Θες να ξυπνάς νωρίς; Να 7 tips για να το καταφέρεις!

Θες να ξυπνάς νωρίς; Να 7 tips για να το καταφέρεις! Facebook Twitter
Κράτα δίπλα στο κρεβάτι σου ένα μπουκάλι με νερό σε περίπτωση που το χρειαστείς κατά τη διάρκεια της νύχτας....
0

Αν η ευεξία είναι κάτι που σε απασχολεί, τότε θα έχεις ήδη ακούσει πως οι άνθρωποι που ξυπνούν πρωί είναι πιο επιτυχημένοι και χαρούμενοι! Και ενώ αυτό ισχύει για τους περισσότερους από εμάς, για κάποιους άλλους το πρωινό ξυπνητήρι μοιάζει με βασανιστήριο.

Επειδή όμως η κάθε μέρα ξεκινά χωρίς να ρωτάει τι τύπος είσαι, υπάρχουν κάποια τρικ που μπορούν να στο κάνουν πιο εύκολο. Επτά αυθεντικά "πρωινοί τύποι" μοιράζονται παρακάτω τα μυστικά που όχι μόνο τους βοηθούν να σηκωθούν από το κρεβάτι αλλά τους προετοιμάζουν για μία παραγωγική, υπέροχη ημέρα!

1

Κοιμήσου και ξύπνα με πρόγραμμα

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή.  Για να ξυπνάει κανείς νωρίς το πρωί θα πρέπει να έχει κοιμηθεί καλά το βράδυ. Αρχικά, εντόπισε τις ώρες ύπνου που πραγματικά χρειάζεσαι (7-9 για τους ενήλικες) και έπειτα καθιέρωσε μια σταθερή ώρα για να πέφτεις για ύπνο και για να ξυπνάς. Ο πιο εύκολος τρόπος να κοιμάσαι αρκετά είναι να πέφτεις για ύπνο λίγο πιο νωρίς, εξασφαλίζοντας το λιγότερο 7 ώρες ανενόχλητου ύπνου.

2

Ενυδατώσου

Πιες αρκετό νερό καθ'όλη τη διάρκεια του απογεύματος αλλά φυλάξου μισή ώρα πριν κοιμηθείς. Κράτα, επίσης, δίπλα στο κρεβάτι σου ένα μπουκάλι με νερό σε περίπτωση που το χρειαστείς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι προτιμότερο να ξυπνήσεις για τουαλέτα παρά να ξυπνήσεις το πρωί με πονοκέφαλο, κακή διάθεση και ζαλάδα -συμπτώματα ενός αφυδατωμένου οργανισμού. 

3

Άνοιξε την τηλεόραση

Ακούγεται κακή συμβουλή όμως δεν είναι. Ένα διασκεδαστικό πρωινό show θα σε ξυπνήσει με ήπιο τρόπο και συνδυάζεται εύκολα με την ώρα που τρως το πρωινό σου. Επιπλέον, μία φωτισμένη οθόνη μπορεί να παίξει τον ρόλο του πρωινού φωτός και να ξυπνήσει το νευρικό σου σύστημα ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα που τα πρωινά είναι μάλλον σκοτεινά.

4

Μην πατήσεις το snooze

Η μέση οδός ίσως συνίσταται στη διπλωματία αλλά όχι και στο πρωινό ξύπνημα. Ξέχνα το κλισέ των '5 λεπτών' και ξύπνα με το πρώτο ξυπνητήρι! Όσο καθυστερείς, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το ξύπνημα ενώ, φυσικά, τα 5 ή 10 λεπτά δεν είναι αρκετά για να επανορθώσουν μια βραδιά με πολύ λίγο ύπνο. 

5

Ξύπνα και γυμνάσου

"Από το κακό στο χειρότερο" θα σκεφτείς και δεν σε αδικώ. Στην πραγματικότητα όμως η πρωινή γυμναστική ξυπνά άκρως αποτελεσματικά το νευρικό σου σύστημα και όλο σου το σώμα ενώ παράλληλα ανεβάζει το ηθικό σου προσφέροντας μία ένεση από πολύτιμες ενδορφίνες νωρίς μέσα στην ημέρα!

6

Φάε πρωινό

Είναι κλισέ αλλά το πρωινό είναι όντως το πιο σημαντικό γεύμα όλης της ημέρας! Καθορίζει τα επίπεδα γλυκόζης αλλά και τα επίπεδα ενέργειας και πείνας που θα έχεις όλη την ημέρα. Προτίμησε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και ξεκίνα την ημέρα σου με τον καλύτερο, πιο θρεπτικό τρόπο!

7

Ξεγέλα τον εαυτό σου

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν φέρει αποτέλεσμα, μπορείς να γίνεις λίγο πιο... σκληρός με τον εαυτό σου. Για παράδειγμα, τοποθέτησε το ξυπνητήρι σου σε μια επιφάνεια μακριά από το κρεβάτι έτσι ώστε να αναγκαστείς να σηκωθείς για να το κλείσεις. Επιπλέον, δοκίμασε να ανοίξεις τα παντζούρια αμέσως μόλις σηκωθείς για να δεχτείς την (έντονη μεν, ευεργετική δε) δράση του πρωινού ήλιου στο νευρικό σου σύστημα.

Με πληροφορίες από το Refinery29

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 6.11.2018

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ