Τι κάνετε στο Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου;
Σκοπός του ΕΚΔΙΘ είναι να συμβάλει, μέσα από τις δράσεις του, στη διεθνή συνεργασία για την εξέλιξη της θεατρικής τέχνης σε όλες της τις εκφράσεις και να λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο ελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο.
Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ένα από τα 90 εθνικά κέντρα του που έχουν ιδρυθεί σε όλο τον κόσμο από το 1948 έως σήμερα. Μέλη δικά του είναι επαγγελματίες του θεάτρου, ενώ συνεργάζεται με πολιτισμικούς οργανισμούς, φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Τι θέλετε να επιτύχετε με το φεστιβάλ «Έκφραση Αθήνα» που συνδιοργανώνετε με τον Δήμο Aθηναίων;
Ο τίτλος της δράσης «Ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες» ανταποκρίνεται στην πρόθεση αμφότερων των φορέων, του ΟΠΑΝΔΑ και του ΕΚΔΙΘ, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ομάδες χορού και θεάτρου να δείξουν τη δουλειά τους σε ένα ανοιχτό θέατρο με δωρεάν είσοδο για το κοινό, καλώντας παράλληλα θεατές –γείτονες, προσκεκλημένους ή περαστικούς– να απολαύσουν μια ποιοτική παράσταση σε ένα πραγματικό σκηνικό της πόλης.
Ποια ήταν τα κριτήρια για την επιλογή των παραστάσεων;
Τα κριτήρια ήταν να έχουν παρουσιαστεί ήδη σε άλλους χώρους, ώστε να υπάρχει βίντεο για την επιτροπή του ΕΚΔΙΘ, να είναι νέες δημιουργίες, να μπορούν να παρουσιαστούν σε εξωτερικό χώρο και, βεβαίως, να τις χαρακτηρίζουν το σύγχρονο ύφος και η ποιότητα.
Ποιος είναι ο συμβολισμός στην επιλογή του μικρού θεάτρου της Πλατείας Κουμουνδούρου;
Η πλατεία Κουμουνδούρου ή, όπως ονομάζεται επίσημα, πλατεία Ελευθερίας είναι ένας ακόμη ιδανικός χώρος συνάντησης πολιτιστικής συναλλαγής. Στο μικρό αμφιθέατρό της, ακόμα και μέρες μη φεστιβαλικές, συχνά τυχαίνει να παρακολουθήσεις μια περαστική ατραξιόν.
σχόλια