Η Κύπρος εξέδωσε NAVTEX για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 10

Η Κύπρος εξέδωσε NAVTEX για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 10 Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει την περιοχή της ΑΟΖ στο οικόπεδο 10, όπου ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil θα ξεκινήσει την γεώτρηση σε συνεργασία με την Qatar Petroleum. 

Η NAVTEX εκδόθηκε το Σάββατο και δεσμεύει την καθορισμένη περιοχή από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου 2019. 

Το επόμενο Σάββατο ξεκινά η προετοιμασία της γεώτρησης και, για τον λόγο αυτό, όλα τα πλοία που θα πλέον στην περιοχή καλούνται να επιδεικνύουν την «ανάλογη προσοχή» όταν θα πλησιάζουν στο σημείο.

Η αμερικανική Exxon Mobil θα ξεκινήσει τη γεώτρηση με το γεωτρύπανο Stena IceMax, που αναχώρησε από τις Κανάριες νήσους με προορισμό την Κύπρο.

Το βρετανικής σημαίας Stena IceMax διαθέτει διπλό πύργο και τρυπάνι + 1Α1 που κατασκευάστηκε το 2011 από τη Samsung Heavy Industries.

Το IceMAX σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ακόμα και στις πιο αντίξοες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην Αρκτική και ο εξοπλισμός του αντέχει σε θερμοκρασία μείον 30 βαθμών Κελσίου καθώς και σε μεγάλες γεωλογικές πιέσεις. 

Λειτουργεί ακόμα και 3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει μήκος 228 μέτρα και πλάτος 42 ενώ η πλατφόρμα του μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 180 άτομα πλήρωμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ