Δειτε τις πολικές αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον με το Google Street View

Δειτε τις πολικές αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον με το Google Street View Facebook Twitter
1

H σημερινή ημερομηνία, 27/2, έχει οριστεί ως η Διεθνής Ημέρα Πολικής Αρκούδας, και με την αφορμή αυτή, η Google παρουσίασε μόλις μια σειρά απο πανοραμικές φωτογραφίες που τράβηξε μέσω του Google Street View, στην Καναδέζικη Τούνδρα, στην περιοχή Churchill της Manitoba, που θεωρείται η ... "παγκόσμια πρωτεύουσα πολικών αρκούδων".

Η αποστολή φωτογράφησης στο Churchill, κράτησε από τον Οκτώβρη έως το Νοέμβρη του 2013, όπως αναφέρει στο επίσημο blog της η Google, και για την ολοκλήρωση του δύκολου έργου του, το συνεργείο της εταιρείας προσάρμοσε την πανοραμική κάμερα του Street View, σε ένα ειδικό όχημα, το 'Tundra Buggy'.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να φωτογραφήσουν ολόκληρη την παράκτια πλευρά της περιοχής που αποτελεί το σπίτι του μεγαλύτερου πληθυσμού πολικών αρκούδων του κόσμου ώστε να μπορούμε να τις δούμε στο φυσικό τους περιβάλλον να κυνηγούν ή να ξεκουράζονται, περιμένοντας να παγώσει το χιόνι, από τον υπολογιστή μας (περιηγηθείτε κάνοντας κλικ με το ποντίκι στην παρακάτω πανοραμική φωτό).


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη 

Επισκεφθείτε το site με όλες τις φωτογραφίες και περιηγηθείτε μαζί τους στην "παγκόσμια πρωτεύουσα πολικών αρκούδων", κάνοντας κλικ εδώ.

Παρακολουθήστε το βίντεο που γύρισε το συνεργείο της Google και περιγράφει την αποστολή:

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια