Άρωμα Ιταλίας με ποιότητα

Άρωμα Ιταλίας με ποιότητα Facebook Twitter
0
Άρωμα Ιταλίας με ποιότητα Facebook Twitter
Στο Vinarte η τέχνη δίνει το παρών με τη φωτογραφική έκθεση τοπίων από τη Βόρεια Ιταλία.

Η καινούργια σεζόν βρίσκει το μενού του Vinarte στη Γλυφάδα με νέα πιάτα και μεγαλύτερη ποικιλία ορεκτικών, που δίνουν ιδέες για τη συνοδεία του κρασιού. Για να ερεθίσεις την όρεξη, ξεκινάς με πετυχημένη μπρουσκέτα με μανιτάρια και γκοργκοντζόλα (€7 η μεγάλη και €3,50 η μικρή) που δίνει τη γευστική ένταση ευχάριστα. Τσιμπολογάς τις μπουκιές μελιτζάνας με provola και μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας (€5,50) που σε στέλνουν στην Τοσκάνη. Για πιο δημιουργική επιλογή, θα στραφείς στη μους ρικότας με κόκκινο πιπέρι, καπνιστή πέστροφα και χέλι (€6,50), όπου οι γεύσεις και οι υφές ισορροπούν όμορφα. Ένα από τα δυνατά χαρτιά του μενού είναι η πίτσα Contandina, μια τυπική πίτσα της Βόρειας Ιταλίας με πατάτα, δενδρολίβανο και πανσέτα που έρχεται καλοφτιαγμένη και ευωδιαστή και βάζει σε δοκιμασία τους σιελογόνους – τρώγεται απνευστί. Το ζουμερό φιλέτο που συνοδεύεται με πατάτες στυλ country βρίσκει το οινικό του ταίρι ανάμεσα στις 120 ετικέτες κρασιού του Vinarte. Από τη λίστα των γλυκών κρασιών σίγουρα θα βρεις αυτό που θα ταιριάξει με τη νέα Sbrisolona –τυπικό γλυκό της Μάντοβας– με ricotta και φλοίδες λεμονιού. Το ενδιαφέρον σου θα μονοπωλήσουν οι ποικιλίες ελληνικών και ιταλικών τυριών ή αλλαντικών που θα σταθούν γευστικά δίπλα σε ένα ιταλικό κρασί, όπως αυτά από τη σειρά «Telos», στο λευκό και τις ποικιλίες chardonnay και garganega ή ένα ερυθρό amarone. Live βραδιές δίνουν τον χαρούμενο τόνο τις Πέμπτες και, φυσικά, η τέχνη δίνει το παρών με τη φωτογραφική έκθεση τοπίων από τη Βόρεια Ιταλία.

Άρωμα Ιταλίας με ποιότητα Facebook Twitter
Νέα πιάτα και μεγαλύτερη ποικιλία ορεκτικών, που δίνουν ιδέες για τη συνοδεία του κρασιού...


☛ Vinarte, Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 2108941511

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ