To Fresh Hotel βρίσκεται στην καρδιά της κεντρικής αγοράς της Αθήνας και ξεχωρίζει με τα ανοιξιάτικα χρώματά του. Αν και βρίσκεται σε πολύβουο σημείο, όταν ανέβεις στον 9ο όροφο, στο «Air Lounge» bar, ανακαλύπτεις ένα ήρεμο σύμπαν. Η θέα στην πόλη, στην Ακρόπολη, απρόσκοπτη. Το περιβάλλον είναι ευχάριστο και εκπέμπει οικειότητα, με τις βιβλιοθήκες, τον απαλό φωτισμό και τα αναπαυτικά καθίσματα. Από το πρωί, που τον χώρο τον λούζει ο ήλιος, μπορείς να πιεις τον καφέ σου και να δοκιμάσεις ένα ωραίο σάντουιτς με τορτίγια και ψητά λαχανικά, μανιτάρια πλευρώτους, ντομάτα και ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού (€8).Το βράδυ, η σάλα, που περιβάλλεται από τζαμαρίες, αλλάζει ύφος. Δοκιμάσαμε την ευωδιαστή μαραθόπιτα που είναι ζυμωμένη με ελαιόλαδο και συνοδεύεται με ντιπ γιαουρτιού (€6,50). Ωραίο γευστικό συνδυασμό κάνει η καλοδουλεμένη φάβα με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και καπνιστή πέστροφα «πηγών Ταϋγέτου» (€10,50). Η μυρωδιά της τρούφας που έρχεται από το διπλανό τραπέζι σε τραβάει από τη μύτη και μπαίνεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις τις πατάτες που είναι κομμένες σε τσιπς και αρωματισμένες με φρέσκο θυμάρι και λάδι τρούφας (€5) . Ελκυστικές είναι τρεις σαλάτες που φιγουράρουν στο μενού, καθώς και οι επιλογές σε ζυμαρικά και ριζότο. Μου άρεσε που στον κατάλογο προσφέρεται η δυνατότητα να παραγγείλεις ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, με έξτρα χρέωση 3 ευρώ. Καλή επιλογή είναι οι χειροποίητες ταλιατέλες ζυμωμένες με φέτα και ούζο, που συνοδεύονται από φρέσκο σολομό και λαχανικά (€14,50). Από τα κυρίως πιάτα, νόστιμα μαγειρεμένο έρχεται το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής σε σάλτσα από κόκκινο κρασί, με ξινό τραχανά και γραβιέρα (€18,50). Τα αρώματα του κρασιού ενισχύουν τη γευστική προσωπικότητα του πιάτου. Για το τέλος, μια ανάλαφρη τάρτα με κρέμα πατισερί και αχλάδια (€7,50) . Η σεφ Ινόη Ιωαννίδου τιμάει στην κουζίνα της τα προϊόντα της εποχής και στα πιάτα της ανακαλύπτεις αγάπη, ισορροπία και καλή τεχνική.
☛ Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26, Αθήνα, 210 5248511
σχόλια