Στο μεζεδοπωλείο «Μπούσουλας»

Στο μεζεδοπωλείο «Μπούσουλας» Facebook Twitter
Ψητό κατσικίσιο τυρί που το συνόδευε μια ωραία chutney τριαντάφυλλο.
0


Άνθρωπος της εστίασης άλλα και λάτρης της ιστιοπλοΐας, ο Φίλιππος Τσάμπουρας αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα χέρια του και έστησε πριν τρία χρόνια το μεζεδοπωλείο «Μπούσουλας» σε μια γειτονιά στα Καμίνια. Ο Φίλιππος θέλησε να μεταφέρει την πολύχρονη εμπειρία που είχε αποκτήσει ως μετρ σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας σε συνδυασμό με το μαγειρικό πάθος του στον δικό του χώρο, με πιάτα δοκιμασμένα και οικεία ατμόσφαιρα. Στη μικρή σάλα, τη μία πλευρά του τοίχου καλύπτει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Πειραιά από το 1907, με μία σκούνα σε πρώτο πλάνο που σε ταξιδεύει νοσταλγικά. Ωραία και η σύνθεση με τους παλιούς καθρέφτες, που συμπληρώνει τη διακόσμηση με τα λευκά παστέλ έπιπλα. Το πλάτωμα έξω με φυσική σκιά από τα δέντρα προσφέρεται για τις ζεστές μέρες.

Στο μεζεδοπωλείο «Μπούσουλας» Facebook Twitter
Σαγανάκι με σουτζούκι πικάντικο, λαδοτύρι και στην κορυφή ένα χρυσαφένιο αυγό μάτι.

Η «πυξίδα» στο μενού δείχνει θαλασσινούς και στεριανούς μεζέδες και η εποχικότητα δίνει ιδέες και για πιάτα ημέρας. Ξεκίνημα νησιώτικο με Μόστρα Μυκόνου (€5), ένα κυκλαδίτικο πιάτο που τιμούν στη Μύκονο και συνδυάζει το ντόπιο παξιμάδι με ελαιόλαδο, την πικάντικη κοπανιστή, τριμμένη φρέσκια ντομάτα και ρίγανη που μοσχοβολάει. Τρώγεται απολαυστικά και γρήγορα εξαφανίστηκε από το πιάτο. Ακολούθησε ψητό κατσικίσιο τυρί που το συνόδευε μια ωραία chutney τριαντάφυλλο(€5) και του πήγαινε πολύ. Στο τραπέζι προσγειώθηκε η παραδοσιακή μυκονιάτικη πίτα με τυροβολιά, ένα μαλακό λευκό τυρί που μπαίνει παραδοσιακά στις πίτες του νησιού, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο (€5) που σε κάθε μπουκιά ξεδίπλωνε αληθινή γεύση. Διαπίστωσα πως στον κατάλογο φιγουράρουν πιάτα αλλά και τοπικά προϊόντα της Μυκόνου και ο ιδιοκτήτης και μάγειρας μου αποκάλυψε ότι κατάγεται από τη Μύκονο, γι' αυτό και τιμάει τις τοπικές συνταγές και τα προϊόντα, όπως το μυκονιάτικο λουκάνικο από χοιρινό που καρυκεύεται με μπόλικο θρούμπι, πιπέρι και ρίγανη, ψήνεται στη σχάρα και συνοδεύεται με σάλτσα γιαουρτιού (€5). Τα μπουμπουριστά σαλιγκάρια (€5) ήρθαν μέσα σε στενόμακρη λευκή πιατέλα, φτιαγμένα με ωραία ξιδάτη σάλτσα και αρισμαρί. Το παιχνίδι έγινε δυνατό όταν κατέφθασε το σαγανάκι με σουτζούκι πικάντικο, λαδοτύρι και στην κορυφή ένα χρυσαφένιο αυγό μάτι να προκαλεί (€5,50). Ωραίος μεζές, για μερακλήδες. Από τα κυρίως, τα μπιφτεκάκια ψημένα ιδανικά στη σχάρα (€7), είχαν μαμαδίστικη γεύση και τα συνόδευαν χειροποίητες τραγανές τηγανητές πατάτες και λίγο γιαούρτι που δρόσιζε ευχάριστα τη γεύση. Η λίστα με τα αποστάγματα προσφέρει αρκετές επιλογές για να επιλέξεις τον ιδανικό σύντροφο για τους μεζέδες. Κρατήστε χώρο για το γλυκό σοκολάτας με μπανάνες (€4) για το φινάλε. Στον Μπούσουλα θα περάσεις όμορφα, είναι τίμιο και πολύ φιλόξενο μαγαζί, και οι μεζέδες σιγοντάρουν νόστιμα τη διάθεση της παρέας.

Στο μεζεδοπωλείο «Μπούσουλας» Facebook Twitter
Μπουμπουριστά σαλιγκάρια

Μπούσουλας, Σάμου 16 & Ζανέττου, Καμίνια, 210 4818171

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ