Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Για το τρίτο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ όλα τα περίπτερα θα προσφέρουν ανανεωμένα μενού, με νέες γευστικές προτάσεις που προσδοκούν να εκπλήξουν όσους θα τα επισκεφθούν για πρώτη φορά
0

Η μεγάλη γιορτή του «φαγητού του δρόμου» που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει γεύσεις απ' όλο τον κόσμο πραγματοποιείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης άνω των 4.000 τ.μ., στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.


Οι ώρες που μπορεί κανείς να βολτάρει και να δοκιμάσει φαγητά απ' όλο τον κόσμο είναι από τις 17:00 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα την Παρασκευή, 12:00-01:00 το Σάββατο και 12:00-23:30 την Κυριακή. Άπλετος χρόνος, που ευνοεί τα νυχτοπούλια.


Πάνω από 35 καταστήματα έχουν τα δικά τους περίπτερα φέτος στο φεστιβάλ. Μερικά μόνο από τα ονόματα που συμμετέχουν είναι τα: Po' Boys, Mama Roux, Monster Burger, Guerilla Chef, Gurun, Not Just Falafel, Royal Curry House, Wok Art, El Luchador, Emi's Cupcakes, Γλυκό Καμινάδα, Mister Rolly, Γκιουζλεμέ, Mac 'n Cheesus, Etnico, Davinci, Loukoumades, Κωνσταντινίδης, Mentality, Poke Hawaian Susi, L' Ovelha Negra, Sugar Rock.


Για το τρίτο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ όλα τα περίπτερα θα προσφέρουν ανανεωμένα μενού, με νέες γευστικές προτάσεις που προσδοκούν να εκπλήξουν όσους θα τα επισκεφθούν για πρώτη φορά αλλά και όσους πήραν μία πρώτη γεύση τις προηγούμενες ημέρες.


Τρεις διακεκριμένοι σεφ έχουν δημιουργήσει φέτος pop-up stores αποκλειστικά για τις ημέρες του φεστιβάλ. Ο Δημήτρης Κατριβέσης, μετά τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς, επιστρέφει με το Pantera Negra αλλά και το Vandal Burgers. Ο Στέφανος Στεφανίδης, ιδιοκτήτης του Big Kahuna Burgers, παρουσιάζει το μεξικάνικο El Luchador, ενώ ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης παρουσιάζει το Sugar Rock.

 
Το Athens Street Food Festival δεν παρουσιάζει μόνο φαγητό αλλά και ασυνήθιστα ποτά από διάφορες χώρες του κόσμου. Φέτος δεν θα λείψουν τα ειδικά διαμορφωμένα μπαρ με μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ, κρασί, μπίρα, cider και αναψυκτικά.


Από το φεστιβάλ δεν λείπει, βέβαια, ούτε η μουσική, με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς να επιλέγουν το soundtrack για τις γαστρονομικές βόλτες των επισκεπτών. Το Σάββατο 20/5 καλεσμένος του Athens Street Food Festival είναι ο DJ Food. Από τις αρχές των '90ς, το όνομα του πρότζεκτ συνδέθηκε με δύο σημεία αναφοράς της δεκαετίας: τη δισκογραφική Ninja Tune και τη σειρά Jazz Brakes, που με τα 5 volumes της συνέβαλε στη διαμόρφωση του trip-hop και της abstract hip hop.


Μερικά μόνο από τα φαγητά που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε αυτό το τριήμερο στο φεστιβάλ είναι τα μαύρα nachos του El Luchador, τα καυτερά του Royal Curry House, χαβανέζικο sushi από το Poké Hawaiian Sushi, «γάλα του τίγρη» από το ceviche του Pantera Negra και churros βουτηγμένα σε παγωτό.

Το κόστος εισόδου στο φεστιβάλ είναι 2,50 ευρώ.

Poké Hawaiian Sushi

To sushi των σέρφερ απευθείας από τη Χαβάη στo κέντρο της Αθήνας.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Δοκιμάστε για αρχή ένα pokebowl, δηλαδή ένα μπολάκι με μια μεγάλη μπάλα ρυζιού με σολομό ή γαρίδα και τέλειες σος.

Η νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης που αναμένεται να σηκώσει... κύματα ευχαρίστησης στους απανταχού λάτρεις του sushi λέγεται Poké Hawaiian Sushi και είναι ήδη εδώ, δηλαδή στο Athens Street Food Festival, όπου και μας συστήθηκε μέχρι να ανοίξει και επισήμως τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας σε λίγες μέρες. Και αν αναρωτιέστε τι διαφορετικό έχει αυτό το sushi από τα άλλα, πρόκειται για το sushi της Χαβάης που έχουν αγαπήσει όλοι οι σέρφερ. Κάντε μια βόλτα, λοιπόν, το επόμενο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ απ' το περίπτερο του Poké Hawaiian Sushi που βρίσκεται σε πραγματικά χαβανέζικη διάθεση και δοκιμάστε για αρχή ένα pokebowl, δηλαδή ένα μπολάκι με μια μεγάλη μπάλα ρυζιού με σολομό ή γαρίδα και τέλειες σος που έχει δημιουργήσει ο σεφ Γιάννης Κανδυλίδης, γνωστός από τη θητεία του στο Βαρούλκο.

Το Poké Hawaiian Sushi ανοίγει τις πόρτες του στο Σύνταγμα (Πετράκη 7) στις 30 Μαΐου.

Royal Curry House

Αυθεντικές ανατολίτικες γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Extra tip: Ο ζεστός του χώρος προσφέρεται για την οργάνωση εκδηλώσεων.

Λένε πως όπου βλέπεις πολλά και διαφορετικά μενού που προσπαθούν να έχουν λίγο απ' όλα δεν πρέπει να δείχνεις εμπιστοσύνη. Στην περίπτωση, όμως, του Royal Curry House τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και σας προσκαλεί να απολαύσετε παραδοσιακές ανατολίτικες, πικάντικες ή μη, θαλασσινές και χορτοφαγικές γεύσεις καθώς και επιδόρπια σε συνδυασμό με την ασιατική κουλτούρα. Το μενού του έχει να παρουσιάσει πιάτα από την ινδική, κινεζική, αραβική, ταϊλανδέζικη αλλά και πακιστανική κουζίνα, που αποτελούν ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Πλούσια αρώματα, καυτερά μπαχαρικά και χρυσαφένια χρώματα μπερδεύονται ιδιαίτερα και το γευστικό αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τη δημιουργική ματιά που έχουν οι άνθρωποι στην κουζίνα του Royal Curry House. Το επόμενο τριήμερο, 19-21 Μαΐου, μπορείτε να γευτείτε τις ανατολίτικες νοστιμιές του στο Athens Street Food Festival και εκεί θα πειστείτε πως αξίζει να περάσετε άμεσα απ' το εστιατόριο και να ανακαλύψετε το ταξιδιάρικο μενού του. Σας προσφέρουμε το μενού του μπουφέ με 10 ευρώ ανά άτομο.

Royal Curry House, Πειραιώς & Βούλγαρη 7, Αθήνα, 215 5359222

Ερωτόκριτος

Το φημισμένο κεμπάπ της Κάνιγγος.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του Ερωτόκριτου είναι ένα κι ένα, μαγειρεμένο με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς.


Αυτοί που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ξέρουν ότι αν τους έρθει η όρεξη για κάτι νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό ο προορισμός λέγεται «Ερωτόκριτος» και βρίσκεται στην Κάνιγγος. Το παραδοσιακό εστιατόριο-ψητοπωλείο που δημιούργησαν οι λάτρεις του φαγητού και πολλοί λάτρεψαν για το μοναδικό πολίτικο κεμπάπ του είναι ένας χώρος όπου η παράδοση συναντά την πολυτέλεια και οι γεύσεις είναι απλές, αλλά εκλεπτυσμένες. Ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του Ερωτόκριτου είναι ένα κι ένα, μαγειρεμένο με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς που κόβονται στο εργαστήριο του καταστήματος, ώστε το γευστικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό, και όλα χειροποίητα, όπως ακριβώς θα τα έφτιαχνε μια νοικοκυρά στο σπίτι της. Για πρώτη φορά, επιβάλλεται να δοκιμάσετε το πικάντικο κεμπάπ, εκτός αν έχετε όρεξη για κοτόπουλο ή χοιρινό που θα γευτείτε σε γύρο τυλιχτό ή σε μερίδα και πραγματικά θα το εκτιμήσετε. Και αν το επόμενο τριήμερο, 19-21 Μαΐου, ο δρόμος σάς βγάλει στο Γκάζι αντί για την Κάνιγγος, κάντε μια στάση στο stand του Ερωτόκριτου που θα βρίσκεται στο 2ο Athens Street Food Festival και θα καταλάβετε για τι γεύσεις μιλάμε.

Ερωτόκριτος, Κάνιγγος 3, Αθήνα, 210 3812583, www.souvlaki-erotokritos.gr

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ