9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

13 Μαρτίου

New York Magazine

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter

Είναι η αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ και το περιοδικό της Νέας Υόρκης προσπαθεί να ηρεμήσει τους κατοίκους της πόλης. «Μην πανικοβάλλεστε» λέει με ένα artwork του Tom Alberty – απλό, αλλά δυνατό και αποτελεσματικό στο μήνυμά του. Ακόμα δεν έχει προλάβει να γίνει ο χαμός, αλλά ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα και όλοι πρέπει να αντιδράσουν. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια.

1 & 8 Ιουνίου

Time Μagazine

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter

Στο εξώφυλλο του διπλού τεύχους του καλοκαιρινού «Time» η φωτογραφία της 23χρονης Hannah Beier, φοιτήτριας στο Drexel University στη Φιλαδέλφεια, με τίτλο «Η γενιά της πανδημίας». «Η παγκόσμια κρίση επηρεάζει τις ζωές τους. Πώς η ανταπόκρισή τους θα αλλάξει τον κόσμο» αναφέρει ο υπότιτλος μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε στην εστία του πανεπιστημίου, όπου η φοιτήτρια ήταν σε αυστηρή καραντίνα.

26 Μαρτίου

Vanity Fair

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter

Ένα ρεπορτάζ στην Ιταλία με το χρονικό του θανατικού που έπεσε πάνω σε ολόκληρες πόλεις έδωσε αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία του Alex Majoli, που περιγράφει τον τρόμο και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι με την καραντίνα. Μόνο μία λέξη για τίτλο: «Lockdown».

Απρίλιος

Vogue Πορτογαλίας

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter

Ένα εξώφυλλο που συζητήθηκε πολύ, με τίτλο «η ελευθερία σε αναμονή». Παραπέμπει στο «έρωτας σε αναμονή», και αναφέρεται στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ερωτική ζωή των ανθρώπων. Τα μοντέλα Bibi Baltovic και Adam Bardy, ένα ζευγάρι που ζει στη Σλοβακία, φωτογραφίζονται να φιλιούνται με μάσκες σε μια ιστορική περίοδο που η μάσκα γίνεται απαραίτητη για τη ζωή μας. Η φωτογραφία είναι του Lukas Kimlicka και η λεζάντα λέει «Covid-19, ο φόβος δεν θα μας σταματήσει».

7 Δεκεμβρίου 2020

The New Yorker

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter

Ένα ακόμη εμβληματικό σχέδιο του καρτουνίστα και εικονογράφου Adrian Tomine στο εξώφυλλο του «New Yorker», που οπτικοποιεί ιδανικά την κατάσταση που βιώνουμε στο σπίτι. Τηλεργασία, Zoom, chat, γάτες, delivery, χάπια, αλκοόλ, παραίτηση, ανία και χάος μέσα σε τέσσερις τοίχους και σε τριάντα τετραγωνικά. Ρεαλιστική λεπτομέρεια το επίσημο μπλουζάκι, και από κάτω σορτσάκι, αξύριστα πόδια και παντόφλες. Το styling της καραντίνας.

30 Μαρτίου

New York Magazine

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter

«Η ζωή μας χωριστά», σε ένα τεύχος με συμβουλές για να μη χάσεις το μυαλό σου στην καραντίνα, την ώρα που άρχισε να δυσκολεύει η κατάσταση. Στη φωτογραφία του εξωφύλλου, που τράβηξε ο Jerm Cohen από το διαμέρισμά του στο Bushwick, ο μουσικός Gene Baker παίζει μόνος του στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου ζει.

Μάρτιος

GQ

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter

Το κλασικό σύμβολο για τη θετικότητα, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '60 (και αναβίωσε με την acid house παράνοια της δεκαετίας του '80), το κίτρινο στρογγυλό πρόσωπο με το χαμόγελο, γίνεται σύμβολο ελπίδας στην καραντίνα για να ξορκίσει το κακό. «Όλα θα πάνε καλά – άντε γα@@σου Covid-19» γράφει ο τίτλος πάνω στο σχέδιο του Jose Santana.


24 Μαΐου

The New York Times

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter

Ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο με τα ονόματα των 100.000 νεκρών που είχαν οι ΗΠΑ μέχρι τότε. Και δεν είχε μόνο τα ονόματα αλλά και δυο λόγια για τον καθέναν, την ηλικία, την ιδιότητά του, πού έμενε, για να δείξουν ότι οι νεκροί δεν είναι απλώς ανώνυμα νούμερα, είχαν ζωή, οικογένειες, φίλους, ανθρώπους που τους αγαπούσαν, και τίποτα δεν αναπληρώνει την απώλειά τους.


14 Ιουνίου

The New York Times Magazine

9 εξώφυλλα που θα θυμίζουν την εποχή του κορωνοϊού Facebook Twitter

Το έργο του Mike McQuade στο εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού των «New York Times» αναφερόταν στις ελπίδες που φέρνει το εμβόλιο για τον Covid-19 αλλά και στο πόσο περίπλοκη και μακροχρόνια διαδικασία είναι η δημιουργία ενός εμβολίου. «Ακόμα και με εμβόλιο, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», έλεγε το θέμα, «μείνετε υγιείς, φορέστε τη μάσκα και σώστε μια ζωή».

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ιστορία της πρωτοποριακής queer έκδοσης «Gay Comix»

Lgbtqi+ / H ιστορία της πρωτοποριακής queer έκδοσης «Gay Comix»

Το «Gay Comix» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1980 με γελοιογραφίες αποκλειστικά ατόμων από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, επικεντρώθηκε σε θέματα που δεν συζητιούνταν στον συμβατικό Τύπο και παρείχε ενημέρωση σε μια εποχή που η κρίση του AIDS ήταν στο μυαλό όλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Casa Gaia Ένα παράδειγμα εμβληματικών μεσογειακών διακοπών

Design / Casa Gaia Ένα παράδειγμα εμβληματικών μεσογειακών διακοπών

Η Casa Gaia από τους Bobotis+Bobotis Architects είναι μια βίλα που, απόλυτα συνδεδεμένη με το τοπίο, ενσωματώνει με ευαισθησία τις καθημερινές ανθρώπινες ανάγκες, αποτίνοντας φόρο τιμής στη διαχρονική ηρεμία του μεσογειακού καλοκαιριού.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Design / 10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Τζούλη Αγοράκη «άνοιξε» για τους αναγνώστες της LifO μερικά από τα πιο ιδιαίτερα, όμορφα, παράξενα, εκκεντρικά, γουστόζικα σπίτια της πόλης μας. Διαλέξαμε 10 που θα μας μείνουν αξέχαστα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ
CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ