Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
0

ΑΠΟ ΤΙΣ: TWOMINUTES ANGIE & ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

Κεντρικό κτίριο Μουσείου Μπενάκη

Είναι η πιο ωραία βεράντα της Αθήνας με θέα στον Εθνικό Κήπο. Ανθρωπολογικά, κάνεις μια βουτιά στο Τoπς της πλατείας Κολωνακίου, όταν σε εποχές ακμής έβλεπες τη Φωφώ Βασιλακάκη να τρώει ντολμάδες με τις φίλες της. Το παλιό καλό Κολωνάκι δίνει το ραντεβού για το μεσημεριανό του φαγητό στο εστιατόριο του μουσείου Μπενάκη. Το εστιατόριο παρά τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας σφύζει από ζωή και μικρά μυστικά της «καλής κοινωνίας». Ξεκινάς με καφέ, χυμό με κρουασάν και κέικ το πρωί από τις 9. Από τις 12 το μεσημέρι, απολαμβάνεις τα πιό μικρά κασιώτικα ντολμαδάκια του Λεκανοπεδίου, μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας, αγκινάρες αλά πολίτα, κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά αυγολέμονο, γαρίδες Μικρολίμανο, αλλά και ταμπουλέ και σαλάτα του Καίσαρα. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τη πάστα αμυγδάλου με ολόκληρα αμύγδαλα και σος καραμέλας.Το εστιατόριο του μουσείου λειτουργεί ολοχρονίς από το πρωί μέχρι αργά το βράδι, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, ακολουθώντας το ωράριο του Μουσείου με λίγες επιπλέον ώρες το βράδι. Το μενού αλλάζει τα κυρίως πιάτα του κάθε εβδομάδα. 

Πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας στο www.benaki.gr

 
 

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στην όψη, είναι ευρωπαϊκό, και περισσότερο από όλα, μοιάζει με τα εστιατόρια των ευρωπαϊκών μουσείων. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι το χρυσό 40 και αυτό που καταναλώνεται περισσότερο είναι οι σαλάτες. Τρέντι είναι η λέξη που χαρακτηρίζει περισσότερο τον κόσμο  που το επισκέπτεται είτε μαμάδες είναι αυτές, είτε τουρίστες. Το ισόγειο φωτεινό Αίθριο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τα λαμπιόνια του πάντα αναμμένα και το συντριβάνι να δροσίζει την αίθουσα , σερβίρει λίγα και προσεγμένα φαγητά. Πάντα θα βρεις στο μενού του ένα-δυό ελληνικά πιάτα (όπως φάβα με  χταποδάκι ή λαδερά), ελαφριές σαλάτες και  φρέσκο ψάρι . Αντιπροσωπευτικό πιάτο της φινέτσας του κομψού μουσείου  η σαλάτα με κινόα και σολομό ή κοτόπουλο, οι πιο τραγανές λεπτοκομμένες φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και δροσερό σορμπέ λάιμ για να τελειώσεις το γεύμα σου ή να συνοδέψεις το καφέ σου. Ένα δροσερό Ζεν εστιατόριο/ meetingpoint που το επισκέπτεσαι ανεξάρτητα από το Μουσείο και τις Κυριακές με τις πολλές δραστηριότητες για παιδιά.

Πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας στο www.cycladic.gr

 

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

 

Μπενάκη: Το κτήριο της οδού Πειραιώς

Δεν είναι ένα σημείο της πόλης στο οποίο θα βγεις για περίπατο. Το να καθίσεις στο καφέ του Μπενάκη της Πειραιώς είναι συνδυασμένο με επίσκεψη σε μια από τις εκθέσεις. Συχνά βλέπεις αρκετά νέους με τα λάπτοπ να δουλεύουν στην εσωτερική αυλή. Η αυλή είναι ένας χώρος σχεδόν βιομηχανικός, όχι πολύ φιλόξενος, αντίθετα με το εσωτερικό, το οποίο ζωντανεύει και από το διάσημο πια πωλητήριο. Το εσωτερικό φωτεινό καφέ με τις τεράστιες τζαμαρίες στην Πειραιώς σερβίρει μια πολύ μικρότερη έκδοση του αδελφού μουσείου στη πλατεία Κολωνακίου με τρία πιάτα ημέρας (τα κασιώτικα ντολμαδάκια, το φιλέτο από λαβράκι και τα κολοκυθάκια με κιμά και αυγολέμονο). Καφές, κέικ και κρουασάν για τη πρωινή επίσκεψη από τις 10πμ, clubsandwich, burgers, quiche Lorraine αλλά και χωριάτικη σαλάτα για το μεσημέρι από τις 12. Αν έχεις δουλειά στο κομπιούτερ σου και βρίσκεσαι στην αφιλόξενη Πειραιώς, το καφέ αυτό είναι μια κάποια λύση...

Πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας στο www.benaki.gr

 

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Γιώργος Βιτσαρόπουλος / Moυσείο Ακρόπολης

 

 

Το Μουσείο Ακρόπολης

Πιάνεις την Ακρόπολη με τα δάχτυλά σου! Το καλύτερο σημείο της Αθήνας, μέσα στην καρδιά της ιστορίας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει να πιει τον καφέ του, να φάει να συναντήσει τους φίλους του. Τουρίστες, μικροί, μεγάλοι, όποιος ανεβαίνει στο πωλητήριο ή τους επάνω ορόφους του μουσείου αποκλείεται να μη θελήσει να κάνει στάση για καφέ. Αν πάτε, να κάνετε υπομονή, τα τραπέζια αλλάζουν πολύ συχνά. Και από γαστρονομικής πλευράς πρόκειται για μια ανάσα πολιτισμού. Ελληνικό πρωινό που σερβίρεται από τις 8πμ με ποικιλία τσαγιών από ελληνικά βότανα και κρόκο Κοζάνης, έμφαση στα ελληνικά προϊόντα σε όλο το μενού. Ομελέτα με γραβιέρα Κρήτης, στραπατσάδα με φρέσκια τομάτα, αυγοφέτες με κανέλα, ελιές Καλαμών με παξιμαδάκια Τήνου, αυγά μάτια με ελληνικό προσούτο, τραχανάς από την Αράχωβα, γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι, κουλούρι Θεσσαλονίκης, παραδοσιακός Γιαννιώτικος μπακλαβάς, πορτοκαλάδες , γκαζόζες και βυσσινάδες Λουξ, όλοι οι μικροί πρεσβευτές της γευστικής Ελλάδας παρόντες (και σωστά μεταφρασμένοι!). Γεύμα και δείπνο επίσης κινούνται στη φιλοσοφία των ελληνικών γεύσεων, όπως γαρίδες Αλεξανδρούπολης με ούζο, ντοματίνια, κριθαράκι και κρόκο Κοζάνης, σκαλοπίνια από μοσχαράκι με φρέσκια ρίγανη, μοσχολέμονο και λαχανικά εποχής ελαφρά σοταρισμένα, Τραχανάς από την Αράχωβα από σιτάρι ολικής άλεσης με μανιτάρια…Αξίζει ιδιαίτερα να απολαύσεις κάτι από αυτό το ιδιαίτερο δείπνο ή απλά ένα ποτήρι κρασί στη βεράντα του μουσείου τη Παρασκευή το βράδι μέχρι τις 12 (όταν τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω με το καλό καιρό) “αγγίζοντας” και Ακρόπολη και Λυκαβηττό στον ορίζοντα. Αν θες να προσφέρεις ένα καλό ελληνικό γεύμα στο φίλο τουρίστα ικανοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις του, η βεράντα του μουσείου της Ακρόπολης αποτελεί μία από τις εγγυημένες επιλογές της πόλης. Δεν είναι τυχαίο που η εφημερίδα Toronto Star ανέφερε το μουσείο Ακρόπολης σαν ένα από τα πέντε κορυφαία εστιατόρια μουσεία του κόσμου.

Πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας στο www.theacropolismuseum.gr

 

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να πάει κανείς στο αρχαιολογικό Μουσείο μόνο για να πιεί καφέ. Η άλλη αλήθεια λέει ότι όσες φορές και να πας στο αρχαιολογικό μουσείο δε χορταίνεις τον πλούτο, τα εκθέματα και κάθε φορά είναι σαν πρώτη φορά. Το καφέ του είναι στο υπόγειο σε μια υπέροχη εσωτερική αυλή με δενδρολίβανα, ροδιές, τριανταφυλλιές, λουίζες. Είναι υπέροχο να πίνεις καφέ ή να κάνεις διάλειμμα δίπλα στα επιτύμβια, ή τα αγάλματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Ενα καφέ, ένα παγωτό ξυλάκι , μια τυρόπιτα, ένα σάντουιτς , ένα σακουλάκι τσιπς , ένα γιαούρτι από το κυλικείο του μουσείου με τα απολύτως απαραίτητα. Ποιός ενδιαφέρεται για το φαγητό όταν δίπλα σου ακουμπάς τα πρωτότυπα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων; Στο συγκεκριμένο μουσείο κανείς…

Πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας στο namuseum.gr

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

  

Νομισματικό Μουσείο Αθήνας

Ο παλιός Άρειος Πάγος, το σημερινό Νομισματικό Μουσείο, ένας κήπος στην καρδιά της κίνησης. Είναι η ιδανικότερη στάση για κάθε περαστικό, για κάθε έναν που επισκέπτεται το κέντρο. Ίσως είναι η μόνη περίπτωση καφέ και εστιατορίου, το οποίο μπορεί να έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το ίδιο το Μουσείο. Λειτουργούν εντελώς ανεξάρτητα. Είναι μια νησίδα ανάπαυσης, από τις ωραιότερες στην Αθήνα. Πάντως αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο. Θα δείτε ότι τελικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά το shopping στο Attica, στο διάλειμμα σου αν δουλεύεις εκεί κοντά ή απλά αν θες να ξαποστάσεις στη καρδιά της πόλης με ένα παγωμένο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα, παγωτάκι, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, αλλά και μία μικρή ποικιλία τυριών και αλλαντικών για να συνοδεύσεις μπύρα, κρασί ή ρακί. Πέντε δροσερές σαλάτες, τα γνωστά σάντουιτς και τοστάκια και μερικά κρύα και ζεστά κυρίως πιάτα. Αξίζει να μοιραστείς το μεζέ με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, φιλέτο σαρδέλας, ελιές γεμιστές, βολβούς και γραβιέρα Κρήτης (λογικά τιμολογημένο στα 4 ευρώ) με το συνεργάτη ή τη φίλη που δώσατε ραντεβού στο κήπο του νομισματικού μουσείου, τον απρόσμενα δημοφιλή χώρο συνάντησης στο Κέντρο τα τελευταία χρόνια. 

Πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας στο www.nma.gr

 

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO
 

 

Τι τρως και πίνεις στα Μουσεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτό: Twominutes Angie / LifO

 

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ο κήπος του χριστιανικού και Βυζαντινού Μουσείου είναι ένας μυστικός πελώριος κήπος. Έχει δροσιά, ηρεμία και υπέροχη θέα. Μπορεί κανείς να κάνει το ραντεβού του, να δουλέψει στα μοναστηριακά τραπέζια και κάτω από τις τέντες ή να απομακρυνθεί χωρίς στην πραγματικότητα να κάνει βήμα, από την πολύβουη πόλη. Υπάρχουν πάντα ενδιαφέρουσες εκθέσεις και πολλοί ξένοι που αγαπούν τη δροσιά του κήπου. Το Καφέ-εστιατόριο Ilissia στο Βυζαντινό μουσείο ξεκίνησε φιλόδοξα σερβίροντας πολίτικες νοστιμιές και φαγητά εμπνευσμένα από το Βυζάντιο. Πλέον σερβίρει από clubsandwich μέχρι  μπουγιουρντί (ψητή φέτα στο φούρνο με πιπεριά, τομάτα και μπαχαρικά), ταρτάρ σολομού και ριζότο με μανιτάρια, σαλάτα κοτόπουλο με ροκφόρ, κεμπάπ πολίτικο ... Αν θες κάτι να τσιμπήσεις, μετά την επίσκεψη στο υπέροχο μουσείο, μπορείς να παραγγείλεις ένα σαγανάκι  και ένα ποτήρι κρασί, μπύρα ή ούζο και να ξεκουράσεις τις αισθήσεις σου χαλαρώνοντας στο σκιασμένο προαύλιο με θέα τις ελιές και τα μεσογειακά αρωματικά φυτά των τεράστιων κήπων του.

Πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας στο www.byzantinemuseum.gr

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ