LIVE!

H σημασία του να σε αναφέρει το Gossip Girl (μέρος 1ο)

Facebook Twitter
0

To Gossip Girl είναι η Δυναστεία+Beverly Hills 90210+Τόλμη και Γοητεία+Sex and the City για ηλικίες 9-42. Ναι, μιλάω για την τηλεοπτική σειρά.

Στο Gossip Girl βλέπουμε νόστιμα αγόρια και κορίτσια τα οποία ζουν και δολοπλοκούν στην καλή πλευρά της Νέας Υόρκης ενώ τα μπατζάκια τους είναι ξεχειλωμένα από τα λεφτά που τρέχουν. Όμως επειδή τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, σε κάθε επεισόδιο μία δραματική εξέλιξη απειλή να φέρει τα πάνω κάτω: από χαμένους πατέρες που βρίσκονται στη Σαντορίνη, κατά λάθος δολοφονίες, απιστίες και ερωτικά τρίγωνα, χαμένες ξαδέρφες, αποπλανήσεις καθηγητών, γερουσιαστών, κατ’ οίκον περιορισμοί μετά από πλαστογράφηση εγγράφου, και όλα αυτά μέσα σε εγκαίνια, δεξιώσεις, επιδείξεις μόδας, πάρτι, λόμπι ξενοδοχείων και μερικές φορές ακόμα και σε μουσεία. Αυτά είναι όσα μου έρχονται πρόχειρα.

Η τεράστια επιτυχία οφείλεται στους ατσίδες αμερικανούς που σε κάτι τέτοια είναι μανούλες, αν έχουν το απαραίτητο μπάτζετ. Γιατί για να γυρίσεις σειρά με πρωταγωνιστές πλούσιους πρέπει να έχεις πολλά λεφτά (προειδοποιώ όποιον επιχειρήσει στην Ελλάδα να αντιγράψει το Gossip Girl, ακόμα γελάμε με την αντιγραφή του Sex and the City). Βάλτε –εξαιρετικά- φωτογενή αγόρια και κορίτσια, ούλτρα γκλάμορους σκηνικά, γκαρνταρόμπες και γκάτζετ, γρήγορο διάλογο με ποπ αναφορές, σκηνοθεσία βίντεο κλιπ και voila! Ιδού η απολύτως δύσκολη συνταγή για την μεγάλη επιτυχία.

Τι τρώνε στο Upper East Side λοιπόν; Αν και δεν εξηγείται αναλυτικά, σίγουρα φαγητά που δεν παχαίνουν, που είναι 100% organic, seasonal and sustainable, όπως είναι της απολύτου μόδας μέχρι αηδίας στους σικ/ψαγμένους κύκλους. Τα εστιατόρια που εμφανίζονται στη σειρά επιβεβαιώνουν υπάρχοντα trend της Νέας Υόρκης ή εμφανίζουν καινούρια. Ένα παράδειγμα της τέχνης που μιμείται τη ζωή που μιμείται την τέχνη: στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ο πραγματικός σεφ Christopher Lee παίζει τον πλασματικό σεφ ενός πλασματικού εστιατορίου ο οποίος σερβίρει στην χοτ πρωταγωνίστρια ένα grilled cheese sandwich. Πρόκειται για ένα πρόχειρο και φτηνό φαγητό που σερβίρουν οι εργαζόμενες μητέρες ή που φτιάχνουν οι ξενυχτισμένοι φοιτητές. Όχι στο Gossip Girl: εκεί το σάντουιτς περιέχει τρούφα και απογειώνεται πάνω από τις στέγες του Queens και προσγειώνεται σε ελικοδρόμιο ουρανοξύστη, κάπου στην 42nd street.

Το αληθινό εστιατόριο Gilt, στο οποίο γυρίστηκε αυτό το επεισόδιο και το οποίο  βρίσκεται μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Palace Hotel, έσπευσε μετά την επιτυχία της σειράς να προσθέσει αυτό το σάντουιτς στο μενού του και να το κοστολογήσει 50$ όταν οι τρούφες είναι εκτός σεζόν και 25$ όταν είναι εντός. Ο Christopher Lee ήταν αρκετά γενναιόδωρος ώστε να μοιραστεί τη συνταγή με το κοινό, άλλωστε πόσοι έχουν τα λεφτά για να αγοράσουν μαύρες τρούφες;

Υλικά

  • 8 φέτες φρέσκο άσπρο ψωμί
  • 16 φέτες τυρί Φοντίνα
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 55 γρ μαύρη τρούφα σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη συνοδευτική σαλάτα

  • Άγρια ρόκα
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

(ΘΑΥΜΑ: χωρίς μπαλσάμικο)

Τοποθετήστε δύο φέτες φοντίνα μέσα σε δύο φέτες ψωμιού προσθέτοντας και μερικές φέτες τρούφας μέσα σε κάθε σάντουιτς. Κάντε το ίδιο και για τα τέσσερα σάντουιτς. Λιώστε το βούτυρο μέσα σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα σάντουιτς μέχρι το ψωμί να ροδοκοκκινίσει. Στο πιάτο με τα σάντουιτς ανακατέψτε τη σαλάτα που έχετε φτιάξει ανακατεύοντας τα υλικά της μεταξύ τους.

(συνεχίζεται αύριο με την καστανομάλλα Blair Waldorf...)

 

Γεύση
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM