H Τζούντι Γκάρλαντ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τους συμπρωταγωνιστές της στον «Μάγο του Οζ»

H Τζούντι Γκάρλαντ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τους συμπρωταγωνιστές της στον «Μάγο του Οζ» Facebook Twitter
1

Σε μια σκηνή του διάσημου φιλμ «Ο Μάγος του Οζ», η νεαρή πρωταγωνίστρια Τζούντι Γκάρλαντ περπατά ευτυχισμένη σε ένα κίτρινο μονοπάτι με το σκύλο της Tότο. Τη συνοδεύουν εκατοντάδες Munchkins, οι μικροσκοπικοί κάτοικοι της φανταστικής επαρχίας που έγιναν σύμμαχοί της και τους υποδύονταν ηθοποιοί- νάνοι.

Αλλά, σύμφωνα με το σύζυγο της ηθοποιού, η πραγματικότητα πίσω από αυτή τη σκηνή έκρυβε μια πολύ ζοφερή κατάσταση που βίωσε η ανήλικη Γκάρλαντ. Ο Σιντ Λουφτ, ο σύζυγος της Γκάρλαντ που πέθανε το 2005 είχε κρατήσει κάποια χειρόγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και σε αυτά περιέγραφε πως οι ηθοποιοί παρενοχλούσαν σεξουαλικά την ηθοποιό.

«Έκαναν τη ζωή της Τζούντι άθλια βάζοντας τα χέρια τους κάτω από το φόρεμά της», γράφει σε ένα απόσπασμα που αναπαράγει ο Guardian. «Οι άνδρες ήταν 40 ετών ή και μεγαλύτεροι και πίστευαν ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν με ότι και αν έκαναν επειδή ήταν τόσο μικροί», προσθέτει. Τα χειρόγραφα και οι προσωπικές σημειώσεις του Λουφτ με το παρασκήνιο της ταινίας περιλαμβάνονται σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες και τιτλοφορείται «Judy and I: My Life with Judy Garland».

Η Γκάρλαντ ήταν μόλις 16 όταν γύρισε την ταινία, η οποία αναφέρεται συχνά ως μια από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους Μunchkins έχουν κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για άσχημη και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά στα γυρίσματα.

Το 1967, η ίδια η Γκάρλαντ είχε δηλώσει πως ήταν μέθυσοι και πως είχαν συνεχώς προβλήματα με την αστυνομία όταν δεν έκαναν γυρίσματα. Αρκετοί από τους συντελεστές της ταινίας είχαν επίσης αποκαλύψει πως οι ηθοποιοί συμμετείχαν σε οργιώδεις συναντήσεις με ιερόδουλες στο ξενοδοχείο που διέμεναν και πως παρενοχλούσαν το προσωπικό. Μια άλλη μαρτυρία αναφέρει πως ένας από αυτούς προσπαθούσε επίμονα να βγει ραντεβού με την ανήλικη πρωταγωνίστρια.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρση Σωτηροπούλου στη LiFO: «Παραμένω ψύχραιμη»

Βιβλίο / «Παραμένω ψύχραιμη»: Η Έρση Σωτηροπούλου σχολιάζει στη LiFO τα προγνωστικά για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που τη θέλουν να «παίζει» ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς νικητές του φετινού βραβείου;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Η Γκάρλαντ ήταν θύμα παιδικής κακοποίησης σε όλη την διάρκειa των γυρισμάτων. Την ανάγκαζαν να καπνίζει 60-80 τσιγάρα την ημέρα και να τρώει μόνο σούπες και νερόβραστα. http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/11059785/How-Judy-Garland-was-forced-to-starve-herself-for-the-screen.htmlhttp://www.express.co.uk/expressyourself/167269/Dark-side-of-Oz-The-exploitation-of-Judy-Garland