Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 50 μούμιες σε τεράστιο τάφο στην Αίγυπτο

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 50 μούμιες σε τεράστιο τάφο στην Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Πενήντα μούμιες ανακάλυψαν Ελβετοί αρχαιολόγοι σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές σε ένα τεράστιο τάφο στην Κοιλάδα των Βασιλέων, στο Λούξορ της Αιγύπτου.

Στα ευρήματα περιλαμβάνονται και μούμιες νεογέννητων παιδιών,  αλλά και ξύλινες σαρκοφάγοι και νεκρικές μάσκες δίπλα σε λείψανα που πιθανότατα χρονολογούνται από την εποχή του Νέου Βασιλείου. Δηλαδή από τη 18η - 20η Δυναστεία των Φαραώ που κυβέρνησαν την Αίγυπτο από το 1567 μέχρι το 1056 π.Χ.

Αν και ο τάφος έχει λεηλατηθεί στο παρελθόν, οι αιγυπτιακές αρχές μιλούν για σημαντική ανακάλυψη. Στον συγκεκριμένο τάφο φαίνεται ότι είχαν τοποθετηθεί οι σοροί πριγκίπων και πριγκιπισσών.

Το θέμα της ασφάλειας των πολυάριθμων χώρων ανεκτίμητης πολιτισμικής αξίας προβάλλεται από διάφορους ειδικούς το τελευταίο διάστημα μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των Αδελφών Μουσουλμάνων και του Στρατού, με τις αρχές να δυσκολεύονται να φυλάξουν με ασφάλεια τους αρχαιολογικούς τόπους και να σταματήσουν τις παράνομες ανασκαφές και τις κλοπές από μουσεία, τεμένη ή καταστήματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM