Πρωθυπουργός Βαυαρίας: Για την Ευρώπη καλύτερος ο Τραμπ από την Κλίντον

Πρωθυπουργός Βαυαρίας: Για την Ευρώπη καλύτερος ο Τραμπ από την Κλίντον Facebook Twitter
1

Ο Τράμπ θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, ο κόσμος αντιδρά σοκαρισμένος ή με αποτροπιασμό, αλλά υπάρχουν και πλεονεκτήματα, δήλωσε ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Εντμουντ Στόιμπερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, στην οποία εξηγεί τι θα μπορούσε να αλλάξει τώρα στην Ευρώπη.

 

Ήταν ένας σκληρός προεκλογικός αγώνας από τον οποίο τελικά βγήκε νικητής ο Ντόναλντ Τραμπ και από γερμανικής απόψεως πολλά φαντάζουν αβέβαια. Η καγκελάριος Μέρκελ διατύπωσε όρους για τη συνεργασία μαζί του και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαιερ ζήτησε από τον Τραμπ να αποσαφηνίσει άμεσα τις απόψεις του για την εξωτερική πολιτική, αλλά «για την Ευρώπη η εκλογή αυτή θα είναι μια πραγματική αλλαγή», είπε ο Στόιμπερ στο γερμανικό περιοδικό.

 

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πάψουν να είναι η παγκόσμια αστυνομία και η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες από πριν. Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει κατά τον Στόιμπερ ότι οι χώρες μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, διότι η "ομπρέλα προστασίας των ΗΠΑ" θα γίνει πιο λεπτή και "η Ευρώπη θα πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντά της -- αλλά και την προσφυγική κρίση θα πρέπει η Ευρώπη να την αντιμετωπίσει απολύτως μόνη της", όπως τόνισε.

 

"Τις σχέσεις με τη Ρωσία ο Τραμπ θα προσπαθήσει να τις ρυθμίσει σε ένα προσωπικό επίπεδο", είπε επίσης ο Βαυαρός πολιτικός και "αυτό μπορεί να πετύχει, μπορεί και όχι".

 

Στο ερώτημα εάν είναι καλύτερη η εκλογή Τραμπ ως προέδρου, επειδή δια της αναθερμάνσεως των σχέσεων με τη Ρωσία δημιουργεί ελπίδες για να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη για την Ουκρανία, ο Σόιμπερ απάντησε: "Δεν μπορεί κανείς φυσικά ακόμα να το πει με βεβαιότητα, αλλά είναι δυνατόν."

 
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Τραμπ είναι θείο δώρο για την Ευρώπη. Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις της δομής της Παγκοσμοιοποίησης και των αντίπαλων στρατοπεδων, μπορεί να το κατανοήσει αυτό. Όταν ο χειριστής των μαριονετών αλλάξει, αλλάζει και ο ρυθμός που χορεύουν οι μαριονέτες.