Η Ελλάδα ως διαμετακομιστικός σταθμός του παγκόσμιου εμπορίου ναρκωτικών

Η Ελλάδα ως διαμετακομιστικός σταθμός του παγκόσμιου εμπορίου ναρκωτικών Facebook Twitter
2


2014
Το Λιμενικό Σώμα, με τη βοήθεια της αμερικανικής υπηρεσίας DEA, ανακάλυψε σε δύο μέρες πάνω από δύο τόνους ηρωίνης. Αρχικά, στις 13 του μηνός είχαν ανακαλυφθεί 1.100 κιλά σε βίλα της Φιλοθέης και σε αποθήκη στο Κορωπί. Μετά τις ανακρίσεις, μέλος του κυκλώματος φέρεται να «έσπασε» και να μίλησε για την ύπαρξη του δεύτερου μισού του φορτίου. Στις 22 του ίδιου μήνα οι Αρχές βρήκαν άλλα 987 κιλά σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Η αξία του συνολικού φορτίου εκτιμάται μεταξύ 300 και 400 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

2013
Οι Διωκτικές Αρχές εντόπισαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεγάλο φορτίο με κοκαΐνη που ξεπερνούσε τα 120 κιλά σε κοντέινερ προερχόμενο από το Εκουαδόρ. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα ως μέλη του κυκλώματος. Την ίδια χρονιά οι άνδρες της Ασφάλειας της Πρέβεζας εντόπισαν 638 κιλά κάνναβης στην περιοχή Άγιος Νικόλαος στη Βόνιτσα.

2012
Το 2012 κατασχέθηκαν 200 κιλά κοκαΐνης (το δεύτερο πιο διαδεδομένο ναρκωτικό στην Ευρώπη μετά την ινδική κάνναβη) σε 426 υποθέσεις διακίνησης. Την ίδια χρονιά η Αστυνομία βρήκε στο σπίτι 34χρονου αλλοδαπού στη Ν. Σμύρνη 19 κιλά ηρωίνης και 203 γραμμάρια κοκαΐνης.

2011
Σε τρία φορτηγά διεθνών μεταφορών ανακαλύφθηκε ινδική κάνναβη βάρους 1.820 κιλών και εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ελλήνων και Αλβανών που τη διακινούσαν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

2010
Σε μεγάλη επιχείρηση των ελληνικών Αρχών σε Αττική και Σύβοτα Θεσπρωτίας συνελήφθησαν 12 άτομα, μέλη σπείρας που εισήγε κοκαΐνη από τη Βενεζουέλα με το σκάφος «Dodo». Κατασχέθηκαν 83 κιλά κοκαΐνης.

2009
Κλιμάκιο ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της ΠΔΚ Μακεδονίας και του ΣΔΟΕ Αττικής εντόπισε εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από Κολομβία με προορισμό την Ελλάδα, το οποίο, αντί για το νόμιμο φορτίο με χυμούς φρούτων και ξυλεία, περιείχε σχεδόν 70 κιλά κοκαΐνης.

2008
Άντρες του Λιμενικού Ηγουμενίτσας συνέλαβαν Ιρακινό υπήκοο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 22 κιλά και 547 γραμμάρια ηρωίνης σε ειδική κρύπτη του αυτοκινήτου του. Είχε προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας.

2007
To Λιμενικό Σώμα ανακάλυψε και κατέσχεσε στο Τελωνείο Ικονίου 25 κιλά και 355 γραμμάρια κοκαΐνης σε είκοσι πακέτα τα οποία βρίσκονταν σε σάκους φορτίου σε κοντέινερ προερχόμενα από τη Γουιάνα της Λατινικής Αμερικής.

2006
Στις 26 Ιουνίου, στην Κακαβιά, τελωνειακοί συνέλαβαν Αλβανό υπήκοο ο οποίος μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις πόρτες, στην πλάτη του πίσω καθίσματος και στις ρόδες του αυτοκινήτου του 15 κιλά ηρωίνης.

2005
Στις 13 Ιανουαρίου βρέθηκαν σε αποθήκη στο Κερατσίνι σχεδόν 6 τόνοι κάνναβης σε πλάκες προέλευσης Πακιστάν σε 150 χαρτοκιβώτια με συσκευασίες πολτού ντομάτας. Στην ίδια αποθήκη κατασχέθηκαν και 1.088 κιλά εφεδρίνης.

2004
Στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ, ελληνικές και ισπανικές Αρχές ανακάλυψαν στο «Africa» 15,5 τόνους κοκαΐνης. Αν και η υπόθεση δεν εξελίχθηκε σε ελληνικό έδαφος, ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος και συνελήφθη, ήταν Έλληνας με τα αρχικά Α.Α. Την ίδια χρονιά, στις 22 Αυγούστου, το ιστιοπλοϊκό «Πλούτων» ξεφόρτωσε στην Καλαμάτα 850 κιλά με προέλευση από τη Μαρτινίκα. Συνελήφθησαν δύο Έλληνες κι ένας Αλβανός, μέλη της διεθνούς σπείρας, και ένας ακόμα Έλληνας σε πολυτελές σκάφος ανοιχτά των Κυθήρων.

2002
Στις 7 Ιουλίου οι Αρχές ανακάλυψαν 912 κιλά ινδικής κάνναβης σε τροχόσπιτο που ανήκε σε σπείρα Αλβανών και Ελλήνων που είχαν ως κέντρο διακίνησης την Άνω Κυψέλη.

2001
Το πλοίο «Σάτουρν» εκφόρτωσε 201 κιλά κοκαΐνης. Συνελήφθησαν ένας 49χρονος, ένας 59χρονος Έλληνας και ένας 49χρονος ναυτικός Ολλανδός. Ως τότε ήταν η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που είχε βρεθεί στην ελληνική επικράτεια.

2000
Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου του 2000 εντοπίστηκαν τρία ύποπτα τουρκικά λεωφορεία μετά από πληροφορίες της Δίωξης Ναρκωτικών της γείτονος. Στο πρώτο εντοπίστηκαν 252 δέματα ηρωίνης του ενός κιλού κατά μήκος του αεραγωγού, στο δεύτερο τίποτα και στο τρίτο 261 δέματα, πάλι του ενός κιλού.

Buzz
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι; Και ποια θέση παίρνουν κάποιες διασημότητες μεταξύ των δύο μονομάχων των επόμενων εκλογών;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Βιβλίο / Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Όλοι οι συγγραφείς και ποιητές (ακόμα και μουσικοί, για τον ποιητικό τους λόγο) που βραβεύτηκαν από τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο τους από το 2011 μέχρι και φέτος και οι λόγοι για τους οποίους τους επέλεξαν.
THE LIFO TEAM
Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Διεθνή / Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις της από συνεντεύξεις, ομιλίες και δηλώσεις που συνθέτουν το προφίλ μιας εμβληματικής προσωπικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του αγώνα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Ελλάδα / Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Στον αυριανό 36ο Μαραθώνιο έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών και η διαδρομή θα έχει φέτος συμβολική σημασία. Μιλήσαμε με 10 δρομείς που θα είναι εκεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Το 95% της παγκόσμιας παραγωγής ηρωίνης γίνεται στο Αφγανιστάν οπότε λογικό ειναι τα πιο πολλα συμβάντα να γίνονται εδω αφού είμαστε πιο κοντά αναλογικά στην Ασία απο την υπόλοιπη Ευρώπη. Τωρα για την κοκαινη αυτα ειναι μικροποσότητες σε σχέση με αυτα τα τάνκερ που εχουν πιάσει στην Ισπανία και Πορτογαλία.