Η κατάκτηση του Έβερεστ στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου

Η κατάκτηση του Έβερεστ στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου Facebook Twitter
0

Η πολυβραβευμένη ταινία θόλου «Έβερεστ», για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής του πλανήτη, θα προβάλλεται από τις 22 Οκτωβρίου και για τέσσερις μήνες στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλεί το κοινό να «κατακτήσει» την στέγη του κόσμου, παρέα με την πρώτη αποστολή που κατάφερε να καταγράψει την ανάβαση, «βήμα-βήμα», σε μία ταινία θόλου ΙΜΑΧ.

Το φιλμ ακολουθεί την δραματική, αληθινή ιστορία κατάκτησης της κορυφής των 8.848 μέτρων, λίγες μόνο ημέρες μετά την τραγωδία του 1996, που 8 ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στην ίδια προσπάθεια.

Το «Έβερεστ» καταγράφει τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ορειβάτες στην πορεία τους προς την κορυφή, καθώς και τις σωματικές και ψυχικές δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι.

Το φιλμ αποτυπώνει συγκλονιστικές εικόνες από το παγωμένο και εντυπωσιακό βουνό, αποδεικνύοντας πως το πνεύμα της αποφασιστικότητας, της αισιοδοξίας και της συντροφικότητας μπορεί να οδηγήσει σε θαυμαστά επιτεύγματα.

 Την μουσική της ταινίας υπογράφει το διάσημο «σκαθάρι» George Harrison.

Η κατάκτηση του Έβερεστ στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως οι άνθρωποι αρχίζουν να προτιμούν την ενσυναίσθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από την ανθρώπινη;

Τech & Science / Μήπως οι άνθρωποι αρχίζουν να προτιμούν την ενσυναίσθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από την ανθρώπινη;

Πιο «ανθρώπινο» κι από άνθρωπο αποδείχθηκε το GPT-4.5, σύμφωνα με νέα έρευνα – γιατί το τεστ Τιούρινγκ ίσως πλέον δεν αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά εμάς τους ίδιους
LIFO NEWSROOM
Αυτή η μέθοδος μπορεί να απομακρύνει τα επιβλαβή μικροπλαστικά από το πόσιμο νερό

Τech & Science / Αυτή η μέθοδος μπορεί να απομακρύνει τα επιβλαβή μικροπλαστικά από το πόσιμο νερό

Τα μικροπλαστικά –πολύ μικρά τεμάχια πλαστικού που προκύπτουν από την αποσύνθεση μεγαλύτερων πλαστικών απορριμμάτων– έχουν εντοπιστεί στο ανθρώπινο αίμα, τους πνεύμονες, ακόμη και στον εγκέφαλο
LIFO NEWSROOM