Ο Τραμπ καταργεί τη διπλωματική βίζα για τους ομόφυλους συντρόφους εργαζόμενων στον ΟΗΕ

Ο Τραμπ καταργεί τη διπλωματική βίζα για τους ομόφυλους συντρόφους εργαζόμενων στον ΟΗΕ Facebook Twitter
ΕPA
0

Oι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα αρνούνται τη διπλωματική βίζα στους ομόφυλους συντρόφους από ξένες διπλωματικές αποστολές ή εργαζόμενους στα Ηνωμένα Έθνη. 

Η συγκεκριμένη αλλαγή τέθηκε σε ισχύ από χτες και έχει δοθεί διορία έως τις 31 Δεκεμβρίου στα ζευγάρια που τα αφορά, προκειμένου να παντρευτούν,  να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να αλλάξουν το καθεστώς της βίζας τους. 

Ο συγκεκριμένος κανόνας ισχύει για ετερόφυλα ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα ήδη από το 2009. Όμως, είναι σημαντικό να ειπωθεί πως μόνο 25 χώρες σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ενώ σε 71 χώρες η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  μόνο μία σχέση που θεωρείται νομικά ως γάμος στο μέρος που πραγματοποιήθηκε δίνει τη δυνατότητα χορήγησης διπλωματικής βίζας στους συντρόφους.

Τον Ιούλιο, η αμερικανική αποστολή στον ΟΗΕ εξέφρασε ικανοποίηση για την αλλαγή, θεωρώντας ότι με αυτή γίνεται ένα βήμα προς την ισότητα, καθώς υπάρχει εξίσωση των δικαιωμάτων ανάμεσα στα ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια διπλωματών.

Όμως η απόφαση προκαλεί και αντιδράσεις. Η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερς είπε πως η αλλαγή αυτή είναι«αχρείαστα σκληρή και γεμάτη προκατάληψη». 

Αντιδράσεις εκφράστηκαν και από ακτιβιστικές οργανώσεις.  η UN-GLOBAL, που προωθεί την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ στον ΟΗΕ  επισημαίνει ότι η νέα πολιτική της διακυβέρνησης Τραμπ είναι «ατυχής αλλαγή στους κανόνες».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε τον γιο της σε επίθεση πριν την 11η Σεπτεμβρίου – Έφτιαξε ένα μνημειώδες γλυπτό θρήνου

Διεθνή / Μητέρα θύματος του Λόκερμπι δημιούργησε γλυπτό απόγνωσης: «Κάθε μορφή είναι μια παγωμένη εικόνα του πόνου»

Η ίδια η Lowenstein συμπεριέλαβε τον εαυτό της στο έργο: η μορφή της είναι γονατιστή, συντετριμμένη, όπως ήταν τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει τον γιο της
LIFO NEWSROOM
Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδυεθυντής του FBI

Διεθνή / FBI: Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδιευθυντής, Νταν Μποντζίνο

Έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια ως συντηρητικός σχολιαστής με μεγάλη επιρροή, παρουσιάζοντας διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ένα πολύ δημοφιλές podcast
LIFO NEWSROOM
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας

Ο άλλοτε μεγάλος εσωκομματικός αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ έχει στρέψει το κόμμα του πιο «δεξιά», ενώ καλεί τις χώρες της Ευρώπης να ενισχύσουν τη δική τους άμυνα, ενόψει ενός μέλλοντος χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Θα αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας τον ρόλο της ως τολμηρού ηγέτη της ΕΕ;

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Θα γίνει ο Μερτς ο νέος ηγέτης της Ευρώπης;

Ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να ανοικοδομήσει τις ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αντιμετωπίζει την ανατροπή των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων από τον Τραμπ
LIFO NEWSROOM