Tα καλύτερα που φέρνει το φθινόπωρο στην εστίαση

Tα καλύτερα που φέρνει το φθινόπωρο στην εστίαση Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

3 κλασικά μέρη επιστρέφουν

1.

Το θρυλικό Rock and Roll επιστρέφει στο ιστορικό πόστο του –χαρές για τους fun του– και την επιμέλεια της κουζίνας αναλαμβάνει ο σεφ Ηλίας Σκουλάς. «Το φαγητό που θα σερβίρω θα μας κάνει 20 χρόνια νεότερους» λέει με χαμόγελο ο ανατρεπτικός Ηλίας και προσθέτει με πάθος: «Από τον ξυλόφουρνο θα βγαίνει πίτσα με κρέας. Φαγητό επιθετικό, με εντάσεις. Θα περάσουμε καλά».


2.

Η οδός Απόλλωνος στην Πλάκα έχει γίνει πιάτσα ασιατικών. Οι πληροφορίες λένε ότι στο μαγαζί όπου βρίσκαμε το Furin Kazan, που έκλεισε, ετοιμάζεται πυρετωδώς να ανοίξει καινούργιο, σερβίροντας σούσι και διατηρώντας πολλούς από τους εργαζόμενους του Furin Kazan. Εν αναμονή!


3.

Ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης, γνωστός από τα εστιατόρια Nice'n'Easy, κάνει το επόμενο βήμα, έχοντας ξεκινήσει να διαμορφώνει το πρώην Rosebud στη Σκουφά σε ιταλικό εστιατόριο, με πιθανή ονομασία Franky από τον Φρανκ Σινάτρα. Ο Χρήστος έχει εμπειρία στην ιταλική κουζίνα, έχοντας δουλέψει κάποια χρόνια στη γειτονική χώρα. «Ετοιμάζουμε την ιταλική έκδοση του Nice'n'Easy» λέει με χαμόγελο και εξηγεί τα νέα του σχέδια και τη φιλοσοφία της κουζίνας του καινούργιου εστιατορίου. «Θα είναι ένας all day χώρος στο ύφος των εστιατορίων "Little Italy" της Νέας Υόρκης. Το στυλ της κουζίνας ακολουθεί αυτό της κεντρικής Ιταλίας, με ξυλόφουρνο στο ισόγειο που θα βγάζει και πίτσα χωρίς γλουτένη. Στο δεύτερο επίπεδο ετοιμάζεται ανοιχτή κουζίνα όπου θα φτιάχνονται φρέσκα ζυμαρικά σε μεγάλη ποικιλία μπροστά στους πελάτες. Θα σερβίρονται πιάτα ημέρας, καθώς και πιάτα με χαμηλές θερμίδες. Στην κουζίνα θα μαγειρεύει ο Παναγιώτης Μωυσής, εξειδικευμένος στην ιταλική κουζίνα». Τη φιλοσοφία του ιταλικού μενού θα σιγοντάρει μια μεγάλη λίστα κρασιών και σε ποτήρι για να συνοδεύσεις τη φοκάτσια ή τα κροστίνι. Στις 15 Οκτώβρη αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό.

Tα καλύτερα που φέρνει το φθινόπωρο στην εστίαση Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το κρέας είναι πρωταγωνιστής

1.

Το Pan-American φαγητό θα μας συστήσει το καινούργιο The Salty Pig στην οδό Ιπποκράτους 36 στην καρδιά της Αθήνας. Οι σεφ Δημήτρης Παντελεάκης και Φίλιππος Δημόπουλος ετοιμάζουν έναν ιδιαίτερο χώρο για γρήγορο φαγητό. «Θέλουμε να προσφέρουμε μια διαφορετική ιδέα, στήνοντας ένα real smoke house BBQ, με καπνιστήριο, rotisserie, parrilla, ακόμη και φούρνο ιταλικό για πίτες» λέει ο Δημήτρης Παντελεάκης και εξηγεί: «Θα έχουμε κρέατα νοτιοαμερικάνικα και ελληνικά, τυριά από Αργεντινή, Ουρουγουάη, Γαλλία και Ελλάδα. Επίσης, θα σερβίρουμε παραδοσιακό canadian poutine, αυθεντικό αμερικάνικο burger, tacos, σάντουιτς με το μέτρο ζεστά ή κρύα, αλλά θα υπάρχουν και πιάτα veggie. Οι μουστάρδες και οι κέτσαπ θα είναι χειροποίητες. Η απουσία του σέρβις θα φανεί στις τιμές». Το Salty Pig αναμένεται να ανοίξει στο τέλος του μήνα.


2.

Η δεύτερη επιχειρηματική δράση του Γιώργου Μελισσάρη στην εστίαση θα είναι ένα καινούργιο μαγαζί στην οδό Σκούφου, μια μοντέρνα rotisserie. «"Spit Jack" θα είναι ονομασία του καινούργιου χώρου, που σημαίνει "το παιδί που γύρναγε τις σούβλες"» εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει: «Πρόκειται για έναν μικρό χώρο 20 θέσεων,, όπου θα σερβίρουμε ό,τι βγαίνει από τη rotisserie, από γουρουνάκι και μπούτι αρνιού μέχρι πάπια κ.ά. Δίπλα σε αυτά θα υπάρχουν και πιάτα ημέρας. Τα κρέατα θα συνοδεύονται από μια μεγάλη ποικιλία από μπίρες, ελληνικές και ξένες. Θα υπάρχει και η δυνατότητα για take away σε σάντουιτς με ψωμί τύπου μπριός που θα γεμίζεται με το κρέας της επιλογής μας. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο σεφ Μιχάλης Μερζένης».


3.

Στην Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι, το Pepe Aperitivo γίνεται Pepe και αλλάζει ρότα στην κουζίνα του. Μεταμορφώνεται σε american grill, με τον σεφ Γιάννη Στανίτσα να επιμελείται το μενού, δίνοντας έμφαση στο κρέας, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα σερβίρει και αμερικανικό brunch.


4.

«Chicken stories» λέγεται το καινούργιο εστιατόριο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής με το μοντέρνο design. Στην κουζίνα του πρωταγωνιστεί το φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο σε διαφορετικές μαγειρικές εκδοχές: μπέργκερ, σάντουιτς, μπιφτέκι, τυλιγμένο σε ραπ, μέσα σε σαλάτες αλλά και με ζυμαρικά.


5.

Τη Φάρμα Μπράλου θα βρίσκουμε πλέον στην οδό Μηλιώνη, εκεί όπου ήταν το Πρυτανείο. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου. «Είναι μεγάλο πρότζεκτ. Δίπλα στο κρεοπωλείο ετοιμάζεται να ανοίξει τον Οκτώβρη το εστιατόριο» λέει ο Μιχάλης και εξηγεί: «Θα μπορεί ο πελάτης να διαλέξει το κρέας της αρεσκείας του, να ζητήσει να του ψήσουν όπως θέλει και να το πληρώσει στην τιμή του κρεοπωλείου. Στο μενού θα υπάρχουν ορεκτικά, αλλά και κυρίως πιάτα, όπως μαγειρεμένη ουρά μοσχαρίσια».

Αλλαγές, βελτιώσεις, καινούργιο στυλ

1.

Ο σεφ Μιλτιάδης Αρμένης αναλαμβάνει την κουζίνα του εστιατορίου «Όμικρον» του Ομίλου Καστελόριζο. Ο Ελληνοϊσπανός σεφ με εμπειρία σε κουζίνες αστεράτες στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελβετία και συνεργασία με τους Alain Ducasse και Jérôme Serres θα συστήσει πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό την ελληνική δημιουργική κουζίνα του, η οποία έχει ισπανικές επιρροές.


2.

Το «Clap the restaurant» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης του αεικίνητου Χρήστου Σοκόλη ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί μέσα του Οκτώβρη με νέα φιλοσοφία στο μενού. «Θα σερβίρονται παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής ταβέρνας με τη ματιά του γνωστού σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη» λέει ο Χρήστος και προσθέτει: «Θα δώσουμε έμφαση και στην art de la table με ρουστίκ ύφος». Ο Χρήστος έχει καινούργια σχέδια και για το Pizza Margherita στην Ερυθραία, το οποίο θα βγάζει από τον ξυλόφουρνο καινούργιες πίτσες με καινούργιες συνταγές, έχοντας ανοίξει ήδη φτερά στη Ρόδο, στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα στη Λεμεσό της Κύπρου.

Tα καλύτερα που φέρνει το φθινόπωρο στην εστίαση Facebook Twitter
Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


3.

Στο Θησείο το γνωστό μας Sowl αλλάζει τα πάντα: στυλ, φιλοσοφία κουζίνας και ονομασία. Τέλος του Σεπτέμβρη θα κάνει ντεμπούτο ως Hacienda και η ονομασία του δηλώνει τις προθέσεις της κουζίνας του. «Μεξικάνικο φαγητό θα σερβίρουμε και θα δώσουμε έμφαση στην τεκίλα και ιδιαίτερα στη Μαργαρίτα, την οποία θα σερβίρει το μπαρ που επιμελείται ο bartender Σπύρος Κερκύρας» λέει ο συνιδιοκτήτης Γιώργος Μελισσάρης, προσθέτοντας: «Τη διακόσμηση έχει αναλάβει ο Γιώργος Παντελούκας και θα παραπέμπει σε μεξικάνικο σπίτι με κρεβατοκάμαρα, τραπεζαρία και μπαλκόνια. Ο Σταμάτης Λουμουσιώτης, head chef του Peyote στο Λονδίνο, έχει αναλάβει την επιμέλεια του μενού και στην κουζίνα θα μαγειρεύει ο Παναγιώτης Μουτσόπουλος».


4.

Αλλαγές έγιναν και στο Yolenis, με νέες συνεργασίες, νέες προτάσεις αλλά και νέα διακόσμηση. Στο ισόγειο λανσάρεται νέα πρόταση σε πίτες αλμυρές και γλυκές, εμπνευσμένες απ' όλη την Ελλάδα, με χειροποίητο κρητικό φύλλο. Στον ίδιο χώρο θα βρίσκουμε πλέον τη μαναβική, το ψυγείο με τα τυριά και τα αλλαντικά και προϊόντα deli. Το αίθριο αναδιαμορφώνεται και εκεί θα σερβίρονται πίτες, καφές, χυμοί, σαλάτες, σάντουιτς. Στο υπόγειο στήνεται κελάρι και winebar με οινικές προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα και food pairing. Η ταυτότητα του χώρου στον 1ο όροφο παραμένει, αλλά έρχεται να την υποστηρίξει μια νέα συνεργασία με το Kiku και το κρεοπωλείο Carnicero από το Ψυχικό. Στο The steak bar by Kiku θα σερβίρονται πολλά πιάτα με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρέας. Καλή ποιότητα, σε προσιτή τιμή.


5.

Ο chef patissier Διονύσης Αλέρτας αποχώρησε από το Δειπνοσοφιστήριο, ανέλαβε το ζαχαροπλαστείο Criollo και σύντομα θα ξεκινήσει τη συνεργασία του με τα Friday's, που θα σερβίρουν τις γλυκές του δημιουργίες.

Tα καλύτερα που φέρνει το φθινόπωρο στην εστίαση Facebook Twitter
Ο chef patissier Διονύσης Αλέρτας. Φωτο: Aλέξανδρος Ακρίβος/LIFO


6.

Το εστιατόριο Βασίλαινας ενισχύει το μενού του με περισσότερο ψάρι. «Θα κάνουμε παιχνίδι με τα ψάρια και ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα επιλογής, ώστε το ψάρι της αρεσκείας του να γίνεται σούπα, ψητό, στο αλάτι, στον φούρνο ή μαγειρευτό» λέει ο Θανάσης Βασίλαινας και προσθέτει: «Επίσης, θα ενισχύσουμε το μενού με γνώριμες παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, όπως ο ροφός στιφάδο που φτιάχνουν στη Σκόπελο. Επιπλέον, η μεσημεριανή κάρτα προφέρει επιλογές τριών πιάτων με προσιτές τιμές. Τέλος, προβλέπονται εξελίξεις για το "1920", το ιστορικό κτίριο του Πειραιά».


7.

Ο σεφ Τάκε, με προϋπηρεσία στις κουζίνες Nobu London, Matsuhisa Mykonos και Κουρσάρος στη Μύκονο, υπογράφει φέτος το μενού στο Red Door στο Κολωνάκι. Θα παρουσιάσει πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση της Ιαπωνίας σε fusion εκδοχές. Yaki niku και σούσι θα πρωταγωνιστούν, χωρίς φυσικά να λείπουν και οι all time classic συνταγές του. Οι Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπάκουλης θα έχουν την επιμέλεια των κοκτέιλ που θα σερβίρει η μπάρα.

Νέα Μαγαζιά (μέχρι στιγμής)

1.

Νέος, εντυπωσιακός χώρος, το All Day Cafe Bar Restaurant Blends άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στη Γλυφάδα πάνω στην πλατεία Νυμφών. Οι ιδιοκτήτες του εστιατόριου Moorings στη Βουλιαγμένη κάνουν ντεμπούτο στα νότια προάστια με το Blends, που έχει ευχάριστους χώρους. Μενού μεσογειακό, με έμφαση στο κρέας, που φέρει την υπογραφή του σεφ Κώστα Λώλα, μπαρ με τάπας, κοκτέιλ και μεγάλη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα.

Tα καλύτερα που φέρνει το φθινόπωρο στην εστίαση Facebook Twitter
All Day Cafe Bar Restaurant Blends


2.

Μια ήσυχη γειτονιά του Μοσχάτου επέλεξε ο σεφ Μιράν Γιαγτζιάν για να στήσει το δικό του εστιατόριο My Cuisine, με μια ιδιαίτερη αισθητική που αποπνέει γαλλική αύρα. Ο Μιράν, από σχεδιαστής ειδικών κατασκευών που ήταν, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρο του και να γίνει μάγειρας. «Δούλεψα σε διάφορα εστιατόρια και μπιστρό του Παρισιού και της Ντιζόν και επιστρέφοντας στην Αθήνα, εργάστηκα σε θαλαμηγούς. Πρώτη φορά δουλεύω επαγγελματικά στην Ελλάδα. Προσπαθώ να κάνω γεύσεις μεσογειακές με επιρροές από τη Γαλλία και την Αρμενία».


3.

Φρέσκο τηγανητό κουτσομουράκι, μπακαλιάρο φρικασέ, μέχρι και στρείδια Ροκφέλερ ξεκίνησε να σερβίρει το καινούργιο ψαροεστιατόριο Αφρόψαρο στο Νέο Ηράκλειο. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, προτείνοντας φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τις ελληνικές θάλασσες. Ο ίδιος λέει: «Προτείνω πιάτα απλά, που αναδεικνύουν την φρέσκια ύλη. Επίσης, ένα μεγάλο ψάρι μπορεί να σερβίρεται σε διαφορετικές μαγειρικές εκδοχές, με βάση την επιθυμία του πελάτη».


4.

«"Στον Αέρα Μεζεδοπωλείο" ονομάζεται το καινούργιο ταβερνάκι που άνοιξε στον Νέο Κόσμο, προσφέροντας καφέ και σάντουιτς το πρωί, για να πάρουν τη σκυτάλη τα μεζεδάκια. Πιάτα κλασικά, από καλαμαράκια τηγανητά, φιλέτο σαρδέλας στη σχάρα, μέχρι μύδια στιφάδο. Τιμές προσιτές, χαρούμενο περιβάλλον και ζωντανή μουσική τα βράδια, για να διασκεδάζουν οι παρέες.


5.

Μια νέα γευστική πρόταση κάνει ντεμπούτο στη μοδάτη γειτονιά, το Κουκάκι. Το 7 Cactus τιμά μόνο τα ελληνικά προϊόντα στην κουζίνα του και σερβίρει πιάτα με την υπογραφή του food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη. Από το πρωί προσφέρει χυμούς, καφέ και πρωινό μανιάτικο και το απόγευμα, στον κήπο με τα φραγκόσυκα, πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση, σε σύγχρονη εκτέλεση.

Tα καλύτερα που φέρνει το φθινόπωρο στην εστίαση Facebook Twitter
7 Cactus


6.

Στην οδό Νίκης 33 ετοιμάζεται πυρετωδώς το 333 Chef's work shop με σεφ τον Νίκο Μικρόπουλο και την ομάδα του, που θα σερβίρουν πολλά πιάτα ημέρας με φρέσκα, εποχικά υλικά. Έμφαση στον καφέ και αφιερώματα σε γνωστές περιοχές που παράγουν καφέ, brunch και wine bar που θα σερβίρει αποκλειστικά οργανικά κρασιά από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα.


7.

Στη Γλυφάδα ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το καινούργιο μπαρ εστιατόριο Sea Spice με την καλόγουστη ναυτική διακόσμηση, σε απόσταση ανάσας από το αδελφάκι του Pere Ubu. Ο σεφ Κώστας Τσίγκας έχει αναλάβει την επιμέλεια του μενού. «Είναι ευέλικτο μενού, με πολλά πιάτα ημέρας που βασίζονται στα ψαρικά και στα βιολογικά προϊόντα» λέει ο Κώστας. «Παίζω ανάμεσα σε παραδοσιακά πιάτα, λίγο έθνικ και μοντέρνα».


8.

Το Steak Alive είναι το καινούργιο εστιατόριο στον Κορυδαλλό που βρήκε τη θέση του σε ένα γοητευτικό νεοκλασικό με πράσινη αυλή. Η κουζίνα δίνει έμφαση στο αμερικανικό και ελληνικό κρέας, με μπριζόλες τόμαχοκ, αμερικανικά μπέργκερ κ.ά. Έχει μητροπολιτική διάθεση, τόσο στο φαγητό όσο και στο περιβάλλον.

Tα καλύτερα που φέρνει το φθινόπωρο στην εστίαση Facebook Twitter
Steak Alive

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ