Τα πιο πρωτότυπα φαγητά!

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter
4

Μέρος πρώτο: Ζωάκια

1. Λιοντάρι από φρούτα

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

2. Αρκουδάκι - Τοστ

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

3. Μπαλόνι σκύλος από σταφύλια

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

4. Γουρουνάκι από... χοιρινό

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

5. Πρωινό... σκυλάκι

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

6. Πολικές αρκούδες από παγωτό

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

7. Μια πίτα στο σχήμα αλεπούς

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

8. Το κοιμισμένο αρκουδάκι με μια κουβέρτα ομελέτας

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

9. Κότες από τσόφλια αυγών

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

10. Πιγκουίνος αχλάδι

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

11. Άλλο ένα αρκουδάκι

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

12. Μία φάλαινα αγγούρι

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

Μέρος δεύτερο: Έξυπνες πολιτιστικές αναφορές

 

13. Το σχέδιο ενός παλιού ιαπωνικού παιδικού με ρολό κιμά

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

14. E.T phone home, με hamburger

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

15. To κλασσικό παιχνίδι με τα διαστημόπλοια

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

16. Μπομπ και Πάτρικ αλά ιταλικά

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

17. Όσκαρ η γκρινιάρικη σαλάτα

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

18. Τα αγάλματα στα νησιά του Πάσχα, από αυγά

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

19. Πίκατσου από τυρί

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

20. Angry..snacks

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

21. H Φρίδα Κάλο (Ισπανίδα ζωγράφος) σε τοστ

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

22. Το τοστ του Μονέ

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

23. Το τοστ του Βαν Γκονγκ

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

24. Πίτα Βαν Γκονγκ

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

25. Μεσημεριανό Illuminati

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

Τρίτο μέρος: Άλλες φαντασιώδεις δημιουργίες

 

26. Τροπικό νησί από τυρί

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

27. Μηχανή από κόκκινη πιπεριά

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

28. Φωτογραφική μηχανή από εσπεριδοειδή

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

29. Μπαλόνια από ζελεδάκια

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

30. Το & με καρότα

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

31. Κήπος βρώμης

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

32. Διαστημικό σάντουιτς

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

33. Παγωτό διαίτης

 

Τα πιο πρωτότυπα φαγητά! Facebook Twitter

 

[via]

 

 

 

 

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

4 σχόλια
Εμείς φτιάχναμε μικρά,κάθε καλοκαίρι, τα κλασικά γουρουνάκια από λεμόνι, με οδοντογλυφίδες για πόδια και μπαχαρικά για μάτια.Υπάρχει και μια παιδική μίνι σειρά στην Ετ1 που δείχνουν πως να φτιάχνουν ανάλογα πραγματάκια για όποιον θέλει ιδέες για να τα φτιάξει με τα παιδιά του. (ή μόνος του)Παίξτε με το φαγητό! :P