαγειρευτά, σπιτική γεύση είχε το ρύζι με το λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας που επιλέγεις από τη βιτρίνα, όπου φιγουράρουν ακόμα μουσακάς αλλά και πίτσα με το κομμάτι. Αυτά για αρχή, μια και ετοιμάζονται κι άλλα εδέσματα που θα εμπλουτίσουν το μενού, δίνοντας νόστιμες λύσεις για καθημερινό φαγητό σε προσιτή τιμή. Αναμένεται το γλυκό-έκπληξη της Ιωάννας.
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    ☛ Ioanna's by Tsolomiti, Λεωφ. Βουλιαγμένης 548, Άλιμος, 210 9901931.

=====

  • Λουκουμάδες, η νέα μόδα.
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    Κατηφορίζοντας την Πανεπιστημίου από το δεξί πεζοδρόμιο, τα αρώματα του λουκουμά θα σε τραβήξουν από τη μύτη και θα χωθείς χωρίς δεύτερη σκέψη στο καινούργιο Loukumami. Εκτός από τους παραδοσιακούς, δικούς μας, χρυσαφένιους λουκουμάδες, λουσμένους στο αγνό μέλι και στην κανέλα, θα ταξιδέψεις και μέχρι την Ισπανία. Ναι, τα τραγανά ισπανικά μπαστουνάκια churros σου κλείνουν λιγωτικά το μάτι. Τα γεύεσαι με ζάχαρη και κανέλα ή τα βουτάς σε λιωμένη σοκολάτα. Δοκίμασε, επίσης, γαλλικά beignets πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή με γέμιση πραλίνα φουντουκιού, κρέμα βανίλια, καραμέλα, σοκολάτα Negro. Το Loukumami σε πάει και παραπέρα, προτείνοντας τα beignets σε στυλ Jazzy, όπως τα προτιμούν στη Νέα Όρλεάνη, χορταστικά. Πώς να αντισταθείς σε ένα Jazzy Apple με κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης, καραμελωμένα μήλα και αμύγδαλα; Κόλαση! Θα εκτιμήσεις και το σπιτικό παγωτό που ετοιμάζεται καθημερινά σε διαφορετικές γεύσεις, όπως άλλωστε παρασκευάζονται όλες οι ζύμες και οι κρέμες, από φρέσκο γάλα. Το ενδιαφέρον μενού έχει επιμεληθεί ο εξαιρετικός ζαχαροπλάστης Δημήτρης Οικονομίδης, στο οποίο ελληνικοί, γαλλικοί και ισπανικοί λουκουμάδες δίνουν το ραντεβού τους στο κέντρο της πόλης. ☛ Loukumami, Πανεπιστημίου 44, Αθήνα, 210 3389733.

 =====

  • Η Σέριφος στα Πετράλωνα.
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    Η όμορφη παραλία Γάνεμα της Σερίφου έδωσε την έμπνευση για το όνομα του ολοκαίνουργιου χώρου Γάνεμα που άνοιξε στη γοητευτική γειτονιά των Πετραλώνων. Η «μυστική» ολάνθιστη αυλή στο πίσω μέρος είναι κούκλα. Μαύρα, σιδερένια τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο υπογραμμίζουν την απλότητα της παράδοσης που επιμένει να διατηρεί στη φυσιογνωμία της. Μου άρεσε που στον κατάλογο φιγουράρουν και προτάσεις με σεριφιώτικα φαγητά, όπως οι μαραθοτηγανίτες (€4,5Ε) του «Βίτου», που φτιάχνονται με μάραθο μαζεμένο από τη Σέριφο. Ήρθαν ευωδιαστές στο τραπέζι μόλις βγήκαν από το τηγάνι. Αν είχαν ρουφήξει λιγότερο λάδι, θα ήταν τέλειες. Η χωριάτικη σαλάτα με ξινομυζήθρα και κάππαρη Σερίφου (€5,50) είναι πιάτο πληθωρικό και τρώγεται ευχάριστα. Δύσκολο να αντισταθείς και να μη βαφτίσεις στα ζουμιά της το ωραίο ζυμωτό ψωμί. Από τα πιάτα ημέρας, οι λαχανοντολμάδες (€7) είναι πολύ νόστιμοι: ξινούτσικοι όσο πρέπει και τους ταιριάζει μια πινελιά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Οι ψαροκεφτέδες με μπακαλιάρο (€6,5) είναι αλμυρούτσικοι και τραβάνε κρασί. Συμπαθητικό και το μυδοπίλαφο με σαφράν (€7,50), που έρχεται σε γενναία μερίδα. Εδώ η φιλοξενία μεταφράζεται και σε καλοδεχούμενη καρυδόπιτα και ωραιότατο χειροποίητο γλυκό σταφύλι με γιαούρτι που σε κερνούν για να κλείσεις γλυκά και νοσταλγικά τη βραδιά σου. ☛ Γάνεμα, Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Πετράλωνα, 211 4072325.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ