Υπάλληλοι φούρνου παγιδεύτηκαν λόγω του τυφώνα οπότε έφτιαξαν εκατοντάδες καρβέλια ψωμιού για τους πληγέντες

Υπάλληλοι φούρνου παγιδεύτηκαν λόγω του τυφώνα οπότε έφτιαξαν εκατοντάδες καρβέλια ψωμιού για τους πληγέντες Facebook Twitter
0

Να εκμεταλλευτούν τον «ελεύθερο χρόνο» δημιουργικά αποφάσισαν οι υπάλληλοι που παγιδεύτηκαν μέσα σε έναν φούρνο για δύο ολόκληρες μέρες λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε ο τυφώνας Χάρβεϊ.

Οι τέσσερις αρτοποιοί από το El Bolillo Bakery στο Χιούστον του Τέξας χρησιμοποίησαν σχεδόν 2.000 κιλά αλεύρι για να ψήσουν φρατζόλες ψωμιού και άλλα γλυκίσματα ώστε να τα δώσουν στους πληγέντες από την πρωτοφανή θεομηνία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την περιοχή. 

Όλοι τους δούλευαν νυχτερινή βάρδια μες στο σαββατοκύριακο όταν ξαφνικά συνειδητοποίησαν πως δεν μπορούσαν να φύγουν από το μαγαζί επειδή η στάθμη του νερού στους δρόμους είχε ανέβει πάρα πολύ από την συνεχή βροχόπτωση. Προκειμένου να απασχολήσουν το μυαλό τους από την αγωνία και την ανησυχία για τους φίλους και συγγενείς τους, αποφάσισαν να μην σταματήσουν την δουλειά τους και να συνεχίσουν να ψήνουν ψωμί για όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία. 

Ο φούρνος, που ειδικεύεται σε παραδοσιακά κέικ και γλυκά του Μεξικού, παρέμεινε στεγνός και με ηλεκτροδότηση παρά την κακοκαιρία οπότε κατάφεραν να εργαστούν αδιάκοπα όλη νύχτα και την επόμενη μέρα. 

«Όταν κατάλαβαν ότι έχουν παγιδευτεί, αποφάσισαν να βοηθήσουν την κοινότητα φτιάχνοντας όσες περισσότερες φρατζόλες ψωμιού μπορούσαν. Μέχρι να φτάσει στο φούρνο ο ιδιοκτήτης, είχαν φτιάξει τόσο πολύ ψωμί που το δώσαμε σε κέντρα βοήθειας για τους πληγέντες που είχαν στηθεί στην πόλη. Δεν καταφέραμε να μετρήσουμε πόσα καρβέλια ακριβώς έψησαν αλλά χρησιμοποίησαν σχεδόν 2.000 κιλά αλεύρι», λέει ο Brian Alvarado διευθυντής του καταστήματος. 

Παρόλο που ένας από τους υπαλλήλους υπέστη ζημιές στο σπίτι του λόγω του τυφώνα, οι υπόλοιποι ανέφεραν πως οι ιδιοκτησίες τους ήταν καλά.

Χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη τους για την κίνηση των τεσσάρων αυτών ανθρώπων, τους οποίους αποκάλεσαν μέχρι και «ήρωες», επαινώντας την «μεγάλη καρδιά» που έχουν όλοι τους. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM